IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Miałem poślizg na Stop Loss na gbp/usd na prawie 16 pipsów. To było na spokojnym rynku, nie było żadnych danych, zlecenie wchodziło około 5 sekund. A oto odpowiedź supportu po kilku dniach:

"Upon closer look at your trades we found out that your trades were rejected by the banks for a nine times. It is the rejection from the bank and we do not know the reason why it is been rejected. That is why you experienced the considerably large spread. Sorry but we can barely do anything with this situation.

Please let us know if you are in doubt."

hm lol?

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

Pokaż na wykresie tę sytuację. O której godzinie to było? Ja ostatnio handluję intensywnie u nich ponad 400 lotów dziennie na DAXie/DJ30 i nie ma za dużych poślizgów.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Zlecenie z piątku, tam gdzie przerywana linia miałem SL, zlecenie zamknięte o godz 12.25.12 czasu serwera.
Głównie chodzi mi o to ich tłumaczenie. To dopiero pierwszy taki przypadek, poza tym zlecenia wchodzą bez zastrzeżeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Nie polecam tego brokera był w porządku ale coś ewidentnie ich męczy.
Na początku zmienili kwotowanie

Kod: Zaznacz cały

http://prntscr.com/89ehbp 
A teraz podczas danych wyłączają platformę a przed ruchem zdarza im się zrobić freeza platformy :)
Według mnie tytanic.

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

No to nieźle można przejechać się na poślizgu jak będzie szybki ruch. Pytałem się znajomego, który gra na walutach siatką zleceń to potwierdza, że jak są szybkie ruchy to trafiają się przeskoki na -10pipsów w ekstremalnych sytuacjach. Na plus też trafiąją się, ale mniejsze o połowę średnio, bo pewnie duży spread robi różnicę wtedy.

Sprawdziłem tę sytuację, bo byłem ciekawy i okazuje się, że ten spadek na sam dół trwał 2 sekundy. Dla potwierdzenia tickowy wykres z DukasCopy. Zaznaczyłem co 1 sek pionową linię. Słabe matchowanie zleceń mają w tym IC Markets.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Dwa pytania z mojej strony:
1. Jak najtaniej zasilić konto foreksowe?
2. Czy ktoś oferuje zniżki na prowizję? 0.7 pipsa to trochę dużo.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bodajże Skrillem lub Nettelerem. Wypłata bankowa to bodajże 25 czy 30 USD z tego co pamiętam... A jak jeszcze dojdzie jeszcze korespondencyjny to już w ogóle ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Platforma coraz częściej się zawiesza, odpowiedź supportu zawsze ta sama, pracują nad tym, czy ktoś ma przypadki ''zamrazania'' platformy na mt4? screen z dzisiaj, 1pips do tp zabraklo z palca zamknąłbym, na szczescie przestawilem sl na zysk, więc jest zarobek, trochę mniejszy, ale jest. Jednak sytuacja irytująca, na tradingview ogladam zachowanie ceny wracającej w przeciwnym do zlecenia kierunku i nie mogę nic zrobić...w ostatnim czasie to zjawisko się nasiliło. Proszę o komentarze klientów ICM, którzy używają ctradera/mt4.
http://icmarkets.ctrader.com/images/screens/jqZFn.png

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

LarryGoldberg pisze:Platforma coraz częściej się zawiesza, odpowiedź supportu zawsze ta sama, pracują nad tym, czy ktoś ma przypadki ''zamrazania'' platformy na mt4? screen z dzisiaj, 1pips do tp zabraklo z palca zamknąłbym, na szczescie przestawilem sl na zysk, więc jest zarobek, trochę mniejszy, ale jest. Jednak sytuacja irytująca, na tradingview ogladam zachowanie ceny wracającej w przeciwnym do zlecenia kierunku i nie mogę nic zrobić...w ostatnim czasie to zjawisko się nasiliło. Proszę o komentarze klientów ICM, którzy używają ctradera/mt4.
http://icmarkets.ctrader.com/images/screens/jqZFn.png
MetaTrader 4 od IC Markets mam praktycznie włączony 24/5 i nie ma żadnych problemów w obecnej chwili.

Jeśli są to zawieszenia platformy MT4 to polecałbym sprawdzenie samego programy - tzn zobaczyć czy nie ma jakiś errorów w Journals/Experts tab lub w logach od MT4.

Tak, w zeszłym tygodniu były spore problemy z połączeniem serwerów, ponieważ dostawca usług MetaTrader'a dla IC Markets miał poważne problemy - attaki DDoS. Z tego co już wiem, zdołali się uporać z problemem i wprowadzili nowe hardware'owe zabezpieczenia na wszystkich łączach w NY.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

ODPOWIEDZ