DayTrading: Piątek 28.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
38%
Bez zmian
6
25%
Spadek
9
38%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
Augan
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 28.08.2015

Nieprzeczytany post autor: Augan »

pamod pisze:
Augan pisze:Czy na Waszych platformach zauważyliście - mieliście nagły strzał kłujący i b. szybkie cofnięcie na południe po ofertach ASK na parze EUR/USD o godz. 9:59 ??? Ja to miałem na platformie Alior Banku i zamknęło mi 1 poz. z dużą stratą jak dla mnie.:-( Tak na ok. 1350 tick w dół :-(

Tak się składa ze był taki gwóźdź :-( cóż przykro , ja miałem taką jazdę w sylwestra i 15 stycznia :-(

-- Dodano: 28 sie 2015, 10:59 --

A miałeś Stop Loss-a ? skoro tyle straciles to wydaje mi sie ze wchodzisz w rynek bez niego . Jeśli miałeś to złóż reklamacje u broka
Poz. była jeszcze bez SL. Akcja jest o tyle ciekawa, że przebiło ją z zyskiem bo był TP, ale cofnięcie było tak klejące i szybkie, że zakończyło się zamknięciem ze stratą. SL bym ustawił jeszcze wyżej i ewentualna strata by była większa. Ta boli, bo jest wg mnie niezasadna. Złożyłem reklamację - zobaczę co z tego wyniknie :?:

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Pora obiadowa i forum zamarło. Co sądzicie o indeksach amerykańskich. Trochę spadły od dziennych maksimów, może to być okazja do kupna. Ale dzisiaj piątek, po takim emocjonującym tygodniu, różnie to może być.

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: domin333 »

Mariusz k pisze:Pora obiadowa i forum zamarło. Co sądzicie o indeksach amerykańskich. Trochę spadły od dziennych maksimów, może to być okazja do kupna. Ale dzisiaj piątek, po takim emocjonującym tygodniu, różnie to może być.
Ludzie czy wy jestescie slepi?? Od 6 miesiecy trwa dystrybucja, a w tym tygodniu ktos wywala miliardy $$$ naprawde myslicie ze to jest miejsce na kupno??? Myslicie ze tak latwo jest wywyalic miliard dolarow wielkiemu funduszowi i zamknac pozycje?? Nie, na to trzeba miec powod, robi sie spotkania zarzadu i sie ustala strategie, robi sie to powoli (plynnosc, i nie powodowac paniki), a potem jak sie juz zakonczy jest BUM...takie pierwsze bum bylo w tym tygodniu. Zobaczcie sobie jak to wygladalo w 2007-2008 roku???

Jest tez ciekawy ten ruch na ropie, znaczy ktos przepakowal i uznal ze cena jest atrakcyjna, ja nie mowie ze to JUZ, i mysle ze ropa jeszcze troche spadnie....

Yong trader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yong trader »

Edzio dajesz na 1.20 albo dalej przebije dołek bo lubi w dół leciec ostatnio .... :)

Awatar użytkownika
Ali
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ali »

sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Ali pisze:sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
Nie obawiaj się o to nie podniesa ale chyba zawsze kolo 20-stego

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Ali pisze:sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
proszę :wink:
http://www.federalreserve.gov/monetaryp ... endars.htm
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

17
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
Augan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Augan »

Posiedzenie FOMC jest zaplanowane na 16-17 września 2015 roku.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Funt na miesięcznym wygląda, jakby mówił: niebawem walimy o dno... tygodniowa też niczego sobie... i wszystkie próby podbicia masakrowane...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany