Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

czesc, wlasnie ogladalem 1 czesc M. Siudka, rzeczywiscie mechanika rynku, rozne grupy interesow itp. Swiezy przyklad to eurusd 28 Oct i swieca na M5 z 16.55 - przez 55 minut cisnac leszczy do gory, zeby miec dobra cene i w ostatnich 5 minutach godziny wpuscic zlecenie sprzedazy po market price , za 20 minut poprawic, za dwie godziny zamknac pozycje i na weekend na Bahama klepac laski po tylkach.

Mpapiez

Re: Let's flow.https://www.youtube.com/watch?v=CyVcVZkD2es

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Te 2 filmy polecam. O ile sama jego metoda mi nie pochodzi, to wszelkie aspekty psychologiczne facet wyjaśnia rewelacyjnie.

https://www.youtube.com/watch?v=CyVcVZkD2es

https://www.youtube.com/watch?v=HDfHITjQJZo

Tutaj wyraźnie widać, czym się różni "szkoleniowiec" pieprzący znane formułki, od tradera który coś potrafi.

Ps. Podoba mi się też jego metoda zamykania pozycji. Być może to zaimplementuje u siebie dla świeczek M30.

irmentruda
Maniak
Maniak

Przejrzalem strone M. Siudka i jego filmy. Kiedys zignorowalem te przekazy. Teraz jak po roku siedzenia przy tym dalej krece sie wokol zera to pokornie przyjrzalem sie temu. Spodobalo mi sie jego podejscie - na koncu pisze "Nie popelniacie moich bledow".
M.Siudek zwraca uwage tez na bardzo praktyczne rzeczy - np. ile twoj system daje sygnalow i kiedy one wystepuja? Bo moga wystepowac o 2 w nocy. Kiedys chcialem grac na zamkniecie dziennej swiecy - wszystkie pieknie fajnie ale o 23 poznym wieczorem moj mozg odmawia wspolpracy, po prostu chce spac. Moge biernie cos odbierac jak TV ale juz nie wykrzesam z siebie zadnej decyzji.

W tym filmie z Zaorskim jest jedna ciekawa rzecz - okazuje sie, ze ktos, kto zgarnia kase z rynku, posluguje sie tak banalnym wskaznikiem jak oscylator stochastyczny.
Pzdr.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

irmentruda pisze:W tym filmie z Zaorskim jest jedna ciekawa rzecz - okazuje sie, ze ktos, kto zgarnia kase z rynku, posluguje sie tak banalnym wskaznikiem jak oscylator stochastyczny.
Pzdr.
Jest jeszcze lepiej - są tacy co nie potrzebują oscylatora - ja np. nie używam żadnych tego typu wskaźników. Obejrzałem początek tego wideo z Zaorskim i mówi bardzo dobrze - jakby czytał w moich myślach :D - także oglądajcie i wyciągajcie wnioski.... 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Mpapiez

Aktualizacja:

Dalej marazm :), ale wybicie z LT wzrostowej obowiązuje i w piątek mieliśmy fajną reakcję spadkową na opór.
Dziś stopy % australii i stanowisko banku centralnego , więc już w nocy będzie gwałtowny ruch, no i zmienność powinna wrócić. Ja sobie czekam bezpiecznie z szerokimi stopami.

##################################

Tak z innej beczki, festwial spierdylenia trwa na DT :wink: , dwóch błaznów urządza tam taki cyrk, że nawet ja jako stały bywalec tego forum czuje zażenowanie. Zero analiz, zero obrazków z różnymi scenariuszami tylko "kupuj po same jaja", "sprzedaj po same jaja", bez tłumaczenia co, jak i dlaczego :wink:.

Nawet nam się pojawił teoretyk spiskowy - wszyscy go chcą okraść i zachipować :mrgreen:, a jak się publicznie pokazał facet który potrafi dużo i szybko zarabiać, to na pewno musi być przedstawicielem banków.

Dosłownie kilka osób coś tam wrzuca wartościowego, reszta się tylko przekrzykuje.

Qvo vadis nawigator ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:Qvo vadis nawigator ?
Widze tu trend spadkowy;/

Szczerze to coraz gorzej dzialaja te fora.
Nawigator - przekrzykiwanie sie, obrazanie, duzo naiwniakow i mitomanow, dzienniki znikaja szybciej niz pojawiaja sie, w przyklejkach same starocie, nikt tego nie sprzata ani nie motywuje do dzialania.
Comparic - duzo wartosciowych rzeczy ale zaledwie garstka ludzi tam zaglada.
Fx-forum - fajnie zaczete, duzo ciekawych rzeczy kiedys bylo ale teraz mozesz puscic posta i przez pol roku bedziesz jedyny.
forum.forexcity - wyznawcy religii Dadasa, jesli cos robisz nie tak jak mysli Dadas to zmien forum.

Pozdrawiam.

Mpapiez

irmentruda pisze:
Mpapiez pisze:Qvo vadis nawigator ?
Widze tu trend spadkowy;/

[...]

forum.forexcity - wyznawcy religii Dadasa, jesli cos robisz nie tak jak mysli Dadas to zmien forum.

Pozdrawiam.
To forexcity to dopiero cyrk na kółkach - jest dokładnie tak jak piszesz.
Raz tam zaglądnałem - jedyny słuszny wątek to DSWS. Gdy raz zapytałem dlaczego tak i tak wszedł, oraz czemu tak wyszedł oraz jakie osiągają wyniki grania tą metodą, to sie dowiedziałem delikatnie rzecz ujmując że jestem niekulturalny i mogę bana na ryj dostać:) - oszczędziłem im tego i już tam nawet nie patrze w tamtą stronę.

Generalnie forum kultu jedynej słusznej strategii DSWS. Nawet jak sam autor nie daje rady tym zarabiać, to to nie jest wina DSWS, tylko psychiki autora :wink:

Ja generalnie zaczynam myśleć, że duża część dobrze zapowiadających się ludzi odpuściła, kolejna część mocno oberwała po czarnym czwartku, a jeszcze inna grupa ludzi pewnie sobie regularnie coś tam pyka i odpuściła wypowiadanie i wrzucanie swoich analiz na forum... - po dzisiejszym festiwalu to się wcale nie dziwie.

Jeszcze jest jeden myk, że widzę że zaczyna się robić moda na grupy na facebooku, może to też wypompowywuje wartościowych ludzi z forum.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Powstało parę wartościowych stron na temat FX i towarzystwo się przenosiło. G. Moskwa ma swoją stronę o Ichimoku, samczyk swoją gdzie prowadzi szkolenia, Marcin Tuszkiewisz pisze na Investio.

Mpapiez

Noo i wystarczy odrobina cierpliwości i jest dobrze - aktulizacja pozycji na EUR/AUD:

Na ten moment łącznie jakieś + 350 pips w sumie, na obrazku dokładnie widać ile która pozycja daje pipsiorów.
Wydaje mi się że będzie sporo więcej, bo wykres powinien pokonać ostatnie minima.

No nic, czekamy dalej.

Ps. Wyjątkowo długi trade - siedze w nim od 28.10.2015 :wink:

Mpapiez

Odblokowało się troszkę kapitału, więc kolejne wejście.

Eska na EUR/USD pod wybity trójkąt.
TP na najbliższym okrąglaku.

ODPOWIEDZ