SkyFx - Opinie
SkyFx - Opinie
Chciałbym przestrzec wszystkich, którzy chcieliby się zdecydować na współpracę z tą – pożal się boże – izraelską firmą.
Skrajna niekompetencja, ignorancja, suport-porażka, nierzetelność, nieodpowiedzialność to tylko parę kwiatków jakie napotkałem podczas współpracy. Traderzy tej firmy – przypuszczam – są specjalnie szkoleni do robienia tzw. „błędów” w wyniku czego straciłem ponad 30 tys. pln a i tak byłem szczęśliwy że odzyskałem po długich bojach pozostałą część kasy. Fakt faktem, że pierwsze 2 tyg. były w miarę udane, ale jak teraz patrzę z perspektywy czasu to była tylko podpucha. Po tych 2 tyg. byłem agresywnie namawiany do większej wpłaty środków na co – niestety – dałem się skusić i wtedy nastąpił dramat. Jak patrzę po forach, szczególnie zagranicznych nie jestem wyjątkiem - jest to raczej reguła podczas „współpracy”. I niech nikt nie mówi, że to jest giełda i takie rzeczy się zdarzają, ponieważ parsknę mu w twarz. Z perspektywy czasu widzę wyraźnie jak byłem umiejętnie i subtelnie rolowany, powtarzam widać w tym dobre szkolenie, a nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych żeby było jasne.
Do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu nad własną głupotą i naiwnością. A przecież prowadzę już interesy ponad 10 lat, w tym interesy z chińczykami. Zostałem omamiony wysokimi zyskami i chyba chciwość wzięła górę. Ale cóż, jak to się mówi: doświadczenie to suma zebranych kopniaków.
Tak więc przestrzegam. Nie jestem z żadnej konkurencji, nie interesują mnie jakiekolwiek dyskusje na temat tej "firmy". Chcę tylko ostrzec innych, coś na zasadzie mrygnięcia długimi na trasie gdzie suszą. Ponieważ jak będzie mało takich komentarzy jak mój, to będą mogli robić z ludźmi co im się podoba.
Pozdrawiam
Skrajna niekompetencja, ignorancja, suport-porażka, nierzetelność, nieodpowiedzialność to tylko parę kwiatków jakie napotkałem podczas współpracy. Traderzy tej firmy – przypuszczam – są specjalnie szkoleni do robienia tzw. „błędów” w wyniku czego straciłem ponad 30 tys. pln a i tak byłem szczęśliwy że odzyskałem po długich bojach pozostałą część kasy. Fakt faktem, że pierwsze 2 tyg. były w miarę udane, ale jak teraz patrzę z perspektywy czasu to była tylko podpucha. Po tych 2 tyg. byłem agresywnie namawiany do większej wpłaty środków na co – niestety – dałem się skusić i wtedy nastąpił dramat. Jak patrzę po forach, szczególnie zagranicznych nie jestem wyjątkiem - jest to raczej reguła podczas „współpracy”. I niech nikt nie mówi, że to jest giełda i takie rzeczy się zdarzają, ponieważ parsknę mu w twarz. Z perspektywy czasu widzę wyraźnie jak byłem umiejętnie i subtelnie rolowany, powtarzam widać w tym dobre szkolenie, a nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych żeby było jasne.
Do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu nad własną głupotą i naiwnością. A przecież prowadzę już interesy ponad 10 lat, w tym interesy z chińczykami. Zostałem omamiony wysokimi zyskami i chyba chciwość wzięła górę. Ale cóż, jak to się mówi: doświadczenie to suma zebranych kopniaków.
Tak więc przestrzegam. Nie jestem z żadnej konkurencji, nie interesują mnie jakiekolwiek dyskusje na temat tej "firmy". Chcę tylko ostrzec innych, coś na zasadzie mrygnięcia długimi na trasie gdzie suszą. Ponieważ jak będzie mało takich komentarzy jak mój, to będą mogli robić z ludźmi co im się podoba.
Pozdrawiam
Re: SkyFx - Uwaga, ostrzeżenie!
moj znajomy byl nagadywany przez nich caly czas, przez jakiegos telemarketera i w koncu po namowach wplacil 15tys PLN, w grudniu 2014roku ale potem nagle ucichli. i jak mowil kontakt byl z nimi potem juz prawie zerowy. i dlatego wkurzyl sie ze skoro wczesniej kontakt byl dobry a teraz zerowy to chcial odzyskac kase, kazalem mu wypelnic formularz zeby przelal kase z powrotem tak jak oni to wymagdaja na stronie. najwyzej straci na przewalutowaniu z $ na PLN za pierwszym razem zle wypelnil przelew,wiec nie przeszedl przelew, ale za drugim razem po tygodniu wszyskto ladnie poszlo. jako ze wtedy dolar rosl to mu przelali kase i jeszcze na tym zarobil 1,5tys zl nic nie robiac po 2 miesiacach od wplaty.
grac nie gral wiec nie znam opiini w tej materii jedynie kase odzyskal bo tuz po wplacie kontakt sie znimi urwal.
grac nie gral wiec nie znam opiini w tej materii jedynie kase odzyskal bo tuz po wplacie kontakt sie znimi urwal.
