Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

też mam audjpy longa ale branego z buy limita na wsparciu na D1 po 87,32. Poki co zapiier... w dół, dojechali do bazy z H4. ale ta juz była brana 2 razy.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mpapiez pisze:Aktualizacja:

Zdaje się że na AUD/JPY idealnie na szczycie kupiłem :wink: ...

Początkowo wszedłem za 2/3 standardowej pozycji.
Później dokładka za 1/3.

Na razie to wszystko idzie w kierunku stop lossa :roll:, no ale zobaczymy jak to się skończy.
Ten tydzień nie będzie raczej aż taki fajny jak poprzedni :wink:.

EUR/USD póki co trzyma się w ryzach planu, jeżeli wybiją 1.1075, to pomyślę o wyjściu z ręki, chociaż tak naprawdę dopiero wybicie 1.1125 neguje scenariusz spadkowy.

Byłbym zdziwiony, gdyby EUR/USD nie wyszło po tak miśkowatej świecy na weekly.

Ps. EUR/USD to pełna pozycja ( 3/3)
co do AUDJPY to zerknij na D1 i zobacz gdzie kupiłeś ;) idealnie na samym szczycie spadającej gwiazdy, więc SL raczej nieunikniony...

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

freakout pisze:
co do AUDJPY to zerknij na D1 i zobacz gdzie kupiłeś ;) idealnie na samym szczycie spadającej gwiazdy, więc SL raczej nieunikniony...
No tak, ale gdy kupywałem, to jeszcze spadającą gwiazdą ten słupek nie był :wink: .
Teraz to sam widzę, że miejsce raczej niefortunne :), ale wciąż jest jakiś tam mały powód do L.

Ogólnie wykres aktualnie leży na wsparciu i to dość sporym. Może uda mi się jakoś z tego wyskoczyć, a jak nie, to stop loss to też jakiś rezultat :mrgreen: .

Z ręki nie wychodzę, bo nie lubię oddawać kasy bez walki :), poczekam na ten SL.

irmentruda
Maniak
Maniak

freakout pisze: co do AUDJPY to zerknij na D1 i zobacz gdzie kupiłeś ;) idealnie na samym szczycie spadającej gwiazdy, więc SL raczej nieunikniony...
Tą malutką świecą nie martwiłbym się, za mała, w dodatku w objęciu świecy matki. Bardziej mnie boli, że wpakowaliśmy się w strefie podaży z D1. Na AUDNZD zapuściłem shorta pod strefę podaży i TenkanSen a na AUDJPY mnie coś przyćmiło, dałem buylimit i to zlecenie gdzieś tam sobie zostało aż się zrealizowało.

Mpapiez

Ja jeszcze generalnie ide w pomysł, że AUD dziś oberwało z powodu spadku ceny ropy.
Generalnie zeszli do poziomu 86.75. Idealne przecięcie LT i okrągłego poziomu - jeżeli tutaj nie będzie kontynuacji wzrostów, to przez najbliższy czas nie będę wiedział w sumie co tu zrobić.
Z jednej strony będziemy mieć wybicie LT, a z drugiej strony zaraz poniżej jest kolejne wsparcie....

Generalnie to jest ten moment, który zadecyduje co z tego będzie. SL już jest bardzo blisko, a o 19:00 zamyka nam się H4. Myślę że max do 19:00 sprawa się rozwiąże czy mamy stop loss czy odbicie.

O wejście na edku jestem spokojny, bo już tyle razy było odrzucenie od oporu, że nie ma nie ma opcji żeby nie spadli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

sorki ale obie pozycje wylondują na sl :o
edek bardziej pod siebie bo mam eL
ale na darmo nie brałem (tak myslę :roll: )
a audjpy wsparcie niżej niż Twój SL
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Mpapiez

Jones pisze:sorki ale obie pozycje wylondują na sl :o
edek bardziej pod siebie bo mam eL
ale na darmo nie brałem (tak myslę :roll: )
a audjpy wsparcie niżej niż Twój SL
AUD/JPY skorygowałem lekko, bo też to zauważyłem, więc póki co jest spoko.
Ale generalnie liczę się tutaj ze stop lossem cały czas. Raz na wozie, raz pod wozem :wink: .

Co do edka, ciężko mi się z tobą zgodzić. Od 2 dni nie wybili oporu na 1.1075, więc dlaczego mieliby to jutro zrobić ? :wink: Na moje eur/usd powinno przetestować 1.08.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

no wiesz to sa tylko takie prognozy
szybki sysio przewiduje eL przynajmniej do 1.11xx tak więc wybiją stopy :roll:
tyle dla edka mogę aktualnie powiedzieć
co nie znaczy że jestem w błedzie :roll:
Pozdr.
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Mpapiez

AUD/JPY zakończył się klęską :)...
Nawet nagięcie moich zasad ( SL max 150 pips) nie pomogło. Żaden opór nie utrzymał, a może po prostu źle te linie oporów zaznaczyłem. Ogólny SL podciągnąłem pod maxa dla drugiej pozycji lekko naginając zasady dla pierwszej.

Chciałem SL umieścić pod pomarańczową linią, ale mój SYS przewiduje stawianie TP i SL tylko na okrągłych poziomach, więc stąd to nagięcie.

Generalnie wygląda to tak:

2/3 pozycji -> strata - 213 pips
1/3 pozycji -> strata - 147 pips.

Strata łączna w pips ~ 360. Za bycie uparciuchem się płaci. Procentowo nic się nie dzieje, ale pipsowo wygląda to kiepsko :wink:. Naprawdę myślałem że pójdzie do góy. Nawet citi dawało taką samo rekomendację :mrgreen: .

Tyle bida, że to może być pierwszy tydzień pod kreską odkąd przeszedłem na wyższy interwał.
Może edek poratuje żeby ten tydzień, tak aby się pod pipsową kreską nie zamknął, chociaż zostały tylko 3 dni.
Poprzedni tydzień był za dobry, i trzeba to zbalansować :wink: .

Nowa otwarta pozycja to eska na EUR/AUD.
W załączneniu również widok na aktualnego EDKA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

audjpy też mnie rozrąbał, SL 158 pipek w żopu..., ot takie trejdowanie z D1.

spojrzyj na EURCADa, co sądzisz? u mnie S.

ODPOWIEDZ