IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

dim1
Uczestnik
Uczestnik

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: dim1 »

Po wyslaniu wielu e-maili otrzymałem wiadomość od compliance@ironfx.com piszą ze konto nadal jest jeszcze sprawdzane , czyli nic nowego. Więc nadal kontynuują swoje oszukańcze praktyki , a support chce robic ze mnie idiote ,wmawiali mi dzisiaj ze inwestygacja dotyczy tylko kilku kont . Nadal robią sobie zarty ,a kase próbuję wypłacić od lutego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Wczoraj zrobiłem wypłatę z irona i już mam kasę na koncie. Kwota mała więc chyba tylko duże blokują. Ogólnie wypłacałem po max 2 tys. zł i udało mi się wyciągnąć wszystko bez żadnych problemów mimo, że te pieniądze to już był czysty zysk. Także jak ktoś jeszcze trzyma kasę i jeszcze nie wypłacił to radzę to robić systematycznie małymi kwotami aby uniknąć problemów.

mrczny

Nieprzeczytany post autor: mrczny »

Po raz kolejny ten cholerny broker mnie spamuje. Jak się uwolnić od niego? Czy droga sądowa jest jedynym sposobem, żeby uwolnić się od tego cholernego brokera?

rroberrt
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rroberrt »

Drobnej kwoty (500 $) też nie chce wypłacić. Moją wypłatę Declined (kilka próśb o wypłatę) i nie odpowiada na żadne emaile.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Mam nadzieję, że wszystkim poszkodowanym uda się odzyskać pieniądze, a złodzieje z IronFx odpowiedzą za to co zrobili. Ale to też lekcja dla Was, żeby wpłacać pieniądze do brokerów z sensownymi regulacjami, czyli brokerzy z Polski, UK i Szwajcarii, brokerów gdzie nie występuje konflikt interesów pomiędzy brokerem a klientem.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Czy coś się ruszyło z 'zaległymi' wypłatami z Irona? Ja już czekam ponad 10 dni roboczych. Do tej pory wypłacali na bieżąco więc się zastanawiam o co kaman. Konta nie mam 'under investigation' i polski support też jest zdziwiony brakiem przelewu...

Cherible
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cherible »

A moze wspolnie wybierzemy sie na Cypr... Ja czekam od kwietnia..zrobilam juz wszystko co mozliwe, zazalenie do IronFx i skarde do Cysec. A moze oni juz zabankrutowali i maja wewnetrzne wytyczne, zeby nie wyplacac, a co ukradna to ich!
Czy ktos zna dzial odpowiedni lub ksiegowosc na Cyprze gdzie mozna zadzwonic i cos zalatwic po ludzku. Pozdrawiam

hank.chinaski
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hank.chinaski »

To racja, jestem jednym z tych szczesciarzy.
Skierowalem sie do A. Sokolika po pierwszym sciemnianiu mojego opiekuna z Irona.
30 czerwca zrobiłem przelew, potem jakis tydzien podpisywalem i odsylalem dokumenty. nie wiem kiedy dokladnie dzialania sie zaczely, ale forsa 22 lipca zostala wyssana z irona i juz bezpiecznie lezy na moim koncie.
dobra robota Panie Adamie! - polecam
w zalaczniku zrzut, zycze wszystkim pozytywnego zalatwienia sprawy.
pozdrawiam

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

Skargę do CySEC składałem 2 razy. A tu takie coś odpisują.

Roznieść w pył im ten magazyn z przydupasami przy komputerkach.
Dalej nie wypłacili mi moich 57tys zł od lutego. Zero odpowiedzi na emaile.

Awatar użytkownika
goral123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: goral123 »

Moje przemyślenia:

CySEC się boi wg mnie. IRON popłynął po czarnym czwartku 15 stycznia. Od tego momentu zaczęły się problemy. W cywilizowanym kraju już dawno broker musiałby ogłosić upadłość- tu tak się nie stało. Teraz są winni miliony Chińczykom których pewnie nie mają, więc CySEC chowa głowę w piasek bo boi się pytań czemu nie zareagował wcześniej Jeśli to wyjdzie to cios będzie porównywalny do tego w 2012 (ogromne zmniejszenie zaufania do sektora bankowego)- Bank Of Cyprus i zagarnięciem miliarów euro z kont swoich klientów. Jeśli pójdzie info w świat, że regulator ma wszystko gdzieś to ludzie się odwrócą od brokerów z licencją cypryjską = brokerzy padną lub przeniosą się gdzieś indziej= brak kasy dla wysepki.

ODPOWIEDZ