DayTrading: Środa 16.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 wrz 2015, 00:00

Wzrost
7
35%
Bez zmian
5
25%
Spadek
8
40%

Liczba głosów: 20

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 16.09.2015

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze:@atlanticos
"Czerwone to ekstrema fal "
chodzi o fale Elliota-extrema?
mniej więcej... chodzi mi o pokazanie kto w ruchu spadkowym na edku siada w loży, a kto w ostatnim rzędzie i analogicznie jak to wygląda w ruchu wzrostowym... warto zwrócic uwage gdzie obecnie jest czerwona a gdzie niebieska strzałka :D
chyba że tak M.,
zwracam uwage na rozliczenie falowe zgodnie z teorią zazwyczaj to Prechter dlatego wydało mi sie to conajmniej dziwne stwierdzenie extrema fal !!,
liczy sie rozliczenie poszczególnych podfal składajacych na wiekszego rzedu fale, niz nawet zasiegi poszczególnych fal,
na eu naprawde nie widze rozliczenia fal imulsu wzrostowego, jedynie co to tylko korekty a w tych korektach mogą byc jakiec imulsy fali C,

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

karnak pisze:
Zolo pisze:A masz Karnak KGHM? Jeśli tak to proszę
Proszę bardzo:
Podziękował :D

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:
karnak pisze:AT na JSW prawidłowo pokazała sygnał kupna (kilka dni temu pokazywałem sygnał kupna dla Bogdanki):
ciekawe do ilu dojdzie.. ogólnie wykres JSW na dużym TF mi się nie podoba....
to już wolę Bogdankę ;)
no i KGHM....

Karnak, a może machniesz HAWE? ;) o ile toto się da ująć w AT ;) tam to dopiero cyrki odchodzą.
W Hawe bałbym się wchodzić, AT nie daje tu przewagi kupującemu - mogą zrobić kuku, aczkolwiek są tacy co lubią sporty ekstremalne, a zwłaszcza ci, którzy tym bujaniem sterują: :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Tomasz196407 pisze:
chyba że tak M.,
zwracam uwage na rozliczenie falowe zgodnie z teorią zazwyczaj to Prechter dlatego wydało mi sie to conajmniej dziwne stwierdzenie extrema fal !!,
liczy sie rozliczenie poszczególnych podfal składajacych na wiekszego rzedu fale, niz nawet zasiegi poszczególnych fal,
na eu naprawde nie widze rozliczenia fal imulsu wzrostowego, jedynie co to tylko korekty a w tych korektach mogą byc jakiec imulsy fali C,

Tomek - wrzucilem wykres ktorego nie chcialo mi sie czyscic wiec zamiast na goly wykres nanioslem strzalki na juz istniejacy... skupiles sie na calej otoczce a nie na meritum :D ... nie interesuje mnie czy tam jest impuls czy korekta... Chcialem pokazac ze gdy spadamy to kazde LH zajmowane jest na sesji usa.... gdy rosniemy to kazde HL zajmuja hamburgery....wrocimy do spadkow gdy HH zajmie usa w obecnej chwili IMO :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

karnak
Maniak
Maniak

FOIL - nadal nie pokonał oporu i wg mnie go teraz nie pokona ====> można ryzykować S z krótkim stopem:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:FOIL - nadal nie pokonał oporu i wg mnie go teraz nie pokona ====> można ryzykować S z krótkim stopem:
Prawdopodobnie rozpoczyna się 3 fala + wyjście z klina - więc z eską byłbym ostrożny (lepiej podłączać się pod pozycje długie), co prawda na h1 mamy trudne miejsca do pokonania i możemy mieć konsolę.

Więcej postaram się wrzucić po 24** jeszcze jestem w fabryce.

karnak
Maniak
Maniak

Bemowo1 pisze:
karnak pisze:FOIL - nadal nie pokonał oporu i wg mnie go teraz nie pokona ====> można ryzykować S z krótkim stopem:
Prawdopodobnie rozpoczyna się 3 fala + wyjście z klina - więc z eską byłbym ostrożny (lepiej podłączać się pod pozycje długie), co prawda na h1 mamy trudne miejsca do pokonania i możemy mieć konsolę.

Więcej postaram się wrzucić po 24** jeszcze jestem w fabryce.
Jeśli to będzie fala 3, jak piszesz to rzeczywiście nie ma szans na S (chociaż obstawiam, że jej teraz nie będzie).
Z ostrożności więc, na S wejdę, gdy zawrócą pod wsparcie na godzinnym. :)

Zablokowany