Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

lukpiasek pisze:dramayczna wycinka stoplosów , mam nadzieje że przeżyło Ci konto bo ja popłynąłem na szczescie tylko ponad tysiaka :/
ciepło było, a tylko na tel mogę podglądać, bo jestem w drodze :evil:

nawet kreski z miesięcznego mi się skończyły i ostatni raz aż takie jazdy widziałem w 2008 :(
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rany boskie Niemiaszek.....
Cholera - brak mi słów.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

danbo86 pisze:Teraz musisz czekać na cud i ciekawe jak długo.
cud to może nie, ale zejście do WP w tym tygodniu bardzo prawdopodobne... :wink:

widać na wszystkich crosach, że krew się polała i nic na to nie poradzimy, ale też przy takich ruchach, szybkich strzałach nie ma możliwości podpięcia się, żeby iść razem z nimi :(
co więcej, żeby coś z tego było, to trzeba siedzieć przy ekg i działać, a w moim przypadku nie ma takiej możliwości i tak się dzieje jak na eurcad, że to oni mnie wodzą za nos a ja się tylko przyglądam :roll:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

highend pisze:Rany boskie Niemiaszek.....
Cholera - brak mi słów.
nic nie mów, ale jak zobaczyłem na tel to nie powiem, ciśnienie mi skoczyło... :shock: :d :p

mało brakowało, ale dzwon na drodze murowany i nie ma mocnych :wink:

naprawdę dawno takiej jatki nie widziałem 8)

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Niemiaszku, w łóżku ręce na kołdrze, a w aucie - na kierownicy. ;)
Po tych ruchach można liczyć się z jakąś interwencją słowną ze strony EBC, więc może uda się nieco zbić kurs.
Powodzonka - i bez stresów :!:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Niemiaszek pytam z czystej ciekawości używasz tylko pivotów, jako wyznacznika trendu, czy jeszcze czegoś ?

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Niemiszek masz stalowego nerwa do tego kanadiana :D , tak na pocieszenie ( chyba pocieszenie :D ) to ci napiszę że swoje pozycje pozamykałem w pt 7 min przed dzwonem ze stratą ponad 7 tyś PLN, dzisiaj na Daxie odrobione i 2 tysie na plus, czasem warto pogodzić się ze stratą ,uciąć ją , zwolnić hajs i zapakować w coś innego. Problem w tym że na FX nigdy nie masz tej pewności że postąpisz właściwie. No ale kto nie ryzykuje .... blebleble :mrgreen:
Nie odbieraj tego jako bym namawiał , sugerował abyś zamykał pozycję bo najgorsze masz za sobą. Życzę ci abyś wyszedł z tego na plus. :564:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

krystian74 pisze:Niemiaszek pytam z czystej ciekawości używasz tylko pivotów, jako wyznacznika trendu, czy jeszcze czegoś ?
dodatkowo dwie średnie - SMA 21 i SMA200 biorąc pod uwagę M5 i H1... tyle z teorii, ale jak widać czasami w praniu wyjdzie inaczej, gdyż klikam jeszcze na szybkie strzały(pierwszy test) przeciw trendowi i to są wejścia z kresek WR/WS lub MR/MS :idea:

przy takich kliknięciach na odbicie zawsze jest do złapania kilka pipsów, ale od kliknięcia należy pilnowac taką pozycję a nie zostawiać, ponieważ jest to zawsze zagranie przeciw trendowe :!:

jak widać u mnie pierwsza pozycja na eurcad była na +, ale nie zamknięta w porę i wisi robiąc ogólny bałagan w MM :(

tak napewno nie należy klikać, to jest właśnie przykład, gdzie sam się proszę o kłopot z depo :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

uciekinier pisze:Niemiaszek masz stalowego nerwa do tego kanadiana :D , tak na pocieszenie ( chyba pocieszenie :D ) to ci napiszę że swoje pozycje pozamykałem w pt 7 min przed dzwonem ze stratą ponad 7 tyś PLN, dzisiaj na Daxie odrobione i 2 tysie na plus, czasem warto pogodzić się ze stratą ,uciąć ją , zwolnić hajs i zapakować w coś innego. Problem w tym że na FX nigdy nie masz tej pewności że postąpisz właściwie. No ale kto nie ryzykuje .... blebleble :mrgreen:
Nie odbieraj tego jako bym namawiał , sugerował abyś zamykał pozycję bo najgorsze masz za sobą. Życzę ci abyś wyszedł z tego na plus. :564:
tu nie o nerwa chodzi, ale o brak czasu na siedzenie na czterech literach przy ekg tym bardziej jak się ma otwarte pozycje :(

jak narazie to chyba miałem więcej szczęścia niż rozumu i dobrze, że byłem w samochodzie, bo pewnie coś bym namieszał, przy takiej awanturze jak dzisiaj była na wszystkich crosach, ale czy na lepiej dla mnie to nie jestem pewien :idea:
mogłoby się tak stać, że w samym szczycie bym hedga trzasną i wtedy dopiero byłby kłopot :roll:

zero punktu odniesienia, kreski się skończyły w poniedziałek z zasięgu M, D rozwalony cały, a też WR2 na dzień dobry zrobili :shock:

człowiek całe życie się uczy i na fx nie ma rzeczy nie możliwych, ponieważ cuda stają się faktem... :wink:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 21:07 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Czy testowałeś kiedyś Ichimoku ? System jest o tyle wiarygodny masz dwie średnie i dwie chmury które pokazują jaki jest obecnie trend. Dodatkowo Grzegorz Moskwa stworzył fajny wskaźnik do Ichi. To jest moja mała propozycja, i nic tutaj nie sugeruję :)

ODPOWIEDZ