DayTrading: Środa 12.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
39%
Bez zmian
6
26%
Spadek
8
35%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 12.08.2015

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

DAX Futures - 2 miliony certyfikatow BULL DAX X18 VON2 zakupionych w jednej transakcji !
nie zdziwię się jak DAX w piatek wieczorem będzie na 11600
osobiście jestem w L od 11 020
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ja czekam na korektę usdjpy, może nawet do punktu początku ruchu spadkowego, grubsi mogą chcieć załapać się na cały ruch to utworzą coś na wzór podwójnego szczytu
ale na 124,8 wchodzę ponownie w ciężkie eS :D

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

highend chce zawracac wszystkie trendy spoko napewno kiedys sie zmienia ale kto mu ku*wa powiedzial ze to nastapi dzis tego nie wiem hehe :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jednak 125,00 było barierą dla usdjpy , :D oparłem o to swoje podstawowe założenie :D

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
Nowy123 pisze:surwce nie tykac L chinski smok peka

ropa i miedź - prawdopodobnie dołki za sobą, tylko nadal ściemniają ludzi ahahah ;)
jeszcze bys choc konekretnie argument podal setup dla czego wchodzisz bo swieca tak a taka bo wsparcie czy co innego a nie jakies banialuki w/w :mrgreen: :mrgreen:

ii tak sobie scemniaja ludzi od paru miesecy na rope miedzi :) spoko

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

argument mogę podać na kangurze - ale to jest mój malunek FIBO, którego większość nie chce rozumieć bo uważają, że to bzdury ;)

Gratuluję Merlinowi i Żabie EDKA.... i sobie gratuluję bo wyrysowałem go wtedy z tym FIBO 23 i konsekwentnie zapierałem się, że powyżej jego jest L.... i tyle :D ;)
natomiast NOWY123 wczoraj brał S na oporze na edku i.... OK - na skalpa.... ale.... trend na edku zdaje się mamy wzrostowy znowu, USD/PLN leci na dół.... więc nie wiem czy jest sens w ogóle grać S na edku czy nie lepiej podbierać eLki.... ale co kto lubi :)

Nowy - ja nic do Ciebie nie mam, jesteś spoko gość :) ja wszystkich lubię. Nawet Kususa ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

brokuly
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: brokuly »

highend pisze:
Nowy123 pisze:wdze ze sie nic nie zmenilo tutaj

:D kabaret trwa :)
Kabaret trwa z eSkami na sp500 od poziomu 1300, które łapiesz od 3 lat. Ja nawet tego nie wiem, ale tak ludzie pisali :)
tyle w temacie.
Właśnie na przykładzie tego zdania pokazujesz na czym bazuje Twoja strategia obrotu. Na nieaktualnych i niepotwierdzonych danych, graniu przeciwko trendowi i wytykaniu czyichś błędów by zatuszować swoje. Mało tutaj pisze, na pewien czas zaprzestałem nawet obserwować to forum zeby w podświadomości nie sugerować sie takimi wypowiedziami jak Twoje ale zdążyłem zauważyć na pewno, ze projekcje ktore prezentujesz sa bez pokrycia.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

brokuly pisze: Właśnie na przykładzie tego zdania pokazujesz na czym bazuje Twoja strategia obrotu. Na nieaktualnych i niepotwierdzonych danych, graniu przeciwko trendowi i wytykaniu czyichś błędów by zatuszować swoje. Mało tutaj pisze, na pewien czas zaprzestałem nawet obserwować to forum zeby w podświadomości nie sugerować sie takimi wypowiedziami jak Twoje ale zdążyłem zauważyć na pewno, ze projekcje ktore prezentujesz sa bez pokrycia.
:) z pewnością Nowy gra z trendem łapiąc eSki na sp500 od 3 lat... ;)
:D

pamiętaj, że mamy trend główny, a w nim tysiącetrendów mniejszych.... szczególnie na M1 gdzie w ciągu dnia masz sto trendów wzrostowych i sto spadkowych....

poniał? ;)

Bo ja nie mam pojęcia o co Ci chodzi w temacie nieaktualnych i niepotwierdzonych danych ;) :D

-- Dodano: 12 sie 2015, 09:59 --

KANGUR ma próg BÓLU na poziomie 0.72 :) ;)
Poniżej tego poziomu będzie źle z surowcami ;)
Ale ... nie jesteśmy poniżej.
Więc dane mam jak najbardziej aktualne.
Jeśli kangur spadnie niżej - będę wtedy wiedział co robić.

Tymczasem jadę L na kawie od dołeczka (Cajto potwierdzi).... i od wczoraj L na cukrze od dołeczka.... to też są "surowce".
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dobri,

z ciekawostek to wykres usdcnh wygląda jak w z eszłym roku bitcoina...

przypadek? ... nie sądze :D

na kablu nie pociągnęli tematu szortów, a warunki ku temu są... jak żyć? : ) ...

ED D1 jest EMA 100, zatrzyma czy zostanie łyknięta?

a chinczyki bez pardonu wyciągnęli działa w wojnie walutowej i przywalili dywanowym nalotem... mają rozmach, psie syny : )

dobrych trejdów,
bless
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

brokuly
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: brokuly »

Ty obracasz sie w tym trendzie ktory akurat pokrywa sie z Twoimi przemyśleniami. To znaczy nie dostosowujesz sie do aktualnego trendu dt tylko wybierasz przedział czasu ktory w jakimś stopniu koreluje sie z tym co piszesz i wtedy udowadniasz swoją racje.

Dyskusje uważam za zakończona. Pozdrawiam i udanych tradeow

Zablokowany