DayTrading: Piątek 23.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 paź 2015, 00:00

Wzrost
6
43%
Bez zmian
4
29%
Spadek
4
29%

Liczba głosów: 14

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.10.2015

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

EU tygodniowy,
ewentualne rozliczenie!!,
przyjąłem tu korektę od 2008 roku jako podwójną trojkę która utrzymuje sie w kanale
ruch wzrostowy do 2008 jest piatką czyli moze byc 1 falą albo falą A
samo rozliczenie wewnętrzne korekty uwzględnia zmienność korekt wewnętrznych jak i zasięgi,
ale to tylko mój pogląd i wcale tak byc nie musi, :wink:

złoto obecnie dzienny!!,
ale tu sie chyba nie zmieniło nic :
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p788517
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2015, 21:51 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

NIKKEI i USDJPY wzrostowo:

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

_Kerad_ pisze:
jen-yy pisze:
_Kerad_ pisze:
nie teoria a ekonomia :shock:

obniżka stóp powoduje spadek oszczędności gospodarstw domowych (myślisz ze będą trzymać w skarpetach) "idą na zakupy"
a jak działa wzrost konsumpcji?
obniżka stóp nie powoduje spadku oszczędności, tylko zysku z oszczędności. To powoduje niechęć do oszczędności i wypycha kasę na rynek.
Problemem jest że szara masa ludzka ma mało oszczędności albo wcale, więc nie ma co wypływać na rynek.
Dodruk nie trafia w postaci kredytu do szarej masy bo go na niego nie stać, brak zdolności kredytowej.

Ta kasa zostaje w bankach i instytucjach finansowych. I oni plus zamożniejsi nie inwestują ich w realną gospodarkę, bo stopa zwrotu byle jaka i do tego ryzyko coraz wyższe.
A w co inwestują? w giełdę i derywaty - tzn instrumenty pochodne.
Skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to zapytam tak
czy niechęć do oszczędzania czasami nie powoduje spadek oszczędności z gospodarstw? (chyba do tego samego dojdziemy a napisałem tak bo każdy może sobie dośpiewać dalej)

a co do teorii ze ta kasa zostaje w bankach to bijesz nawet "Balcerowicza na głowę" i zostawię to bez komentarza
a dyskusja dotyczyła obniżki stóp procentowych (chyba zatraciłeś wątek pisząc o dodruku albo pomieszałeś pojęcia)
mógłbyś to napisać po polsku a nie po polskiemu?

Chciałem Ci tylko napisać, że obniżka stóp nie spowoduje spadku oszczędności, bo tych oszczędności nie ma. Przecież np w Polsce ponad połowa ludności nie ma żadnych oszczędności, oni wydają wszystko co zarobią więc stopy im lotto.
A zamożniejsi inwestują nie oszczędzają - przynajmniej próbują.

A w czym to ja biję Balcerka na głowę. Poczytaj sobie że jest nadpłynność w bankach, że kto może delewaruje się. Sam spłaciłem wszystkie kredyty i za diabła nie zainwestuje w coś nowego. I uwierz nie jestem w tym odosobniony. A skrzynkę mailową zalaną mam ofertami kredytów, nie ma dnia żeby jakiś bankowy naganiacz nie zadzwonił.

Jak myślisz że mi dowalisz bo porównasz z Balcerowiczem to się mylisz. Cenie tamten czas, początek lat 90-tych. Wtedy zakładałem rodzinę i swój biznes. Nie czekałem aż ktoś mi coś da, sam pracowałem i sam budowałem swój dom. Nikt nas nie musiał wspomagać. Żeby założyć rodzinę i mieć dzieci nie musiała zachęcać władza becikowym, kasą na drugie i kolejne dziecko, dodatkami, rodziną na swoim i innymi bzdetami pochodzącymi z okradania innych rodaków (vide słowa Korwina z debaty - jak rząd chce ci dać 500 zł to musi ci zabrać 700). Dzisiejsze pokolenie (nie wszyscy, ale większość) zanim coś zrobi musi być zachęcone, musi mieć "godne" zarobki, mieszkanie, perspektywy itp. Paranoja. Spytaj rodziców czy dziadków, czy oni na takie rzeczy się oglądali. Gdyby to robili nie byłoby Cię na świecie. To dlatego mamy takie durne kampanie wyborcze opierające się na obietnicach bez pokrycia. To dlatego Korwin nigdy nie wygra, bo on nie obiecuje że będzie dawał.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

karnak
Maniak
Maniak

Zwycięzcy pomoże AT (nawet FIBO ładnie się odmierza)?:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:Zwycięzcy pomoże AT (nawet FIBO ładnie się odmierza)?:
karnak jak zaczną drukować PLN to koniec ;) w sensie złotówka na ryj, a WIG w kosmos
i to jak na razie wychodzi z wykresów. Widać, że PLN leci dalej (osłabia się), a WIG zdaje się chce odbić porządnie.
Narysowałeś fibo 0-100, a odbicie na fibo 23 wychodzi. To oznacza, że można grać L i target ustawić wysooooko na Fibo 161. Ale to tylko moja teoria :twisted:

Pisałeś, że USD/JPY w górę - to się kłóci z edkiem w górę. Więc?

osobiście zaczynają mnie waluty powoli drażnić (edek w szczególności - choć nie mam nic na nim),
i wolę surowce no i indeksy.

W takim układzie jak mamy teraz SP500 powinien szybko dolecieć do 2500 punktów (trend końcowy - przyspieszony) i potem gruba korekta się szykuje i oby nie koniec świata ;)

To co - od poniedziałku zaczynamy szaleństwo wzrostowe na WIGu? Tego się mało kto spodziewa po tym instrumencie i po naszej giełdzie :D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

highend pisze:
karnak jak zaczną drukować PLN to koniec ;) w sensie złotówka na ryj, a WIG w kosmos
i to jak na razie wychodzi z wykresów. Widać, że PLN leci dalej (osłabia się), a WIG zdaje się chce odbić porządnie.
Narysowałeś fibo 0-100, a odbicie na fibo 23 wychodzi. To oznacza, że można grać L i target ustawić wysooooko na Fibo 161. Ale to tylko moja teoria :twisted:

Pisałeś, że USD/JPY w górę - to się kłóci z edkiem w górę. Więc?

osobiście zaczynają mnie waluty powoli drażnić (edek w szczególności - choć nie mam nic na nim),
i wolę surowce no i indeksy.

W takim układzie jak mamy teraz SP500 powinien szybko dolecieć do 2500 punktów (trend końcowy - przyspieszony) i potem gruba korekta się szykuje i oby nie koniec świata ;)

To co - od poniedziałku zaczynamy szaleństwo wzrostowe na WIGu? Tego się mało kto spodziewa po tym instrumencie i po naszej giełdzie :D
Jeśli WIG będzie rósł, to często jest korelacja, że PLN się umacnia do wszystkiego.
The only way is up

karnak
Maniak
Maniak

Aptekarska precyzja figury sześciu ekstremów ?:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

:lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

karnak pisze:Aptekarska precyzja figury sześciu ekstremów ?:
W tym tygodniu zamkną miesięczną świeczkę, to się okaże.
The only way is up

karnak
Maniak
Maniak

Srebro na oporze:

Zablokowany