- bartek1916
- Pasjonat
Do mnie tez pare razy dzwonili, ale w przeciwienstwie do niektorych brokerow tutaj pelna profeska. Nie byli natarczywi. Zapraszali mnie do biura w millennium plaza w warszawie, ale nie bardzo mam checi i czas.
Ogolnie na ich stronie widze ze sa regulowani przez CySec i MIFiD. Moj znajomy mial cos z nimi wspolnego jakis czas temu i nic nie mowich o jakichkolwiek problemach. Ale sam realnego konta nie mialem wiec nie chce sie wypowiadac
Ogolnie na ich stronie widze ze sa regulowani przez CySec i MIFiD. Moj znajomy mial cos z nimi wspolnego jakis czas temu i nic nie mowich o jakichkolwiek problemach. Ale sam realnego konta nie mialem wiec nie chce sie wypowiadac
Nikomu NIE POLECAM. W namawianiu do zainwestowania byli bardzo skuteczni. Bardzo niechętnie w to wszedłem ponieważ nie miałem zbyt dużo czasu na kontrolowanie rynku. Obiecali mi, że dostane "opiekuna" doradce, który w ciągu jednego miesiąca pozbawił mnie 30% mojego wkładu. Następnie zastąpił go inny który pozbawił mnie następnych procentów a doradzane otwarcia pozycji ryzykowały nawet 30 % mojego wkładu. Nie odbieranie telefonów przez kilka dni to nie rzadkość - szczególni po nieudanych transakcjach . Wiem że gra na forexie to ryzyko i trzeba się z tym liczyć ale ja chcę tylko wskazać podejście i fachowość tej firmy - 75 % rad była nietrafiona. "Pomogli" mi pozbyć się sprej części moich oszczędności. Pozdrawiam
Witam, mam na imię Radek. Zainwestowałem 10 tyś. dolarów. Na początku było ok. udało się zarobić 9 tyś, ale potem broker zagrał za 17 tyś i stracił to. Mimo, że nie zgadzałem się i na duże ryzyko i byłem utwierdzany że nie stracę więcej niż ustalę, traciłem więcej. Broker już nie odbudował włożonego wkładu mimo że miał rekomendację dla mnie. Ostatecznie wypłaciłem 688 dolarów z 10 tysi. Nie polecam, czuję że zostałem świadomie oszukany. Nie wchodźcie w to.
10k usd??? Ja bym sie powaznie zastanowil zanim bym wplacil 500usd. Ludzie sami sie prosicie o klopoty! Nie mam u nich konta i nie wiem nawet czy mial bede,ale swoja droga wyglada to na jakos kryptoantyreklame, negatywne komentarze tylko od jednopostowcow ktorzy zarejestrowali sie specjalnie aby ostrzec innych przed "zlym brokerem" dobrze ze jeszcze sa tacy ludzie.Digers pisze:Witam, mam na imię Radek. Zainwestowałem 10 tyś. dolarów. Na początku było ok. udało się zarobić 9 tyś, ale potem broker zagrał za 17 tyś i stracił to. Mimo, że nie zgadzałem się i na duże ryzyko i byłem utwierdzany że nie stracę więcej niż ustalę, traciłem więcej. Broker już nie odbudował włożonego wkładu mimo że miał rekomendację dla mnie. Ostatecznie wypłaciłem 688 dolarów z 10 tysi. Nie polecam, czuję że zostałem świadomie oszukany. Nie wchodźcie w to.
-
- Gaduła
Do mnie też ciągle wydzwaniają obiecując złote góry, ostatnio się zapytałem kolesia jak taki dobry interes to po co siedzi na telefonie i nagabuje mnie za marną prowizję skoro może zarobić 100% w miesiąc - nie odpowiedział.
Zresztą mają nielegalnie pozyskaną bazę telefonów - ja nie udostępniałem ale podejrzewam kto odsprzedał.
Zresztą mają nielegalnie pozyskaną bazę telefonów - ja nie udostępniałem ale podejrzewam kto odsprzedał.
Nagabywac zawsze beda, taka nachalna promocja, zlapia tych niezdecydowanych, nieasertywnych.
Sam tez czasem sprawdzam jakies wynalazki-egzotyki ale tylko minimalnym wymaganym depo, a jesli ten jest zbyt duzy w moim odczuciu zwyczajnie odpuszczam. Ochrona kapitalu jest najwazniejsza i to sie tyczy nie tylko otwieranych zlecen, mm i stawianiu sl ale tez depozytow.(ograniczone zaufanie do brokera).
