only UP + korekty.
Tak uważam. Możesz mi powiedzieć dlaczego poziom "100" przyłożyłeś tam gdzie przyłożyłeś?highend pisze:popatrz na mój wykres SP500, uważasz, że jest "od czapy" przyłożony?JAREK67 pisze: Że nie można tak od czapy przykładać sobie mierzeń, bo to nie ma sensu ?
inaczej:JAREK67 pisze: Tak uważam. Możesz mi powiedzieć dlaczego poziom "100" przyłożyłeś tam gdzie przyłożyłeś?
highend pisze:inaczej:JAREK67 pisze: Tak uważam. Możesz mi powiedzieć dlaczego poziom "100" przyłożyłeś tam gdzie przyłożyłeś?
najniższa swieca DOJI - FIbo 0 - Fibo 38.
najpierw tam przyłozyłem F100 (na jej szczycie) i rozciągałem do góry (skokowo o F68, F50 i w koncu F38 - na jej szczytach) obserwując reakcje innych poziomów....
W szczególności F161... F261 i F423. Sam sprawdz i zobaczysz i sie zdziwisz![]()
.
a F100 aktualny... sam wyszedł - wcale go tam nie szukałem.
Masz punkty zaczepienia: od F0 do F38. Nie ma "gdzie chcę". Tylko trzeba trochę inaczej na to popatrzeć.JAREK67 pisze: Będę kończył bo widzę, że tu jakiś kosmos odchodzi.
Tak to sobie możesz przykładać gdzie chcesz. Zawsze coś się zgra. A gdzie jest odniesienie impulsów do korekt ? Ekspansje zewnętrzne, wewnętrzne?
Pomiar musi mieć jakieś logicznie uzasadnione minimum 2 punkty zaczepienia. A ty "sobie rozciągasz".
Chłopie zrozum to fibo 38 to czysty przypadek, bo sobie tak akurat rozciągnąłeś. Fibo 38,6 to 38,6% ze 100%.
Jeżeli 100% wcale nie szukałeśto cała ta konstrukcja jest jednym wielkim przypadkiem.
Proponuję poczytać trochę o geometrii Fibonacciego, teorii fal, bo tu jakieś gusła wyczyniasz.
Maskara.
MPapież akurat ode mnie wziął F161 i F261krystian74 pisze:Spoglądam na wypociny geometrii Fibo w innym wydaniu i sobie myślę że to zawsze będzie wychodziło, rynek jest harmoniczny. Natomiast przykładanie na pałę 0-100 i szukając zniesień 161,8 i 261,8 jest trochę niepoważne. Osoba MP też tak robiła zaklinała że to musi wyjść, bo tak ktoś pokazał i skończyła jak skończyła. Mam wielki szacunek do zniesień i geometrii Fibo tych tradycyjnych i tego się będę trzymał. Szukanie i dopasowywanie według innych norm polecam tylko odważnym.
Kolega widzę nie dość, że ignorant to jeszcze megaloman.highend pisze: MPapież akurat ode mnie wziął F161 i F261
Błaźnisz się kolego.highend pisze:Jarku - to się wszystko zgadza na tym rysunku
i ja dokładnie stosuję to samo, tylko nieco po swojemu. Ale jak odpowiednio przyłożysz F0-F100, to impuls F161 wychodzi tam gdzie ma wyjść..... Jak odpowiednio mniej przyłożysz to na miejscu F161 dużego wyleci F423.... jeden czort
a czemu ignorant? Zapytaj Mpapieża lub poczytaj jego dziennik skąd zapożyczył wyznaczanie targetów na TP
rysował fibo na jednej świecy i sobie ustawiał TP1 na F161, a TP2 na F261. Tyle. Jego wtopa jak już pisałem nie ma z tym kompletnie NIC wspólnego.