Roboty Astry
- shakindudi
- Stały bywalec
hmmm już tak próbowałem i to wcale tak nie wychodzi wbrew pozorom. Przykład- plik z wczoraj w gifie zajmuje prawie 2 razy więcej miejsca- bo jpg mocno skompresowałem- powyżej 50%, a gifa już nie można kompresować
generalnie nie ma problemu jeśli transakcji jest mało- wtedy też plik nie jest duży, ale tak jak dziś to nie dość , że musiałem podzielić na 3 plik, to jeszcze bardzo mocna kompresja- ale moim zdaniem plik jest nadal czytelny
generalnie nie ma problemu jeśli transakcji jest mało- wtedy też plik nie jest duży, ale tak jak dziś to nie dość , że musiałem podzielić na 3 plik, to jeszcze bardzo mocna kompresja- ale moim zdaniem plik jest nadal czytelny
Zawsze można ilość kolorów zmniejszyć.astra pisze:hmmm już tak próbowałem i to wcale tak nie wychodzi wbrew pozorom. Przykład- plik z wczoraj w gifie zajmuje prawie 2 razy więcej miejsca- bo jpg mocno skompresowałem- powyżej 50%, a gifa już nie można kompresować
Ja proponuje wyniki dodać do google spreedshet, dokument dać udostępniony i linka umieścić tutaj.
Ewentualnie załóż konto np na diino.com (masz 2 GB miejsca i nieograniczony limit za free). Możesz wrzucać tam co Ci się podoba.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
http://www.imageshack.us/
Tutaj można spokojnie dawać pliki, nie znikają nawet po dłuższym czasie.
A sporo można władować, no i bez reklam
Tutaj można spokojnie dawać pliki, nie znikają nawet po dłuższym czasie.
A sporo można władować, no i bez reklam

Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
to też już zrobiłem- spójrz na screeny chociażby z poprzedniego dnia- tam ma kolorki- na screenach ze środy już nie ma kolorkówTig3r pisze:Zawsze można ilość kolorów zmniejszyć.
tak, muszę coś wykombinować, może faktycznie na tym diino (już druga osoba mi o tym mówi) i wtedy w postach będę tylko linki umieszczał
w sumie to google miało coś podobnego odpalić- taki internetowy dysk twardy- wie może ktoś co się dzieje z tym projektem, kiedy to udostępnią i czy w ogóle ?
- shakindudi
- Stały bywalec
Jak masz photoshopa to wytnij transakcje i wyeksportuj plik do gifa z 10 kolorami (File
Save for web), W innych programach graficznych powinno być podobnie. Mi plik który tobie po kompresji zajął 170kB zmieścił się w 35kB.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapisuj jako pliki CSV (albo XLS) zamiast obrazka 
EDIT:
O, i proszę widać że można
http://docs.google.com
Wrzucasz dane do dokumentu do spreedsheta i możesz do udostępnić, a linka możesz wrzucić na foum.
A jak chesz obrazki to tak jak już napisalem.. diino.com albo dokument prezentacji, czy worda też z doc.google.com
Pozdro

EDIT:
jasne, tylko takich plików nie można umieszczać na forum, pisałem już o tym wcześniejastra pisze:Tig3r pisze:Zapisuj jako pliki CSV (albo XLS) zamiast obrazka
O, i proszę widać że można

http://docs.google.com
Kod: Zaznacz cały
Łatwo zapisuj i eksportuj kopie.
Możesz zapisywać dokumenty i arkusze kalkulacyjne na swoim komputerze w formatach DOC, XLS, CSV, ODS, ODT, PDF, RTF i HTML
A jak chesz obrazki to tak jak już napisalem.. diino.com albo dokument prezentacji, czy worda też z doc.google.com

Pozdro
Ostatnio zmieniony 09 paź 2008, 13:54 przez Tig3r, łącznie zmieniany 3 razy.
======================================================
jasne, tylko takich plików nie można umieszczać na forum, pisałem już o tym wcześniejTig3r pisze:Zapisuj jako pliki CSV (albo XLS) zamiast obrazka
chyba skorzystam z tego diino

i przetestuje tą opcje z photoshopem
ok, link do pliku jpg w lepszej jakość umieszczonego na diino umieściłem w poście z wynikami za środę, jeśli komuś nie chce się szukać:
http://fx.astra.diinoweb.com/files/gat08102008.jpg