Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
nieudany skalp...no trudno...nie będę więcej dzisiaj próbował szukać szczytów...mimo ze uwazam ze to jest własnie szczyt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
czy ja źle spałem że to źle wyliczyłem...nie nawidzę takich akcji jak mi sl strzela w punkt i robi to co założyłem, to co chciałem osiągnąć
-
- Gaduła
taka króciutka dygresja...gdzieś ktoś na jakimś forum, gdzieś przeczytałem napisał że systemy które mają skuteczność poniżej 50% nie dają zarabiać...nie wiem skąd takie podejście ale ja się z tym osobiście nie zgadzam...może nawet i dobrze że nie pamiętam autora bo nie chce zbędnej polemiki...napisał że takie systemy nie zarabiają oraz są po prostu złe...ja nie wiem ale moim zdaniem są systemy które dają zarabiać przy 30% i tym bardziej są to zajebiste systemy ponieważ pokonujemy rynek statystyką no ale tu by było trzeba rozprawkę na ten temat napisać ogólnie odnośnie rynku czym jest, jakie są jego cechy główne i jak do niego należy podejśc...może kiedyś to zrobię...jeden system który nie jest elementem tego dziennika dał mji za ostatni tydzień nastepujące wyniki...zresztą daje takie cały czas podobne od wielu wielu tygodniu, miesięcy:
liczba zagrań: 6
liczba zyskownych: 2 - z tego wynika że skuteczność to tylko 33%
zysk w pipsach : 33,7
to wynik tygodniowy, może nie najlepszy ale zarabia...gdy skuteczność wzrasta w tygodniu do 50% czy ulalaa 80% to pipsy liczą ponad 100
może kiedyś napiszę o tym więcej i przedstawię moje statystyki
liczba zagrań: 6
liczba zyskownych: 2 - z tego wynika że skuteczność to tylko 33%
zysk w pipsach : 33,7
to wynik tygodniowy, może nie najlepszy ale zarabia...gdy skuteczność wzrasta w tygodniu do 50% czy ulalaa 80% to pipsy liczą ponad 100
może kiedyś napiszę o tym więcej i przedstawię moje statystyki
-
- Gaduła
super...czasem bywa i tak....dlatego moi mili nieważne czy masz rację czy nie ważne czy Ci rośnie:):):)
wiedziałem że to szczyt!!!!lecimy na mój poziom wyznaczony rano
wiedziałem że to szczyt!!!!lecimy na mój poziom wyznaczony rano
-
- Gaduła
żeby nie było...trochę sobie osłodziłem porażkę na jednym rachunku zagraniem na drugim...
-
- Gaduła
OK...realizuje konsekwentnie to co pisałem rano...cena zeszł na 1.0932 i otworzyłem pierwszą pozycję na LONGA...ponieważ zakres wahań jest duży nie jest to kompletna pozycja...kolejna pozycja zostanie dobrana zleceniem oczekującym (ponieważ mnie już nie będzie ) na poziomie 1.0882...szczerze wątpię żeby rynek tam zszedł ale ale...taka możliwość jest...jest to poziom ostatniego mocnego wsparcia za longiem...na drugim wykresie niebieskim prostokątem zaznaczyłem bardzo silny poziom wsparcia i tam tuż pod nim i nad 78,6% postawiłem drugie zlecenie...
78,6% to poziom który powinien bronić jako ostatni scenariusza korekty, jeśli zostanie przełamany to po prostu short stanie się impulsem...moje SL jest duzo dużo niżej ale to nie znaczy że tam będę z pozycją czekać...jest to tylko zabezpieczenie rachunku...
bardzo silne poziomy broniące longa to
1.0930-15
1.0890
reszta w rękach konia!!!oby na koniec dnia o 23 był dużo wyżej:)aby biedna klacz pociągnęła
78,6% to poziom który powinien bronić jako ostatni scenariusza korekty, jeśli zostanie przełamany to po prostu short stanie się impulsem...moje SL jest duzo dużo niżej ale to nie znaczy że tam będę z pozycją czekać...jest to tylko zabezpieczenie rachunku...
bardzo silne poziomy broniące longa to
1.0930-15
1.0890
reszta w rękach konia!!!oby na koniec dnia o 23 był dużo wyżej:)aby biedna klacz pociągnęła
-
- Gaduła
no...jak narazie wygląda ze trafiłem w punkt ładnie...1.0925 okazało się dołkiem
-
- Gaduła
TEN SAM WYKRES...JAK IDEALNIE W DOLNY ZAKRES OBSZARU
-
- Gaduła
cena powinna iść na L...w skrajnym przypadku aczkolwiek mozliwym!!!!uwaga możliwym dopuszczam zjazd ceny w punkt na poziom 1.0902...mimo takiego zjazdu będzie to dalej scenariusz longowy którego konsekwentnie sie trzymam...bliższa memu sercu jest opcja kierunku ceny już na L ale rynek potrafi zaskoczyć więc dopuszczam zjazd na 1.0902...zastanawiam się czy tam właśnie nie przenieść mojego drugiego zlecenia oczekującego ale to jeszcze mam czas żeby coś wymysleć...wówcza 1.0890 wspomniany wcześniej będzie bezwzględnie broniącym scenariusza longewgo poziomem...kto obserwuje sesje ze mna od rana powinien nadażyć
Hej , czy mógłbyś powiedzieć czym się kierowałeś wyznaczając ten dzisiejszy poziom? wynikał on jakoś z fal czy prosty SR którego ja też widziałem?
"trading is waiting"
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo