Let's flow.
-
- Maniak
Re: Let's flow.
czesc, wlasnie ogladalem 1 czesc M. Siudka, rzeczywiscie mechanika rynku, rozne grupy interesow itp. Swiezy przyklad to eurusd 28 Oct i swieca na M5 z 16.55 - przez 55 minut cisnac leszczy do gory, zeby miec dobra cene i w ostatnich 5 minutach godziny wpuscic zlecenie sprzedazy po market price , za 20 minut poprawic, za dwie godziny zamknac pozycje i na weekend na Bahama klepac laski po tylkach.
Re: Let's flow.https://www.youtube.com/watch?v=CyVcVZkD2es
Te 2 filmy polecam. O ile sama jego metoda mi nie pochodzi, to wszelkie aspekty psychologiczne facet wyjaśnia rewelacyjnie.
https://www.youtube.com/watch?v=CyVcVZkD2es
https://www.youtube.com/watch?v=HDfHITjQJZo
Tutaj wyraźnie widać, czym się różni "szkoleniowiec" pieprzący znane formułki, od tradera który coś potrafi.
Ps. Podoba mi się też jego metoda zamykania pozycji. Być może to zaimplementuje u siebie dla świeczek M30.
https://www.youtube.com/watch?v=CyVcVZkD2es
https://www.youtube.com/watch?v=HDfHITjQJZo
Tutaj wyraźnie widać, czym się różni "szkoleniowiec" pieprzący znane formułki, od tradera który coś potrafi.
Ps. Podoba mi się też jego metoda zamykania pozycji. Być może to zaimplementuje u siebie dla świeczek M30.
-
- Maniak
Przejrzalem strone M. Siudka i jego filmy. Kiedys zignorowalem te przekazy. Teraz jak po roku siedzenia przy tym dalej krece sie wokol zera to pokornie przyjrzalem sie temu. Spodobalo mi sie jego podejscie - na koncu pisze "Nie popelniacie moich bledow".
M.Siudek zwraca uwage tez na bardzo praktyczne rzeczy - np. ile twoj system daje sygnalow i kiedy one wystepuja? Bo moga wystepowac o 2 w nocy. Kiedys chcialem grac na zamkniecie dziennej swiecy - wszystkie pieknie fajnie ale o 23 poznym wieczorem moj mozg odmawia wspolpracy, po prostu chce spac. Moge biernie cos odbierac jak TV ale juz nie wykrzesam z siebie zadnej decyzji.
W tym filmie z Zaorskim jest jedna ciekawa rzecz - okazuje sie, ze ktos, kto zgarnia kase z rynku, posluguje sie tak banalnym wskaznikiem jak oscylator stochastyczny.
Pzdr.
M.Siudek zwraca uwage tez na bardzo praktyczne rzeczy - np. ile twoj system daje sygnalow i kiedy one wystepuja? Bo moga wystepowac o 2 w nocy. Kiedys chcialem grac na zamkniecie dziennej swiecy - wszystkie pieknie fajnie ale o 23 poznym wieczorem moj mozg odmawia wspolpracy, po prostu chce spac. Moge biernie cos odbierac jak TV ale juz nie wykrzesam z siebie zadnej decyzji.
W tym filmie z Zaorskim jest jedna ciekawa rzecz - okazuje sie, ze ktos, kto zgarnia kase z rynku, posluguje sie tak banalnym wskaznikiem jak oscylator stochastyczny.
Pzdr.
- klonmarcin
- Maniak
Jest jeszcze lepiej - są tacy co nie potrzebują oscylatora - ja np. nie używam żadnych tego typu wskaźników. Obejrzałem początek tego wideo z Zaorskim i mówi bardzo dobrze - jakby czytał w moich myślachirmentruda pisze:W tym filmie z Zaorskim jest jedna ciekawa rzecz - okazuje sie, ze ktos, kto zgarnia kase z rynku, posluguje sie tak banalnym wskaznikiem jak oscylator stochastyczny.
Pzdr.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Aktualizacja:
Dalej marazm
, ale wybicie z LT wzrostowej obowiązuje i w piątek mieliśmy fajną reakcję spadkową na opór.
Dziś stopy % australii i stanowisko banku centralnego , więc już w nocy będzie gwałtowny ruch, no i zmienność powinna wrócić. Ja sobie czekam bezpiecznie z szerokimi stopami.
##################################
Tak z innej beczki, festwial spierdylenia trwa na DT
, dwóch błaznów urządza tam taki cyrk, że nawet ja jako stały bywalec tego forum czuje zażenowanie. Zero analiz, zero obrazków z różnymi scenariuszami tylko "kupuj po same jaja", "sprzedaj po same jaja", bez tłumaczenia co, jak i dlaczego
.
Nawet nam się pojawił teoretyk spiskowy - wszyscy go chcą okraść i zachipować
, a jak się publicznie pokazał facet który potrafi dużo i szybko zarabiać, to na pewno musi być przedstawicielem banków.
Dosłownie kilka osób coś tam wrzuca wartościowego, reszta się tylko przekrzykuje.
Qvo vadis nawigator ?
Dalej marazm

