Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

irmentruda pisze:Czesc, a co powiesz na dzisiejszego EDka? mialo ladnie pojsc w dol po danych, ktore w moim mniemaniu byly korzystne dla $. I co? Poszlo w dol, odbilo sie od strefy, ktora przegapilem i galopem do gory po drodze wyrzynyjac pewnie miliony SLi, lacznie z moimi. Znow mam zryta psyche na caly weekend, ze nic nie umiem, nie potrafie, nie nadaje sie do tego itp. itd.

Taki uklad swiecowy, ktory aktualnie jest na ED na D1 to najgorsze dziadostwo, nic z tego nie wynika.
Ja większej uwagi do danych nie przykładam, bo uważam że duże instytucje poprzez swoje wtyki i tak te dane znają wcześniej. Generalnie ten tydzień pod kątem tradingu był stosunkowo cholernie trudny, bo w zasadzie bujamy się w konsolidacji.

Co do twojego pytania odnośnie edka, rano generalnie ładnie poszedł w kierunku południowym (tam z resztą sobie zysk realizowałem). Później klasyka - w wykonaniu edka czyli mieszanie...

Tam pakowanie się w eskę po pierwszym odbiciu było tyle niebezpieczne, że wymalowali spory pin bar na M30 - widoczny również ładnie na M90.
Generalnie według mnie, nadal obowiązują shorty. Nie wchodziłem w edka, bo mam otwarte inne pozycje.
Co prawda przekrzywili mi średnią na wzrosty, ale wciąż jest spory opór w postaci całego zakresu świecy spadkowej no i jakiś goguś w nocy sprzedał bardzo mocno przy 1.1225.
W zasadzie dopiero trwałe przebicie 1.1225 otwiera drogę do 1.13 i wyżej.

Przy okazji, na własnej skórze przekonałeś się, że cena często w niewytłumaczalny sposób swinguje na poziomach "25" i "75", co jest głównym założeniem u mnie do stawiania TP i SL.

Ps. Tak naprawdę właśnie z powodu takich wycinek przeszedłem na znacznie większe stop lossy.
Gdybym pakował eskę na edku, to stop loss miałbym powyżej 1.1225.

Ps2. Głowa do góry, przeczytaj sobie mój pierwszy post ile ja porażek przeszedłem, zanim zaczeło mi coś świtać, a i tak jeszcze nie jestem żadnym zawodowcem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

OK - czas na podsumowanie I tygodnia.

Aktualnie mam otwarte 2 pozycje:

1) 2x long na CAD/JPY - zabezpieczone na plusie.
2) 2x short na EUR/CAD - z dość sporym stop lossem.

Te pozycje najprawdopodbniej zostawie na weekend. Gdyby się zrealizowały dziś, to uaktualnie wyniki.

Wyniki:
- Zysk : + 528,2 pips
- Strata : -315,8 pips

Zysk netto: +212,4 pips

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Rzeczywiście, dziś cena w niewytłumaczalny sposób raz wspierała się a raz opierała się poziomowi 1,1175.
Albo inaczej - poziom 1,1175 często był dziś górna albo dolną granicą dla stref S/D na M5.

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

irmentruda pisze:Czesc, a co powiesz na dzisiejszego EDka? mialo ladnie pojsc w dol po danych, ktore w moim mniemaniu byly korzystne dla $. I co? Poszlo w dol, odbilo sie od strefy, ktora przegapilem i galopem do gory po drodze wyrzynyjac pewnie miliony SLi, lacznie z moimi. Znow mam zryta psyche na caly weekend, ze nic nie umiem, nie potrafie, nie nadaje sie do tego itp. itd.