Sam tez czasem sprawdzam jakies wynalazki-egzotyki ale tylko minimalnym wymaganym depo, a jesli ten jest zbyt duzy w moim odczuciu zwyczajnie odpuszczam. Ochrona kapitalu jest najwazniejsza i to sie tyczy nie tylko otwieranych zlecen, mm i stawianiu sl ale tez depozytow.(ograniczone zaufanie do brokera).
Dzwonią do mnie intensywnie od kilku dni. Namawiają do kupna debiutu Snapchata . Najpierw była mowa, że 10 000 USD, później, że minimalny pakiet to 5 000 USD.
Gdy odpowiedziałem im, że znalazłem na forach niepochlebne o nich opinie to odpowiadają niemal automatycznie (pewnie już ich w tym przeszkolili), że to konkurencja robi im złą opinię. SIC !
Przecież ten broker jest kompletnie nieznany, więc jaka konkurencja by im robiła złą opinię ? Ubaw po pachy.
Na mój drugi argument na NIE , iż są brokerem cypryjskim, a brokerzy cypryjscy nie posiadają obecnie praktycznie żadnej gwarancji bankowej początkowo zapadało milczenie i po pierwszych słowach mozna było wyczuć, że dobrze o tym wiedzą.
Mimo to próbowali jakoś wybrnąć z tego argumentu mówiąc, że mają konto w polskim banku i wypłata/wpłata trwa 1 dzień i nie ma żadnego ryzyka. O ile pamiętam to Iron też pod koniec miał chyba konto w jakimś polskim banku, a jednak wypłaty nie idą.
Dodawali też, że mają jakieś gwarancje jako broker do 2 500 USD. Nawet tego nie próbowałem rozwijać
.
Mnie oni do niczego nie namówią, ani nie przekonają do założenia u nich konta. Brokerów cypryjskich zamierzam omijać szerokim łukiem. Poza tym nie wiem nawet jakie mają spready, swapy itd. Wątpię jednak aby mogli rywalizować w tym z HFT, gdzie obecnie mam konto.
Piszę to po to aby przestrzeć innych forumowiczów.
Gdy odpowiedziałem im, że znalazłem na forach niepochlebne o nich opinie to odpowiadają niemal automatycznie (pewnie już ich w tym przeszkolili), że to konkurencja robi im złą opinię. SIC !
Przecież ten broker jest kompletnie nieznany, więc jaka konkurencja by im robiła złą opinię ? Ubaw po pachy.
Na mój drugi argument na NIE , iż są brokerem cypryjskim, a brokerzy cypryjscy nie posiadają obecnie praktycznie żadnej gwarancji bankowej początkowo zapadało milczenie i po pierwszych słowach mozna było wyczuć, że dobrze o tym wiedzą.
Mimo to próbowali jakoś wybrnąć z tego argumentu mówiąc, że mają konto w polskim banku i wypłata/wpłata trwa 1 dzień i nie ma żadnego ryzyka. O ile pamiętam to Iron też pod koniec miał chyba konto w jakimś polskim banku, a jednak wypłaty nie idą.
Dodawali też, że mają jakieś gwarancje jako broker do 2 500 USD. Nawet tego nie próbowałem rozwijać

Mnie oni do niczego nie namówią, ani nie przekonają do założenia u nich konta. Brokerów cypryjskich zamierzam omijać szerokim łukiem. Poza tym nie wiem nawet jakie mają spready, swapy itd. Wątpię jednak aby mogli rywalizować w tym z HFT, gdzie obecnie mam konto.
Piszę to po to aby przestrzeć innych forumowiczów.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Naciąganie ludzi na inwestycje w debiuty to istna plaga. Obecnie robi tak przynajmniej 6 w miarę znanych firm. Głównie Cypr ale też UK. Oczywiście marketing i podejście do klienta żywcem z "Wilka z Wall Street"
.
Firmy pod CySEC uczestniczą w Investor Compensation Fund, gdzie gwarancja wynosi do 20 000 EUR ale:
1) firma musi najpierw upaść (no a taki Iron coś nie chce się dać
),
2) nie znam nikogo kto by miał wątpliwą przyjemność skorzystać z tego wynalazku więc trudno powiedzieć jak działa w praktyce.
Do Cypru ciągną firmy FX głównie ze względów ekonomicznych, co wydaje się rozsądne ale trzeba umieć rozdzielić ziarna od plew, a niestety 90% to plewy.

Firmy pod CySEC uczestniczą w Investor Compensation Fund, gdzie gwarancja wynosi do 20 000 EUR ale:
1) firma musi najpierw upaść (no a taki Iron coś nie chce się dać

2) nie znam nikogo kto by miał wątpliwą przyjemność skorzystać z tego wynalazku więc trudno powiedzieć jak działa w praktyce.
Do Cypru ciągną firmy FX głównie ze względów ekonomicznych, co wydaje się rozsądne ale trzeba umieć rozdzielić ziarna od plew, a niestety 90% to plewy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu