Poz. była jeszcze bez SL. Akcja jest o tyle ciekawa, że przebiło ją z zyskiem bo był TP, ale cofnięcie było tak klejące i szybkie, że zakończyło się zamknięciem ze stratą. SL bym ustawił jeszcze wyżej i ewentualna strata by była większa. Ta boli, bo jest wg mnie niezasadna. Złożyłem reklamację - zobaczę co z tego wynikniepamod pisze:Augan pisze:Czy na Waszych platformach zauważyliście - mieliście nagły strzał kłujący i b. szybkie cofnięcie na południe po ofertach ASK na parze EUR/USD o godz. 9:59 ??? Ja to miałem na platformie Alior Banku i zamknęło mi 1 poz. z dużą stratą jak dla mnie.Tak na ok. 1350 tick w dół
Tak się składa ze był taki gwóźdźcóż przykro , ja miałem taką jazdę w sylwestra i 15 stycznia
-- Dodano: 28 sie 2015, 10:59 --
A miałeś Stop Loss-a ? skoro tyle straciles to wydaje mi sie ze wchodzisz w rynek bez niego . Jeśli miałeś to złóż reklamacje u broka
DayTrading: Piątek 28.08.2015
Re: DayTrading: Piątek 28.08.2015
Pora obiadowa i forum zamarło. Co sądzicie o indeksach amerykańskich. Trochę spadły od dziennych maksimów, może to być okazja do kupna. Ale dzisiaj piątek, po takim emocjonującym tygodniu, różnie to może być.
Ludzie czy wy jestescie slepi?? Od 6 miesiecy trwa dystrybucja, a w tym tygodniu ktos wywala miliardy $$$ naprawde myslicie ze to jest miejsce na kupno??? Myslicie ze tak latwo jest wywyalic miliard dolarow wielkiemu funduszowi i zamknac pozycje?? Nie, na to trzeba miec powod, robi sie spotkania zarzadu i sie ustala strategie, robi sie to powoli (plynnosc, i nie powodowac paniki), a potem jak sie juz zakonczy jest BUM...takie pierwsze bum bylo w tym tygodniu. Zobaczcie sobie jak to wygladalo w 2007-2008 roku???Mariusz k pisze:Pora obiadowa i forum zamarło. Co sądzicie o indeksach amerykańskich. Trochę spadły od dziennych maksimów, może to być okazja do kupna. Ale dzisiaj piątek, po takim emocjonującym tygodniu, różnie to może być.
Jest tez ciekawy ten ruch na ropie, znaczy ktos przepakowal i uznal ze cena jest atrakcyjna, ja nie mowie ze to JUZ, i mysle ze ropa jeszcze troche spadnie....
-
Yong trader
- Stały bywalec

Edzio dajesz na 1.20 albo dalej przebije dołek bo lubi w dół leciec ostatnio .... 
sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
- nowy joker
- Pasjonat

Nie obawiaj się o to nie podniesa ale chyba zawsze kolo 20-stegoAli pisze:sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

proszęAli pisze:sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
http://www.federalreserve.gov/monetaryp ... endars.htm
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- uciekinier
- Pasjonat

17Ali pisze:sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Posiedzenie FOMC jest zaplanowane na 16-17 września 2015 roku.Ali pisze:sory za pytanko a w jakich dniach we wrzesniu usa mogą podniesc stopy?
- zastapmnie
- Pasjonat

Funt na miesięcznym wygląda, jakby mówił: niebawem walimy o dno... tygodniowa też niczego sobie... i wszystkie próby podbicia masakrowane...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...