SkyFx - Opinie

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Re: SkyFx - Uwaga, ostrzeżenie!

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Coś jest na rzeczy bo szukają klientów różnymi sposobami. Tak więc uwaga i ostrożność ja najbardziej wskazane. Troszkę mi to "śmierdzi" jednak Iron FX. Ale pewna do końca nie jestem.

fin
Uczestnik
Uczestnik

Re: SkyFx - Uwaga, ostrzeżenie!

Nieprzeczytany post autor: fin »

Widzę że nie jestem jedyny. Taki sam scenariusz przytrafił się również i mi. Także widzę że to jest standard ich działania.
Próbował ktoś kroków prawnych ? Proszę o kontakt na priv osoby oszukane przez nich.

Jerzyt
Uczestnik
Uczestnik

Re: SkyFx - Opinie

Nieprzeczytany post autor: Jerzyt »

qwerty1 pisze:Chciałbym przestrzec wszystkich, którzy chcieliby się zdecydować na współpracę z tą – pożal się boże – izraelską firmą.

Skrajna niekompetencja, ignorancja, suport-porażka, nierzetelność, nieodpowiedzialność to tylko parę kwiatków jakie napotkałem podczas współpracy. Traderzy tej firmy – przypuszczam – są specjalnie szkoleni do robienia tzw. „błędów” w wyniku czego straciłem ponad 30 tys. pln a i tak byłem szczęśliwy że odzyskałem po długich bojach pozostałą część kasy. Fakt faktem, że pierwsze 2 tyg. były w miarę udane, ale jak teraz patrzę z perspektywy czasu to była tylko podpucha. Po tych 2 tyg. byłem agresywnie namawiany do większej wpłaty środków na co – niestety – dałem się skusić i wtedy nastąpił dramat. Jak patrzę po forach, szczególnie zagranicznych nie jestem wyjątkiem - jest to raczej reguła podczas „współpracy”. I niech nikt nie mówi, że to jest giełda i takie rzeczy się zdarzają, ponieważ parsknę mu w twarz. Z perspektywy czasu widzę wyraźnie jak byłem umiejętnie i subtelnie rolowany, powtarzam widać w tym dobre szkolenie, a nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych żeby było jasne.

Do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu nad własną głupotą i naiwnością. A przecież prowadzę już interesy ponad 10 lat, w tym interesy z chińczykami. Zostałem omamiony wysokimi zyskami i chyba chciwość wzięła górę. Ale cóż, jak to się mówi: doświadczenie to suma zebranych kopniaków.

Tak więc przestrzegam. Nie jestem z żadnej konkurencji, nie interesują mnie jakiekolwiek dyskusje na temat tej "firmy". Chcę tylko ostrzec innych, coś na zasadzie mrygnięcia długimi na trasie gdzie suszą. Ponieważ jak będzie mało takich komentarzy jak mój, to będą mogli robić z ludźmi co im się podoba.
Pozdrawiam
Moja "współpraca" ze SKYFX wyglądała identycznie jak opisał kolega powyżej; zainwestowałem 7200 zł, a przez tydzień straciłem 5 tys. zł przy "skutecznej" pomocy "opiekuna" /Michał Ziędarski/; PRESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYMI NACIĄGACZAMI ! Jurek z Poznania

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

CySEC zawiesza licencję SkyFX. Trademarker (Cyprus) Ltd to firma do której należą marki SkyFX i Capital Option.

źródło:
http://www.cysec.gov.cy/CMSPages/GetFil ... 7f85467276

Powody w sumie opisali użytkownicy powyżej ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:CySEC zawiesza licencję SkyFX. Trademarker (Cyprus) Ltd to firma do której należą marki SkyFX i Capital Option.
Jeśli CySEC zawiesza im licencje to nieźle musieli nawywijać. Dobrze wiedzieć. Gdy znowu zadzwonią ( a dzwonią co najmniej raz w miesiącu) to wspomnę im o braku licencji :)

monikaforexpolska pisze:Coś jest na rzeczy bo szukają klientów różnymi sposobami. Tak więc uwaga i ostrożność ja najbardziej wskazane. Troszkę mi to "śmierdzi" jednak Iron FX. Ale pewna do końca nie jestem.
Z zagranicznych brokerów miałem konta tylko w Armadzie i Ironie, jasna więc sprawa, że Sky korzysta z bazy Irona.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