Tomasz196407 pisze:highend pisze:Coś mi się widzi, że będzie wyjście z klina na weekly dolarze - czy może ktoś obeznany w figurach to potwierdzić (że tam jest klin?)... bo jeśli tak to dolar zdrowo p****nie......
Korekty w trendzie wzrostowym (dolar) bywają mocne i gwałtowne... i szybkie

I o to chodzi!
highend klin klinowi nie równy w dosłownym podejsciu fx(to nie żart)
juz Ci pisałem że im wiecej analizujesz tym mniej wiesz, kazdy instrument ma podejscie indywidualne , nawet na wskazniku Dadasa rozkładasz go na czyms jednym, naprawde szczerze Ci mówie 1,2,3 instrumenty góra a nie kilkanascie!!
No tak, ale indeks dolara to niejako główny instrument i wg niego lata większość par walutowych

W zasadzie to mogę powiedzieć, że ja ... nie analizuję.
Robię po swojemu. Rysuje moje fibo patrząc na wykres i zajmuje mi to ... 5 sekund. Czy to ma być analiza?
Szeroki krąg zainteresowań mam, a poza tym przecież mamy korelacje... indeksy.... waluty/surowce.. itp
Kolega Żaba wrzuca wykresy kilkunastu par walutowych i jeszcze np. złota.....
Na czym mam się skupić? Każda para właśnie jest facscynująca gdyż "chodzi" po swojemu. A szukając swojego setupu na odbicie od fibo 161 (tak jak ostatnio na AUD/NZD) - muszę patrzeć na wiele instrumentów....
Niemiaszek również patrzy na wiele instrumentów i szuka momentu aby zaistniały jego warunki na wejście w pozycje.
Nie umiem skalpować na M1 jak Dadas ....

Może się nauczę. Kto wie.