Zapomniałeś o jednym, bardzo ważnym zwrocie "moim zdaniem". Masz prawo do uważania moich wypowiedzi jako kompromitujące ale bez argumentów nie stawiaj twierdzeń ogólnych.tomkot00 pisze:yop trader widziałem twoje wcześniejsze kompromitujące wypowiedzi
Zastanów się, czy celem forum jest wymiana poglądów czy ocenianie ludzi? Jak chcesz oceniać ludzi, to idź na pokaz mody - znacznie lepsze do tego celu miejsce. Twoje podejście jest bardzo typowe dla ludzi o ograniczonych horyzontach intelektualnych i mniej więcej odpowiada następującej logice: Na ulicy pobrudzony człowiek zwraca Ci uwagę, że twoje spodnie są poplamione. Ty na to: nieprawda, nie są bo Ty jesteś brudny.tomkot00 pisze: i nie bede stawial kropki nad i. niech każdy sam przeczyta twoje wczesniejsze wpisy i oceni kim jestes i jaki poziom reprezentujesz swoja osobą.
Miło mi, że odbierasz moje wypowiedzi jako eksperckie z tak wielu dziedzin; sam siebie jednak w tej roli się nie stawiam. Piszę to co wiem i jakie mam doświadczenia.tomkot00 pisze: wiec jedna prosba nie wypowiadaj sie tu na forum jako ekspert wszechwiedzacy, raz prawniczy, teraz ekonomiczno - forexowy bo tylko siejesz specjalnie (albo z własnej niekompetencji) niepotrzebny zamet i wprowadzasz ludzi w błąd
To jego sprawa biznesowa, czy się zabezpiecza czy nie. Jeżeli broker jest zobowiązania do wypłaty Tobie zysków (czy to z zabezpieczenia czy z własnego konta) tak samo Ty jesteś zobowiązany to spłaty zadłużenia. Swoją drogą, skąd pozywający wziął wiedzę nt. zabezpieczenia pozycji? Mógłbyś pokazać te dokumenty, czy będziemy dyskutować o bajaniu?tomkot00 pisze:jesli chodzi o TMS to wyjaśniam - jest to broker Market Maker, który zrobił mi debet poprzez rekwotowanie transakcji, nie zabezpieczyl sie na zadnym rynku (tak wynika z treści pozwu i zalaczonych dokumentów) a moje zlecenie wziął na własną ksiązke i teraz pozwal mnie o zaplate wirtualnego debetucoś takiego woła o pomstę do nieba !
Nawiasem mówiąc co to oznacza, że debet jest "wirtualny"?
Pokaż jeden dokument, który udowadnia winę brokera. Nie wiem jak Ty, ale ja podchodzę z dystansem do rewelacji pisanych przez ludzi anonimowych. O ile papier wiele zniesie to jeżeli chodzi o fora to można wszystko pisać co się podoba.tomkot00 pisze:nie opowiadaj tez klamstw ze nikt nie wygral z brokerami bo takie sprawy zostaly miedzy innymi tu opisane na forum i to brokerzy musieli oddac pokrzywdzonym pieniądze wraz z odstetkami