Roboty Astry
Witam 
Czwartek był kolejnym dobrym dniem GATa- mimo stosunkowo niewielkiej liczy transakcji robot zarobił w czwartek +6,08% i tym samy zarobek październikowy przekroczył 25%. Oby tak dalej
Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
Wynik od 1 września- początku testu: +128,73%
wrzesień: +79,08%
Wynik 09-10-2008: +6,08%
Wynik październik: +27,72%
Poniżej zestawianie wszystkich operacji z czwartku zrobionych przez GAT.

Czwartek był kolejnym dobrym dniem GATa- mimo stosunkowo niewielkiej liczy transakcji robot zarobił w czwartek +6,08% i tym samy zarobek październikowy przekroczył 25%. Oby tak dalej

Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
Wynik od 1 września- początku testu: +128,73%
wrzesień: +79,08%
Wynik 09-10-2008: +6,08%
Wynik październik: +27,72%
Poniżej zestawianie wszystkich operacji z czwartku zrobionych przez GAT.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niby oanda nie ma nic przeciwko trójkątnemu arbitrażowi ale ciekawe co zrobią jak np. 1000 mrówek ruszy na ich platformę z tą strategią, przecież nie zabezpieczą tego, sami przyznają, że niemożliwe jest 100% zabezpieczenie.
Kiedyś czytałem, że banki inwestycyjne/hedge funds w to się bawią na ECNach, tyle że ich serwery znajduję się w tym samym budynku co serwery ECNu więc mrówka raczej z gigantem nie wygra.
Kiedyś czytałem, że banki inwestycyjne/hedge funds w to się bawią na ECNach, tyle że ich serwery znajduję się w tym samym budynku co serwery ECNu więc mrówka raczej z gigantem nie wygra.
ok, ale po co trzeba z kimś wygrywać ? to nie wojna...Marius pisze:więc mrówka raczej z gigantem nie wygra
mi wystarczy wyrwać tylko kilka zielonych dla siebie, ani gigantom nie chce wchodzić w drogę, ani mnie zbytnio nie interesuje co oni tam sobie kombinują
serwery GHIMILA są fizycznie postawione w datacenter położonym najbliżej serwerowni OANDY, więc rozwiązanie podobneMarius pisze:ich serwery znajduję się w tym samym budynku co serwery ECNu
Jak mi pewien "brokerek" opowiadal - dwa konkurujace z soba banki we Frankfurcie staraly sie o jak najszybszy transfer danych z gieldy.
Jeden byl polozony blizej gieldy a drugi, zeby nie byc w tyle wprowadzil jakies specjalnie chlodzone lacza, ktore mialy na celu przyspieszyc przeplyw danych .
PS. Czapka z glowy ghimli!
Jeden byl polozony blizej gieldy a drugi, zeby nie byc w tyle wprowadzil jakies specjalnie chlodzone lacza, ktore mialy na celu przyspieszyc przeplyw danych .
PS. Czapka z glowy ghimli!

Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

- magictrader
- Pasjonat