DayTrading: Środa 12.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
39%
Bez zmian
6
26%
Spadek
8
35%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 12.08.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

domin333 pisze: No i niech tak zostanie, ja probuje wogole nie miec jakichkolwiek...hmm...przewidywan, one nie pomagaja. Z doswiadczenia wiem ze ludzie bardzo chca miec racje, ja chce zarabiac pieniadze, racje zostawiam innym. Powodzenia!
Rację ma tylko RYNEK. Tu się zgadzam w pełni :)
ja nic sobie nie myślę, ani nie przewiduję. Wyznaczam swoją metodą. Jeśli zrobię to właściwie - to działa.
I tylko dlatego w ogóle podjąłem temat. Odradzam łapanie dołków czy szczytów innym bo to zła metoda. Niebezpieczna.
:) Również życze powodzenia i dzięki za merytoryczną dyskusję bez zbędnego obrzucania sie błotem.... :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:
lukpiasek pisze:edzio nastepny krok na 1.12 od kilku dni wszystko jak po sznurku :) korekta na indeksach i korekta na dolarze nie dawno sie rozpoczęła wiec nie liczyłbym ze szybko sie skonczy
moje przemyślenia co do kierunku
au 0.76
eu 1.15-16
gu 1.6

oczywiscie perspektywa kilku tygodni
koniecznie przydałby się dział "Trend Trading" gdzie ludzie pokazują pozycje trzymane kilka tygodni....
Bo na dziale DT ... jest jak jest...

Lukpiasek - a co zrobisz jak wejdą Ci zasięgi jak podałeś? będziesz grał dalej na wzrosty czy odwrócisz się na eSki? :)

p
pomyśle wtedy ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Popieram w tym momencie KUSUSa, z jego L na kangurze do września... :)
choć trochę się pospieszył... ale zawsze może odnowić jak wycięło....

brokuly
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: brokuly »

Nowy123 pisze:
Nowy123 pisze:wdze ze sie nic nie zmenilo tutaj

:D kabaret trwa :)

piszesz malo wiesz zgoda z tym

zobacz ile analiz sie sprawdza a ile nie gdzie ja temu mitomanowi wytykam bledy ????? tylko mowie by podal argument setup co kolwiek dla czego L na surowcach - tak trudno to zrozumieć gdy piszesz od wczoraj by nie łapać L ten wyskakuje z tekstami dla jakiego broka pracuje :lol:

bez poparcia hahahaha no tak bo sobie analizy robie od tak dla zabawy i dla tego spędzam tyle czas nad wykresami by sobie tak spedzac dla zabawy hahahhaha dla tego podaje je przed faktem a wczoraj piszac ze jeszcze czas na jedna UP na edku a pozniej pisalem o abc

rece opadaj ja sie co nie ktorych czyta

podaj choc dwa Setupy wykres przed fakt ktory sie sprawdza OK ???? czekam
[/quote]

Przecież zarzuty nie były do Ciebie tylko do highenda... Jeżeli jednak poczułeś sie urażony to cos w tym jest.
Do Ciebie nic nie mam... Prócz tego ze od razu każda konfrontacje z Twoimi sygnałami traktujesz jako osobisty atak w Twija dumę i ego.
Psychologia obrotu dotyczy nie tylko aspektów samej gry jak i ogólnie rozumianej siły spokoju. Także wyluzuj

Poza tym nie mam zamiaru nic nikomu udowadniać bo nie jesteście dla mnie zadnymi autorytetami czy wyznacznikami.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

pozycje dla Nowego i innych malkontentów ;)
tutaj dołka nie złapałem... ale to nie szkodzi ;)

bo to jest prosta sprawa... na przykład ropa urośnie np. do 50.00 i ludzie zaczną pakować eLki bo rośnie... no to się ich wytnie, prawda? ;)
sztuką jest przewidzieć ruch... na podstawie własnej metody bo tak łatwo to nie ma :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

highend pisze:Popieram w tym momencie KUSUSa, z jego L na kangurze do września... :)
Kto wziął rano ten wygrał w życie. Trzymać teraz do 0,8 + swap
The only way is up

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

TsunamiPL pisze:
highend pisze:Popieram w tym momencie KUSUSa, z jego L na kangurze do września... :)
Kto wziął rano ten wygrał w życie. Trzymać teraz do 0,8 + swap
a nawet do 0.86 :mrgreen:
:D :564: :D
nadal jest tanio :) kto ma JAJA niech dobiera eLki :D :) a kto się boi niech się boi ;)
patrz mój wpis o 9.00 rano dzisiaj ;)

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Bloomberg donosi, że jutro o 03:15 czasu polskiego czeka nas konferencja Banku Chin dotycząca dewaluacji Yuana. Tymczasem Reuters informuje, że Chiny mogą całkowicie zdewaluować CNY o 10%.

Za to WSJ poinformowało, że Bank Chin nakazuje państwowym bankom sprzedaż USD.

Ciekawe jak edward na to zareaguje ? Możliwe "szczytowanie" edka na 1,1450 :mrgreen:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend

widzisz jak nie masz nic na poparcie argumentow to wymyślasz teksty ze lape S od 3 lat na SP500 od 1300 hahahaha

gdy pytam sie o konkrety argument cisza a za to wyskakujesz z jakimis smiesznym ripostami przeinaczonym tekstami - wyciętymi z kontekstu nie podajac calej prawdy jak sie gralo - pod co sie gralo w jaki sposób kasowało zys z S gdy byczki rosly miesiac a oddawal wszystko w tydzen itd

napisalem by nie tykac L na surowcach wczoraj brales L miedz poglebila dolki i co na aud tez pewnie co zle radziłem

a ty wyskakujesz z tekstem dla jakiego broka pracuje :lol: jaki progu bólu dla AUD gdzie ten próg niby ma byc teraz wczoraj przecież tez byl próg bolu jak obniża stopy % AUD a jak by jeszcze w USA podnesli próg bol bedzie gdzie indziej :)
dzis pytam -
napisz konkret czemu L na surowcach bez testw ze sciema bo ludzi chca nabrac jaski konkret dywerygencje jakies pozytywne klady na swiecach a moze cos pozytywnego fundamentalnie

chyb to nie trudne

aud L od samego dolka to o 3 30 lapales :) czy cudownie buy oczkujacy dales w okolicy 7220 :mrgreen:

czas znowu odpocząć tego kabaret

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

uciekinier pisze: Ciekawe jak edward na to zareaguje ? Możliwe "szczytowanie" edka na 1,1450 :mrgreen:
z FIBO, które już pokazywałem wychodzi zasięg... 1.14900
i to by się zgadzało z kwestią uwalenia ludzi... wybicie ponad 1.146 spowoduje wiele BUY stopów i pakowania w eLki...
a tymczasem na 1.149 nawrotka HAHA !

-- Dodano: 12 sie 2015, 11:42 --
Nowy123 pisze: aud L od samego dolka to o 3 30 lapales :) czy cudownie buy oczkujacy dales w okolicy 7220 :mrgreen:
BUY LIMIT miałem. wyznaczony banalnie moim fibem od białej świecy na H4 - narysuj sobie na tej świecy fibo spadkowe od 0 do 61.8 (nie do 100) i zobaczysz gdzie wypadnie Fibo 423... - świeca od szczytu na 0.74400 (11.08 o północy)
A jak ktoś nie rozumie mojej metody - sorry Winnetou!

Więc tu masz konkretną odpowiedź co i dlaczego zrobiłem. A że robię inaczej niż wszyscy. Cóż.... :)
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 13:09 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany