Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów
-
- Stały bywalec
Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok
Nom. TMS Brokers pozywa swoich klientów. Megafajny broker. Polecam
Trzeba przyznać, że do napisania pozwu się przyłożyli (tzn. kancelaria którą wynajęli). Wcześniejsze odpowiedzi na reklamacje zbytnio się kupy nie trzymały, a teraz proszę. Idą na wojnę z klientami. Klient ma 14 dni na napisanie sprzeciwu który musi już teraz zawierać wszystkie argumenty.

Bolek i Lolek nie odpuszczaj! Masz bardzo duże szanse!
TMS Brokers ma miedzy innymi poważne luki prawne w umowach klientami, nie bede tu wnikal w szczegoly ale w ich dziale compliance mają teraz panike bo poskładali wadliwe umowy do sadu i licza ze nie zostanie to zauważone
Idź do dobrego adwokata ktory siedzi w temacie i jak najszybciej podejmij obrone, bo za pare dni zostaniesz z reka w nocniku a za kolejne pare miesiecy naprawde odwiedzi cie komornik.
Głowa do góry, działaj kolego!
TMS Brokers ma miedzy innymi poważne luki prawne w umowach klientami, nie bede tu wnikal w szczegoly ale w ich dziale compliance mają teraz panike bo poskładali wadliwe umowy do sadu i licza ze nie zostanie to zauważone
Idź do dobrego adwokata ktory siedzi w temacie i jak najszybciej podejmij obrone, bo za pare dni zostaniesz z reka w nocniku a za kolejne pare miesiecy naprawde odwiedzi cie komornik.
Głowa do góry, działaj kolego!
-
- Bywalec
macie moze informacje czy ktos sie juz sądził z TMS?
A pozew opłacony czy może to straszak tylko?
-
- Stały bywalec
Opłacony. Ładne potwierdzenie przelewu zamieścili. W ogóle pozew jest starannie zrobiony. Kilka miesięcy pracy musiał kosztować i wynajęli b. drogą kancelarię (opinia prawników z którymi rozmawiałem). Zatem niestety pozwani też muszą wynająć kancelarię znającą się na rzeczy (niestety, nietanią). Jeśli ktoś jest zainteresowany może napisać na priv - podam 2 przykładowe kancelarie zdolne się tego podjąć.Mirandola pisze:A pozew opłacony czy może to straszak tylko?
-
- Gaduła
Od ok. 2 miesięcy nie byłem tu na forum. Przypominam, że istnieje zalążek raportu i istotnymi danymi w sprawie tego oszustwa. Liczę że się przyda m.in. Przeciwko TMS.
Widzę też, że stale piszą tu trolle, ktorych zadaniem jest gnebic ofiary, podcinac skrzydła w obawie przed tym że zaczniecie się bronić i atakować oszustów. Ja przypominam, że większość rzekomych debetów została cofnieta bez sadow i bezwarunkowo, o czym już informowano na tym forum oraz latwo można się dowiedzieć nawet u pracownikow broko-delearo-oszustow. Rozgromimy i tms, pójdą z torbami.
Przy okazji podzielcie się nazwiskami osob, ktore maczaly w tym palce w TMS - pracownikow, managerow, prawnikow(również najetych). Sprawdzimy co jeszcze maja za uszami a inni beda ostrzezeni przed wspolpraca z nimi. Pokierujmy ich kariera.
Widzę też, że stale piszą tu trolle, ktorych zadaniem jest gnebic ofiary, podcinac skrzydła w obawie przed tym że zaczniecie się bronić i atakować oszustów. Ja przypominam, że większość rzekomych debetów została cofnieta bez sadow i bezwarunkowo, o czym już informowano na tym forum oraz latwo można się dowiedzieć nawet u pracownikow broko-delearo-oszustow. Rozgromimy i tms, pójdą z torbami.
Przy okazji podzielcie się nazwiskami osob, ktore maczaly w tym palce w TMS - pracownikow, managerow, prawnikow(również najetych). Sprawdzimy co jeszcze maja za uszami a inni beda ostrzezeni przed wspolpraca z nimi. Pokierujmy ich kariera.
Właśnie dostałem z sądu nakaz zapłaty wydany na wniosek TMS BROKERS i pozew od TMS o zapłatę debetu z 15 stycznia napisany przez jakąś złodziejska kancelarie prwana!!!
To jakieś szaleństwo ! Piszą ze mam zaplacic albo w ciagu 14 dni sprzeciw zlozyc !!!
Co mam robić, czy jest tu ktos kto wygral juz z TMS ? Czy jest jakas sznasa zeby to oddalic ? Czy możecie polecic prawnika ktory jest obeznany w temacie i bedzie w stanie mi pomoc ?
Jestem załamany nie wiem już co ma robic..... to jakiś koszmar....
To jakieś szaleństwo ! Piszą ze mam zaplacic albo w ciagu 14 dni sprzeciw zlozyc !!!
Co mam robić, czy jest tu ktos kto wygral juz z TMS ? Czy jest jakas sznasa zeby to oddalic ? Czy możecie polecic prawnika ktory jest obeznany w temacie i bedzie w stanie mi pomoc ?
-
- Pasjonat
No masz 2 wyjścia:tomkot00 pisze:Właśnie dostałem z sądu nakaz zapłaty wydany na wniosek TMS BROKERS i pozew od TMS o zapłatę debetu z 15 stycznia napisany przez jakąś złodziejska kancelarie prwana!!!
1. zapłacić
2. złożyć sprzeciw.
Składając sprzeciw musisz od razu podnieść wszystkie zarzuty.
Aby pokazać zróżnicowane formy nacisku TMS Brokers na klientów,
informuję towarzyszy niedoli, że ja znalazłam w skrzynce list z KRD informujący o wpisaniu mnie
przez TMS Brokers do rejestru dłużników. W skrzynce leżała zwykła koperta z logo KRD, a w niej 1 kartka ze stroną informacyjną, a na odwrocie - wysokością zadłużenia= debetu i nr umowy z brokerem.
informuję towarzyszy niedoli, że ja znalazłam w skrzynce list z KRD informujący o wpisaniu mnie
przez TMS Brokers do rejestru dłużników. W skrzynce leżała zwykła koperta z logo KRD, a w niej 1 kartka ze stroną informacyjną, a na odwrocie - wysokością zadłużenia= debetu i nr umowy z brokerem.
-
- Pasjonat
No cóż--takie jest prawo.Eleonora pisze:Aby pokazać zróżnicowane formy nacisku TMS Brokers na klientów,
Wierzyciel zawsze może pozwać dłuznika. Dłuznik jednak moze nie uznawać pozwu i wnieść sprzeciw.
Ostatecznie rozstrzygnie sprawę niezawisły sąd, na podstawie złozonych dowodów.
Miejmy nadzieję, że sądy dokładnie przyłożą się do zagadnienia i dogłębnie zweryfikują sprawę.
Jestem pewny, że różne sądy będą wydawać różne wyroki. Czas pokaże jak to się zakończy.
Życzę pozwanym powodzenia a Brokera radzę omijać szerokim łukiem.