DayTrading: Piątek 07.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sie 2015, 00:00

Wzrost
11
50%
Bez zmian
5
23%
Spadek
6
27%

Liczba głosów: 22

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 07.08.2015

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

highend pisze:Coś mi się widzi, że będzie wyjście z klina na weekly dolarze - czy może ktoś obeznany w figurach to potwierdzić (że tam jest klin?)... bo jeśli tak to dolar zdrowo p****nie......
Korekty w trendzie wzrostowym (dolar) bywają mocne i gwałtowne... i szybkie ;) I o to chodzi!
highend klin klinowi nie równy w dosłownym podejsciu fx(to nie żart)
juz Ci pisałem że im wiecej analizujesz tym mniej wiesz, kazdy instrument ma podejscie indywidualne , nawet na wskazniku Dadasa rozkładasz go na czyms jednym, naprawde szczerze Ci mówie 1,2,3 instrumenty góra a nie kilkanascie!!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ładnie Uj spadł, jest szansa jeszcze na jakąś cofkę z 20-30 punktów i czekanie przez weekend

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tomasz196407 pisze:
highend pisze:Coś mi się widzi, że będzie wyjście z klina na weekly dolarze - czy może ktoś obeznany w figurach to potwierdzić (że tam jest klin?)... bo jeśli tak to dolar zdrowo p****nie......
Korekty w trendzie wzrostowym (dolar) bywają mocne i gwałtowne... i szybkie ;) I o to chodzi!
juz Ci pisałem że im wiecej analizujesz tym mniej wiesz, kazdy instrument ma podejscie indywidualne , nawet na wskazniku Dadasa rozkładasz go na czyms jednym, naprawde szczerze Ci mówie 1,2,3 instrumenty góra a nie kilkanascie!!
No tak, ale indeks dolara to niejako główny instrument i wg niego lata większość par walutowych ;)
:)
W zasadzie to mogę powiedzieć, że ja ... nie analizuję.
Robię po swojemu. Rysuje moje fibo patrząc na wykres i zajmuje mi to ... 5 sekund. Czy to ma być analiza?
Szeroki krąg zainteresowań mam, a poza tym przecież mamy korelacje... indeksy.... waluty/surowce.. itp ;)

Kolega Żaba wrzuca wykresy kilkunastu par walutowych i jeszcze np. złota..... :)

Na czym mam się skupić? Każda para właśnie jest facscynująca gdyż "chodzi" po swojemu. A szukając swojego setupu na odbicie od fibo 161 (tak jak ostatnio na AUD/NZD) - muszę patrzeć na wiele instrumentów....

Niemiaszek również patrzy na wiele instrumentów i szuka momentu aby zaistniały jego warunki na wejście w pozycje.

Nie umiem skalpować na M1 jak Dadas .... :) Może się nauczę. Kto wie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Wybicie z "koziego rogu" pokaże dalszy kierunek:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

highend pisze:
Tomasz196407 pisze:
No tak, ale indeks dolara to niejako główny instrument i wg niego lata większość par walutowych ;)
:)
W zasadzie to mogę powiedzieć, że ja ... nie analizuję.
Robię po swojemu. Rysuje moje fibo patrząc na wykres i zajmuje mi to ... 5 sekund. Czy to ma być analiza?
Szeroki krąg zainteresowań mam, a poza tym przecież mamy korelacje... indeksy.... waluty/surowce.. itp ;)

Kolega Żaba wrzuca wykresy kilkunastu par walutowych i jeszcze np. złota..... :)

Na czym mam się skupić? Każda para właśnie jest facscynująca gdyż "chodzi" po swojemu. A szukając swojego setupu na odbicie od fibo 161 (tak jak ostatnio na AUD/NZD) - muszę patrzeć na wiele instrumentów....

Niemiaszek również patrzy na wiele instrumentów i szuka momentu aby zaistniały jego warunki na wejście w pozycje.

Nie umiem skalpować na M1 jak Dadas .... :) Może się nauczę. Kto wie.
ok, nie ma sprawy np,rób , juz nie komentuje ,

oka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: oka »

karnak pisze:Wybicie z "koziego rogu" pokaże dalszy kierunek:
zatem czekamy na kierunek..

Czy mógłbyś pokazać ED na niższym interwale np m30 czy h1?

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

"koziego rogu"
:): :509: :):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2015, 18:46 przez TGV2, łącznie zmieniany 1 raz.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

sorka ale ja nic nie widze na tym wykresie a na pewno wybicia są ze trzy linie w jednym zamazanym miejscu :583:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

jabada
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jabada »

Dzisiaj o 21.00 dane nt kredytu konsumenckiego w usa. Myślicie że będzie to miało znaczący wpływ na eu ?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

jabada pisze:Dzisiaj o 21.00 dane nt kredytu konsumenckiego w usa. Myślicie że będzie to miało znaczący wpływ na eu ?
zmien rozdzielczosc na monitorze bo ekranu moze braknac
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany