DayTrading: Środa 12.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
39%
Bez zmian
6
26%
Spadek
8
35%

Liczba głosów: 23

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 12.08.2015

Nieprzeczytany post autor: domin333 »

Brent, czekalem na 50,4 ale juz sie chyba zaczelo. EU wyglada ciekawie przy 1.12, narazie L na 1.108 jak wrocimy, indexow nie dotykam jak dla mnie trwa dystrybucja, UJ 24,8 wyglada niezle na krotko, Jak walna w GU tlustym orderem to wale L na slepo, bedzie duzy ruch.

Awatar użytkownika
Ali
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ali »

czy ten usdchf pojdzie do dolu czy nie :D Ma cięzko w tym tygodniu :)
Potencjalny up?
edit. aczkolwiek ja bym był za s patrząc na E/U
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 11:10 przez Ali, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

domin333 pisze:Brent, czekalem na 50,4 ale juz sie chyba zaczelo. EU wyglada ciekawie przy 1.12, narazie L na 1.108 jak wrocimy, indexow nie dotykam jak dla mnie trwa dystrybucja, UJ 24,8 wyglada niezle na krotko, Jak walna w GU tlustym orderem to wale L na slepo, bedzie duzy ruch.

:564: :mrgreen:

"Brent, czekalem na 50,4 ale juz sie chyba zaczelo" - ale co się zaczęło? Czy to samo co ja myślę?

ja cały czas pakuję LONGI na NATURAL GAS :D :) ma być ich tyle, żeby sumarycznie na moim TP wyciągnąć... dużo kasy :d :p

15 stycznia - krach CHF... odwrócenie trendu
złoto niedawno - kapitulacja popytu ;) - jedzie już UP ;)
CHINY - krach na surowcach ;) :p (ale jakoś złoto nie spadło przez to :d )

Nie wiem czy może być lepsza okazja na zakupy ;) Na takie coś się czeka na forexie latami! :D :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

edzio nastepny krok na 1.12 od kilku dni wszystko jak po sznurku :) korekta na indeksach i korekta na dolarze nie dawno sie rozpoczęła wiec nie liczyłbym ze szybko sie skonczy
moje przemyślenia co do kierunku
au 0.76
eu 1.15-16
gu 1.6

oczywiscie perspektywa kilku tygodni
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

highend pisze:
domin333 pisze:Brent, czekalem na 50,4 ale juz sie chyba zaczelo. EU wyglada ciekawie przy 1.12, narazie L na 1.108 jak wrocimy, indexow nie dotykam jak dla mnie trwa dystrybucja, UJ 24,8 wyglada niezle na krotko, Jak walna w GU tlustym orderem to wale L na slepo, bedzie duzy ruch.

:564: :mrgreen:

"Brent, czekalem na 50,4 ale juz sie chyba zaczelo" - ale co się zaczęło? Czy to samo co ja myślę?

ja cały czas pakuję LONGI na NATURAL GAS :D :) ma być ich tyle, żeby sumarycznie na moim TP wyciągnąć... dużo kasy :d :p

15 stycznia - krach CHF... odwrócenie trendu
złoto niedawno - kapitulacja popytu ;) - jedzie już UP ;)
CHINY - krach na surowcach ;) :p (ale jakoś złoto nie spadło przez to :d )

Nie wiem czy może być lepsza okazja na zakupy ;) Na takie coś się czeka na forexie latami! :D :)
Czekalem na krotka pozycje.
Gaz to ryzyko, szczegolnie jesli mamy duzo LNG, a inni nie lubia jak Rosja zarabia za duzo. Moim zdaniem na gaz jest za wczesnie.
15 styczen to byl "episodic volatility" a nie odwracanie trendu, tylko idiota by skupowal fizycznie euro przeddzien europejskiego QE, szwajcaria zostala by zalana euro a peg by pekl pozniej i kosztowal by ich duzo wiecej.
Zloto spadalo i trwa odbicie, jak sie zachowywalo jak przyszedl kryzys?
Nie jest istotne czegi ty chcesz, w Chinach maja teraz problemy i ceny surowcow narazie beda spadac.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

lukpiasek pisze:edzio nastepny krok na 1.12 od kilku dni wszystko jak po sznurku :) korekta na indeksach i korekta na dolarze nie dawno sie rozpoczęła wiec nie liczyłbym ze szybko sie skonczy
moje przemyślenia co do kierunku
au 0.76
eu 1.15-16
gu 1.6

oczywiscie perspektywa kilku tygodni
koniecznie przydałby się dział "Trend Trading" gdzie ludzie pokazują pozycje trzymane kilka tygodni....
Bo na dziale DT ... jest jak jest...

Lukpiasek - a co zrobisz jak wejdą Ci zasięgi jak podałeś? będziesz grał dalej na wzrosty czy odwrócisz się na eSki? :)

-- Dodano: 12 sie 2015, 10:26 --
domin333 pisze: Nie jest istotne czegi ty chcesz, w Chinach maja teraz problemy i ceny surowcow narazie beda spadac.
:mrgreen: :564: OK ;) Skoro tak uważasz.... :)
Bardzo mnie to cieszy, że DUŻO ludzi tak uważa :)
Przypomnę tylko jak DUŻO ludzi pakowało eLki na EUR/CHF na 1.20 :d :p

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:mrgreen: :mrgreen:

-- Dodano: śr 12-08-2015, 11:37 --
highend pisze:
brokuly pisze: Właśnie na przykładzie tego zdania pokazujesz na czym bazuje Twoja strategia obrotu. Na nieaktualnych i niepotwierdzonych danych, graniu przeciwko trendowi i wytykaniu czyichś błędów by zatuszować swoje. Mało tutaj pisze, na pewien czas zaprzestałem nawet obserwować to forum zeby w podświadomości nie sugerować sie takimi wypowiedziami jak Twoje ale zdążyłem zauważyć na pewno, ze projekcje ktore prezentujesz sa bez pokrycia.
:) z pewnością Nowy gra z trendem łapiąc eSki na sp500 od 3 lat... ;)
:D

pamiętaj, że mamy trend główny, a w nim tysiącetrendów mniejszych.... szczególnie na M1 gdzie w ciągu dnia masz sto trendów wzrostowych i sto spadkowych....

poniał? ;)

Bo ja nie mam pojęcia o co Ci chodzi w temacie nieaktualnych i niepotwierdzonych danych ;) :D

-- Dodano: 12 sie 2015, 09:59 --

KANGUR ma próg BÓLU na poziomie 0.72 :) ;)
Poniżej tego poziomu będzie źle z surowcami ;)
Ale ... nie jesteśmy poniżej.
Więc dane mam jak najbardziej aktualne.
Jeśli kangur spadnie niżej - będę wtedy wiedział co robić.

Tymczasem jadę L na kawie od dołeczka (Cajto potwierdzi).... i od wczoraj L na cukrze od dołeczka.... to też są "surowce".

mitomanie nawet 1/3 pozycji nie masz o ktorych piszesz surowcach ale to maly szczegół

kto pisal pokazywal i jechal na L na edu wczoraj z targetem ze bedzie cofka a pozniej mowilem na edk a S na ABC pokazywalem na m5 wykersie hahaha tegonie napiszesz kto wczeniej pisal o powrocie tam gdzie lodyn skonczyl stalo sie

kabareciarzu :lol: :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze::
mitomanie nawet 1/3 pozycji nie masz o ktorych piszesz surowcach ale to maly szczegół

kabareciarzu :lol: :lol:
Och really? To wejdź sobie na mój Journal. Tam masz screeny z pozycjami.

Natomiast NIKT nigdy nie widział screena z Twoimi pozycjami.... Mylę się?
No ale po co komuś kto pracuje dla brokera pokazywać pozycje? :)

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

:mrgreen: :564: OK ;) Skoro tak uważasz.... :)
Bardzo mnie to cieszy, że DUŻO ludzi tak uważa :)
Przypomnę tylko jak DUŻO ludzi pakowało eLki na EUR/CHF na 1.20 :d :p[/quote]

No i niech tak zostanie, ja probuje wogole nie miec jakichkolwiek...hmm...przewidywan, one nie pomagaja. Z doswiadczenia wiem ze ludzie bardzo chca miec racje, ja chce zarabiac pieniadze, racje zostawiam innym. Powodzenia!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

brokuly pisze:
highend pisze:
Nowy123 pisze:wdze ze sie nic nie zmenilo tutaj

:D kabaret trwa :)
Kabaret trwa z eSkami na sp500 od poziomu 1300, które łapiesz od 3 lat. Ja nawet tego nie wiem, ale tak ludzie pisali :)
tyle w temacie.
Właśnie na przykładzie tego zdania pokazujesz na czym bazuje Twoja strategia obrotu. Na nieaktualnych i niepotwierdzonych danych, graniu przeciwko trendowi i wytykaniu czyichś błędów by zatuszować swoje. Mało tutaj pisze, na pewien czas zaprzestałem nawet obserwować to forum zeby w podświadomości nie sugerować sie takimi wypowiedziami jak Twoje ale zdążyłem zauważyć na pewno, ze projekcje ktore prezentujesz sa bez pokrycia.

piszesz malo wiesz zgoda z tym

zobacz ile analiz sie sprawdza a ile nie gdzie ja temu mitomanowi wytykam bledy ????? tylko mowie by podal argument setup co kolwiek dla czego L na surowcach - tak trudno to zrozumieć gdy piszesz od wczoraj by nie łapać L ten wyskakuje z tekstami dla jakiego broka pracuje :lol:

bez poparcia hahahaha no tak bo sobie analizy robie od tak dla zabawy i dla tego spędzam tyle czas nad wykresami by sobie tak spedzac dla zabawy hahahhaha dla tego podaje je przed faktem a wczoraj piszac ze jeszcze czas na jedna UP na edku a pozniej pisalem o abc

rece opadaj ja sie co nie ktorych czyta

podaj choc dwa Setupy wykres przed fakt ktory sie sprawdza OK ???? czekam

Zablokowany