Dziś stopy % australii i stanowisko banku centralnego , więc już w nocy będzie gwałtowny ruch, no i zmienność powinna wrócić. Ja sobie czekam bezpiecznie z szerokimi stopami.
##################################
Tak z innej beczki, festwial spierdylenia trwa na DT

Nawet nam się pojawił teoretyk spiskowy - wszyscy go chcą okraść i zachipować

Dosłownie kilka osób coś tam wrzuca wartościowego, reszta się tylko przekrzykuje.
Qvo vadis nawigator ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Maniak
Widze tu trend spadkowy;/Mpapiez pisze:Qvo vadis nawigator ?
Szczerze to coraz gorzej dzialaja te fora.
Nawigator - przekrzykiwanie sie, obrazanie, duzo naiwniakow i mitomanow, dzienniki znikaja szybciej niz pojawiaja sie, w przyklejkach same starocie, nikt tego nie sprzata ani nie motywuje do dzialania.
Comparic - duzo wartosciowych rzeczy ale zaledwie garstka ludzi tam zaglada.
Fx-forum - fajnie zaczete, duzo ciekawych rzeczy kiedys bylo ale teraz mozesz puscic posta i przez pol roku bedziesz jedyny.
forum.forexcity - wyznawcy religii Dadasa, jesli cos robisz nie tak jak mysli Dadas to zmien forum.
Pozdrawiam.
To forexcity to dopiero cyrk na kółkach - jest dokładnie tak jak piszesz.irmentruda pisze:Widze tu trend spadkowy;/Mpapiez pisze:Qvo vadis nawigator ?
[...]
forum.forexcity - wyznawcy religii Dadasa, jesli cos robisz nie tak jak mysli Dadas to zmien forum.
Pozdrawiam.
Raz tam zaglądnałem - jedyny słuszny wątek to DSWS. Gdy raz zapytałem dlaczego tak i tak wszedł, oraz czemu tak wyszedł oraz jakie osiągają wyniki grania tą metodą, to sie dowiedziałem delikatnie rzecz ujmując że jestem niekulturalny i mogę bana na ryj dostać:) - oszczędziłem im tego i już tam nawet nie patrze w tamtą stronę.
Generalnie forum kultu jedynej słusznej strategii DSWS. Nawet jak sam autor nie daje rady tym zarabiać, to to nie jest wina DSWS, tylko psychiki autora

Ja generalnie zaczynam myśleć, że duża część dobrze zapowiadających się ludzi odpuściła, kolejna część mocno oberwała po czarnym czwartku, a jeszcze inna grupa ludzi pewnie sobie regularnie coś tam pyka i odpuściła wypowiadanie i wrzucanie swoich analiz na forum... - po dzisiejszym festiwalu to się wcale nie dziwie.
Jeszcze jest jeden myk, że widzę że zaczyna się robić moda na grupy na facebooku, może to też wypompowywuje wartościowych ludzi z forum.
-
- Pasjonat
Powstało parę wartościowych stron na temat FX i towarzystwo się przenosiło. G. Moskwa ma swoją stronę o Ichimoku, samczyk swoją gdzie prowadzi szkolenia, Marcin Tuszkiewisz pisze na Investio.
Noo i wystarczy odrobina cierpliwości i jest dobrze - aktulizacja pozycji na EUR/AUD:
Na ten moment łącznie jakieś + 350 pips w sumie, na obrazku dokładnie widać ile która pozycja daje pipsiorów.
Wydaje mi się że będzie sporo więcej, bo wykres powinien pokonać ostatnie minima.
No nic, czekamy dalej.
Ps. Wyjątkowo długi trade - siedze w nim od 28.10.2015
Na ten moment łącznie jakieś + 350 pips w sumie, na obrazku dokładnie widać ile która pozycja daje pipsiorów.
Wydaje mi się że będzie sporo więcej, bo wykres powinien pokonać ostatnie minima.
No nic, czekamy dalej.
Ps. Wyjątkowo długi trade - siedze w nim od 28.10.2015

Odblokowało się troszkę kapitału, więc kolejne wejście.
Eska na EUR/USD pod wybity trójkąt.
TP na najbliższym okrąglaku.
Eska na EUR/USD pod wybity trójkąt.
TP na najbliższym okrąglaku.