Taki uklad swiecowy, ktory aktualnie jest na ED na D1 to najgorsze dziadostwo, nic z tego nie wynika.
Hej, nie każda para danego dnia nadaje się do grania, powinienes to wiedziec, bo siedzisz tu z 5 lat jak nie wiecej. Parę dobierasz sobie w zaleznosci od systemu jakim grasz. jednego dnia dogodna okazja bedzie na ujku a drugiego na edku, trzeciego na listku a czwartego na żadnej parze i wtedy nie grasz. Wiem, to trudne, mnie to zajęło pare lat ale nie pękaj, do tego nadaje się każdy, trzeba tylko zmienić trochę swoje zwyczaje i trzymać się tych nieszczęsnych zasad, nie grać na dwa fronty i takie tam. Pewnie to wszystko wiesz, tak jak cała masa ludzi co siedzą tu latami jak i ja dawniej ale mimo wszystko wiedzą tak mało. Olej dane, dane są częścią ceny w akcji, dają szybszy ruch niż bez nich, czasem dają szansę wejścia gdy pociąg Ci wczesniej uciekł. Wiesz jakie dane to kosmos nie do ogarnięcia? Wybuch elektrowni atomowej w Japonii, Kant SNB czy Wojna, to są dane z kosmosu. AT wtedy nie działa, wszelkie inne dane, nawet stopy procentowe to AT w czystej postaci.

Mpapiez

Cześć,

Stan na dziś:

- CAD/JPY walnęło w minimalne zabezpieczenie... wpadlo + 6 pips, a szkoda bo mogłem realizować jak było 100+ :)...

- EUR/ CAD nadal otwarte i na szczycie dołożyłem jeszcze 1 pozycję, ale zwężyłem stop lossa. Tutaj różnie może być, ale dalej twierdzę, że cad powinien się umacniać.

- Otworzyłem pozycję na konkursie Mforex na DAX. Na Mforex nie liczę na wygraną, :D , ale może się uda dziabnąć nagrodę za 1 miejsce w dniówce lub tygodniu. Do daxa generalnie mam nosa i jak dziś złapałem wierzchołek, to może nagrodę tygodniową uda się uplować.

Mpapiez

Wejście na EUR/CAD zakończyło się stop lossem.
Później wskoczyłem w elki i tam już siadł mniej więcej TP.

Tak czy owak, zysk netto to około + 75 pips na dziś.

Otwarte pozycje aktualnie to:

DAX - 1 x Long od 9480, SL 9425.

EUR/USD - 1x long 1.12378 , SL 1.1175, TP 1.1325.

========================

Co do konkursu Mforex - cóż pomysł miałem niezły, ale tak dziś kręcili góra dół, że pękłem, zamknąłem eski i wskoczyłem w elki. Finał taki, że jestem na 0% zysku...
Cóż granie ALL-IN to chyba nie dla mnie.

A szkoda, bo gdybym wytrzymał, to miałbym około 80% zysku :)... byłbym w top 20...
Ale jak miałbym dać komuś TIP'a, to na moje oko na DAX aktualnie jest ogromny oRGR, generalnie znów na nim wrzuciłem elkę, z tego samego poziomu co na realu. Czuje że jutro będzie otwarcie z luką do góry :wink: .

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

No ja póki co 60%, ale na spokojnie..., a chlopaki widze cisną na dwa fronty, w koncu się przejadą, malymi kroczkami do przodu :)

Mpapiez

Cześć,

Zakończenie wejśc na DAX i EUR/USD.

1) Na eur/usd zgodnie z planem siadł TP.

2) Na DAX rozszerzyłem SL i dorzuciłem 1 pozycję. Dość spore ryzyko wrzuciłem i prawie się nieźle na tym przejechałem, ale ogólnie zakończyło się dobrze.

Generalnie na DAX robi się niezły kierunek na północ.

#####

Ogólnie na dziś na ten moment 154 pips na plus.

Mpapiez

Aktualnie otwarta pozycja 2x [S] na EUR/CAD.
Możliwe że zrealizuje zysk na pierwszej linii, ale zakładam póki co, że dolecą niżej.

Mpapiez

Dorzuciłem jeszcze longa na CAD/JPY.

Generalnie na ten moment mam otwarte:

2x [S] EUR/CAD, zabezpieczone na plusie.
1x [L] CAD/JPY, zabezpieczone na plusie.

Bawimy się za pieniądze kasyna :wink:. Zwykle nie wchodzę na BE, ale z racji tego że zwiększyłem zakresy TP, na większe niż standardowe, to wtedy wskakuje na BE.

ODPOWIEDZ