Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

witam

wczoraj pisałem o poziomie 1.1460 jako cel dla rynku eurusd oraz 1.1420 jako lokalna większa korekta...korekta miała miejsce i dokładnie wyniosła około 30 pipsów...dzisiaj rynek podchodzi pod 1.1460 i wszystko wskazuje na to że będę odpalał zlecenie shortowe na tych poziomach także trzymam się swojego scenariusza który póki przebiega jak planuje...oczywiście wszystko zależy czy otrzymam sygnał...jeżeli odpalę to zlecenie pojawi się w otwartych

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Morlok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Morlok »

No to jest nas dwóch. Też czekam na osiągnięcie 1.1460 :)

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

witam serdecznie

wczoraj w nocy zgodnie z planem pozycja została otwarta a dzisiaj ładnie zamknięta...zysk to ponad 40 pips...co ważniejsze wszystko rozegrane ze scenariuszem i zgodnie z planem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

na dzisiaj raczej koniec tradingu...zaglądne tu ewentualnie po południu i zobaczę tzn poszukam kolejnego poziomu do kolejnego zagrania i napiszę swoją projekcję

miłego dnia

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Witam!

Podziękowania ode mnie za wskazówki do zajęcia pozycji S.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Cichy44 pisze:Witam!

Podziękowania ode mnie za wskazówki do zajęcia pozycji S.
:)bardzo mnie to cieszy...obserwować obserwować a takich wskazówek obarczonych szansą 90% i ryzykiem 10% będzie nieskończona ilość:)

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Witam w weekend

Powoli powoli wracamy do rytmu pracy...a tymczasem chciałem się podzielić z Wami kilkoma tezami których zrozumienie sprawiło że zacząłem regularnie zarabiać...chciałbym zacząć o jednej moim zdaniem fundamentalnej tezy która jest nam praktycznie od samego początku kiedy stykamy się z rynkiem wmawiana...na każdym kroku w każdym podręczniku słyszymy zasadę NIGDY PRZENIGDY NIE GRAJ BEZ STOP LOSSA....

hmm...osobiście uważam że to wielkie kłamstwo i fałszywa teza. Zrozumienie tego sprawiło że zacząłem osiągać wyniki. Nie twierdzę oczywiście że mamy bezwzględnie grac bez stop lossa, chcę jednak zaznaczyć że samo używanie stop lossa jest moim zdaniem bardziej ryzykowne niż sam trading niż sam forex. To stop loss ustawiony zbyt ciasno lub nieodpowiednio decyduje w większości o stracie praktycznie u każdego z nowicjuszy...i nie tylko...

Moim zdaniem stop loss to największa broń używana przez "tych po drugiej stronie" przeciwko nam po to byśmy my tracili pieniądze a nie oni...zapamiętajcie...zawsze gdy otwieracie pozycję na rynku forex i nie tylko na takim rynku...zawsze ktoś jest po drugiej stronie transakcji i ma interes w tym byś to TY tracił swoje pieniądze...Niestety realia wyglądają tak że zazwyczaj po tej drugiej stronie jest ktoś ktyo ma większy dostep do informacji, ma lepsze narzędzia, więcej pieniędzy, jest po prostu większy...

Zastanów się nad tym co napisałem i może wyraź swoje zdanie...chętnie go wysłucham...jednocześnie zdaje sobie sprawę że wielu z Was mnie zaatakuje za krytykę gry bez stop lossa...ale tak to już jest jak napisałem na początku uczymy się tego od samego początku z tak silnym naciskiem...nie bez powodu!

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

w ten piekny dzień pokusze się także o prognozę ruchu rynku na kolejny tydzień

W załączniku wykres a na nim projekcja ruchu. Generalnie spodziewam się ruchu shortowego jego kontynuacji tak jak przewidziałem go od poziomu 1.1460. Nie wiem tylko na dzień dzisiejszy czy poleci od razu na S czy jeszcze podbije korekcyjnie kierunek longowy...nie ma to kompletnie znaczenia z punktu widzenia naszej decyzji ponieważ tak czy inaczej do zagrania longowego czekamy na dojście rynku na dwa poziomy zaznaczone zielona poziomą linią...są to odpowiednio okolice 1.1270 oraz 1.1211...tam będę wyszukiwał sygnału na zajęcie pozycji długiej, bedzie to niewątpliwie sygnał na kilkadziesiąt pips z bardzo niskim ryzykiem

Natomiast w przypadku gdyby rynek zechciał zabawić się w korektę longową wówczas bedę szukał zlecenia shortowego na szeroko zaznaczonej strefie 1.1411-32 kolorem czerwonym...to również jeśli się pojawi to będzie to zagranie na wiele pips...

poczekamy zobaczymy...oczywiście wraz z rozwojem sytuacji jeżeli zajdzie potrzeba to prognoza będzie aktualizowana ponieważ tutaj nie można zakładać że tak będzie...każda prognoza obarczona jest szansą i ryzykiem.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

podpowiedź dla skalperów i daytraderów...w poniedziałek zdecydowanie kierunek z szansą 80% i ryzykiem 20% to kierunek SHORT

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Witam!

Parę tygodni temu oglądałem na You Tube wykład, w czasie którego prowadzący podobnie twierdził, że gra bez SL to jedno z 3 kłamstw dot. gry na forex. Na grę bez SL'a wymyślił "Recovery Zone".

Tytuł tego filmu chyba brzmiał:"Strategy forex millinonaire trader shares his secret".

ODPOWIEDZ