Mam taki sam punkt widzenia na indeksy.... takie bum juz bylo w pazdzierniku 2014 roku i oczywiscie sp500 wrocil i poszedl wyzej.domin333 pisze:Ludzie czy wy jestescie slepi?? Od 6 miesiecy trwa dystrybucja, a w tym tygodniu ktos wywala miliardy $$$ naprawde myslicie ze to jest miejsce na kupno??? Myslicie ze tak latwo jest wywyalic miliard dolarow wielkiemu funduszowi i zamknac pozycje?? Nie, na to trzeba miec powod, robi sie spotkania zarzadu i sie ustala strategie, robi sie to powoli (plynnosc, i nie powodowac paniki), a potem jak sie juz zakonczy jest BUM...takie pierwsze bum bylo w tym tygodniu. Zobaczcie sobie jak to wygladalo w 2007-2008 roku???Mariusz k pisze:Pora obiadowa i forum zamarło. Co sądzicie o indeksach amerykańskich. Trochę spadły od dziennych maksimów, może to być okazja do kupna. Ale dzisiaj piątek, po takim emocjonującym tygodniu, różnie to może być.
Jest tez ciekawy ten ruch na ropie, znaczy ktos przepakowal i uznal ze cena jest atrakcyjna, ja nie mowie ze to JUZ, i mysle ze ropa jeszcze troche spadnie....
Teraz ludzie też tak myślą.
Oczywiscie nie wykluczam, że sp500 moze np leciec na 2200 ale wydaje się to mało prawdopodobne.
Drugie wielkie BUM (w dół) może być 16-17 września 2015 roku - FOMC

Co do ropy - nie spadnie nizej niz byla... powiedzmy ustalmy 36 jako granicę... teraz juz kazdy widzi, ze 37 to byla okazja do kupowania i nie pozwolą na zbicie ceny tak nisko.
Wszystko w poblizu 40 USD za baryłkę - pakować L. W zasadzie cały czas się opłaca pakować i piramidować jakby jednak spadało.
Cena poniżej $37 jest nierealna.
Ponadto - jak już ludzie zrozumieją, że sp500 zakonczyl wzrost i mamy bessę - cała kasa z akcji pójdzie w surowce i metale. Polecam zobaczyć co robi PALLADIUM (swieca weekly)

Czyli w momencie jak sp500 zacznie spadać na fali bessy - surowce zaczną rosnąć.
Taki mam tok myslenia i dlatego je zbieram na eLki. Dlatego fundusz emerytalny przewaliłem na surowcowy (jest mega tanio jednostka uczestnictwa) - a tam sporo kasy się uzbierało przez 7 lat już. Wszystko long term. Nic na szybko.
Tylko się nie zdziwcie jak kawa czy bawelna zacznie robic mega ruchy na pojedycznych sesjach. Będzie ogień