Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

Nom. TMS Brokers pozywa swoich klientów. Megafajny broker. Polecam :wink: Trzeba przyznać, że do napisania pozwu się przyłożyli (tzn. kancelaria którą wynajęli). Wcześniejsze odpowiedzi na reklamacje zbytnio się kupy nie trzymały, a teraz proszę. Idą na wojnę z klientami. Klient ma 14 dni na napisanie sprzeciwu który musi już teraz zawierać wszystkie argumenty.

alanFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alanFX »

Bolek i Lolek nie odpuszczaj! Masz bardzo duże szanse!

TMS Brokers ma miedzy innymi poważne luki prawne w umowach klientami, nie bede tu wnikal w szczegoly ale w ich dziale compliance mają teraz panike bo poskładali wadliwe umowy do sadu i licza ze nie zostanie to zauważone

Idź do dobrego adwokata ktory siedzi w temacie i jak najszybciej podejmij obrone, bo za pare dni zostaniesz z reka w nocniku a za kolejne pare miesiecy naprawde odwiedzi cie komornik.

Głowa do góry, działaj kolego!

daniel1985
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel1985 »

macie moze informacje czy ktos sie juz sądził z TMS?

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

A pozew opłacony czy może to straszak tylko?

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

Mirandola pisze:A pozew opłacony czy może to straszak tylko?
Opłacony. Ładne potwierdzenie przelewu zamieścili. W ogóle pozew jest starannie zrobiony. Kilka miesięcy pracy musiał kosztować i wynajęli b. drogą kancelarię (opinia prawników z którymi rozmawiałem). Zatem niestety pozwani też muszą wynająć kancelarię znającą się na rzeczy (niestety, nietanią). Jeśli ktoś jest zainteresowany może napisać na priv - podam 2 przykładowe kancelarie zdolne się tego podjąć.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Od ok. 2 miesięcy nie byłem tu na forum. Przypominam, że istnieje zalążek raportu i istotnymi danymi w sprawie tego oszustwa. Liczę że się przyda m.in. Przeciwko TMS.

Widzę też, że stale piszą tu trolle, ktorych zadaniem jest gnebic ofiary, podcinac skrzydła w obawie przed tym że zaczniecie się bronić i atakować oszustów. Ja przypominam, że większość rzekomych debetów została cofnieta bez sadow i bezwarunkowo, o czym już informowano na tym forum oraz latwo można się dowiedzieć nawet u pracownikow broko-delearo-oszustow. Rozgromimy i tms, pójdą z torbami.

Przy okazji podzielcie się nazwiskami osob, ktore maczaly w tym palce w TMS - pracownikow, managerow, prawnikow(również najetych). Sprawdzimy co jeszcze maja za uszami a inni beda ostrzezeni przed wspolpraca z nimi. Pokierujmy ich kariera.

tomkot00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomkot00 »

Właśnie dostałem z sądu nakaz zapłaty wydany na wniosek TMS BROKERS i pozew od TMS o zapłatę debetu z 15 stycznia napisany przez jakąś złodziejska kancelarie prwana!!!

To jakieś szaleństwo ! Piszą ze mam zaplacic albo w ciagu 14 dni sprzeciw zlozyc !!!

Co mam robić, czy jest tu ktos kto wygral juz z TMS ? Czy jest jakas sznasa zeby to oddalic ? Czy możecie polecic prawnika ktory jest obeznany w temacie i bedzie w stanie mi pomoc ?

Jestem załamany nie wiem już co ma robic..... to jakiś koszmar....

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

tomkot00 pisze:Właśnie dostałem z sądu nakaz zapłaty wydany na wniosek TMS BROKERS i pozew od TMS o zapłatę debetu z 15 stycznia napisany przez jakąś złodziejska kancelarie prwana!!!

To jakieś szaleństwo ! Piszą ze mam zaplacic albo w ciagu 14 dni sprzeciw zlozyc !!!

Co mam robić, czy jest tu ktos kto wygral juz z TMS ? Czy jest jakas sznasa zeby to oddalic ? Czy możecie polecic prawnika ktory jest obeznany w temacie i bedzie w stanie mi pomoc ?

Jestem załamany nie wiem już co ma robic..... to jakiś koszmar....
No masz 2 wyjścia:
1. zapłacić
2. złożyć sprzeciw.
Składając sprzeciw musisz od razu podnieść wszystkie zarzuty.

Eleonora
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Eleonora »

Aby pokazać zróżnicowane formy nacisku TMS Brokers na klientów,
informuję towarzyszy niedoli, że ja znalazłam w skrzynce list z KRD informujący o wpisaniu mnie
przez TMS Brokers do rejestru dłużników. W skrzynce leżała zwykła koperta z logo KRD, a w niej 1 kartka ze stroną informacyjną, a na odwrocie - wysokością zadłużenia= debetu i nr umowy z brokerem.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Eleonora pisze:Aby pokazać zróżnicowane formy nacisku TMS Brokers na klientów,
informuję towarzyszy niedoli, że ja znalazłam w skrzynce list z KRD informujący o wpisaniu mnie
przez TMS Brokers do rejestru dłużników. W skrzynce leżała zwykła koperta z logo KRD, a w niej 1 kartka ze stroną informacyjną, a na odwrocie - wysokością zadłużenia= debetu i nr umowy z brokerem.
No cóż--takie jest prawo.
Wierzyciel zawsze może pozwać dłuznika. Dłuznik jednak moze nie uznawać pozwu i wnieść sprzeciw.
Ostatecznie rozstrzygnie sprawę niezawisły sąd, na podstawie złozonych dowodów.
Miejmy nadzieję, że sądy dokładnie przyłożą się do zagadnienia i dogłębnie zweryfikują sprawę.
Jestem pewny, że różne sądy będą wydawać różne wyroki. Czas pokaże jak to się zakończy.
Życzę pozwanym powodzenia a Brokera radzę omijać szerokim łukiem.

ODPOWIEDZ