DayTrading: Środa 16.09.2015
Re: DayTrading: Środa 16.09.2015
A masz Karnak KGHM? Jeśli tak to proszę
- atlanticos
- Maniak
edek h4 - wykres na myślących do samodzielnego zinterpretowania...Miałem go tu nie wrzucac ale niech strace
Na cała analize można nie zwracac uwagi bo nie ona tu ma znaczenie (wykres juz wczesniej wrzucalem). Naniosłem na ten wykres czerwone i niebieskie strzałki. Czerwone to ekstrema fal robione na sesji usa, natomiast niebieskie to ekstrema skośnych i europy...
https://www.tradingview.com/x/4YtaU93n/

https://www.tradingview.com/x/4YtaU93n/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
- Fanatyk
Tomek jak dobrze kojarzę (popraw mnie jak źle) ale widziałem Twój wykres usdpln i tam zakładasz wzrost tej pary. Zatem jak się ma Twoja prognoza edka z impulsem w górę?[/quote]Tomasz196407 pisze:"teoria nakazywałaby retest tej spadkowej, jak będzie zobaczym : )"
mysle raczej o czymś innym!! (wypuszczenie detalu w maliny tzw!)
otóz przyjmując oznaczenia kolejno ABC niebieskie,
musiała by byc jeszcze podfala mała c w dół, tylko w takim przypadku jakby nie mogli przejsc 1.1316,
w innym przypadku od razu to przechodzą ten poziom-1.1316 i robi sie impuls w góre,
jutro wszystko mozliwe, ..
..toś mnie zażył

powiem tak:
1.typowe zasiegi fali C to 61.8: 100: 138.2: 161.8
to na moim wykresie daje kolejno poziomy cenowe 1.1370(około) potem 1.1470 i tak dalej..
ile ta c bedzie miała można prognozowac w rózny sposób,
teraz usd pln to co dawałem jest w diagonalu ED jest struktura z rodziny zygzakowatej i rózne moze przybierac wartości w sojej klinowej postaci!!
2. a kto powiedział ze usdpln sie nie rozkoreluje tzn odwrotnie rozkoreluje? z EU
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2015, 21:56 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.
ciekawe do ilu dojdzie.. ogólnie wykres JSW na dużym TF mi się nie podoba....karnak pisze:AT na JSW prawidłowo pokazała sygnał kupna (kilka dni temu pokazywałem sygnał kupna dla Bogdanki):
to już wolę Bogdankę

no i KGHM....
Karnak, a może machniesz HAWE?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Fanatyk
@atlanticos
"Czerwone to ekstrema fal "
chodzi o fale Elliota-extrema?
Tomasz196407 pisze:
"teoria nakazywałaby retest tej spadkowej, jak będzie zobaczym : )"
musiała by byc jeszcze podfala mała c w dół, tylko w takim przypadku jakby nie mogli przejsc 1.1316,
w innym przypadku od razu to przechodzą ten poziom-1.1316 i robi sie impuls w góre,
Tomek jak dobrze kojarzę (popraw mnie jak źle) ale widziałem Twój wykres usdpln i tam zakładasz wzrost tej pary. Zatem jak się ma Twoja prognoza edka z impulsem w górę?
..toś mnie zażył
powiem tak:
to na moim wykresie daje kolejno poziomy cenowe 1.1370(około) potem 1.1470 i tak dalej..
teraz usd pln to co dawałem jest w diagonalu ED jest struktura z rodziny zygzakowatej i rózne moze przybierac wartości w sojej klinowej postaci!!
2. a kto powiedział ze usdpln sie nie rozkoreluje tzn odwrotnie rozkoreluje? z EU
No toś mnie teraz Ty zażył:)
Nie sądzę żeby się usdpln rozkorelował z edkiem no chyba że Po ramię w ramię z Pis-em będą ćwierkać he he. Zarcik oczywiście:)))
"teoria nakazywałaby retest tej spadkowej, jak będzie zobaczym : )"

Tomek jak dobrze kojarzę (popraw mnie jak źle) ale widziałem Twój wykres usdpln i tam zakładasz wzrost tej pary. Zatem jak się ma Twoja prognoza edka z impulsem w górę?
..toś mnie zażył

powiem tak:
Nie sądzę żeby się usdpln rozkorelował z edkiem no chyba że Po ramię w ramię z Pis-em będą ćwierkać he he. Zarcik oczywiście:)))
Proszę bardzo:Zolo pisze:A masz Karnak KGHM? Jeśli tak to proszę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
Nie sądzę żeby się usdpln rozkorelował z edkiem no chyba że Po ramię w ramię z Pis-em będą ćwierkać he he. Zarcik oczywiście:)))[/quote]
sprawdż jak masz możliwość na wykresie nanieść usdpln i eu i sprawdz korelacje,
tak dla wiedzy, ze to nie zawsze chodzi tak jakbysmy mysleli
Nie sądzę żeby się usdpln rozkorelował z edkiem no chyba że Po ramię w ramię z Pis-em będą ćwierkać he he. Zarcik oczywiście:)))[/quote]
sprawdż jak masz możliwość na wykresie nanieść usdpln i eu i sprawdz korelacje,
tak dla wiedzy, ze to nie zawsze chodzi tak jakbysmy mysleli
- atlanticos
- Maniak
mniej więcej... chodzi mi o pokazanie kto w ruchu spadkowym na edku siada w loży, a kto w ostatnim rzędzie i analogicznie jak to wygląda w ruchu wzrostowym... warto zwrócic uwage gdzie obecnie jest czerwona a gdzie niebieska strzałkaTomasz196407 pisze:@atlanticos

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
ED godzinny - będzie z tego lot czy nielot?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.