Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

Platyna aktualizacja.
Zgodnie z zapowiędzią moją ostatnią (80-ta strona wątku) pisałem "trend przyspieszony".... :mrgreen:
Cel widoczny, wykres mówi wszystko. Złoto/Srebro analogicznie. Jeszcze w dół wsio ;)

Pozdrawiam Jarka i obiecuję, że jak to się na Platynie nie sprawdzi (tzn będzie spadać dalej poniżej 900) to rezygnuję z FX :D

A jak komuś nie pasują moje "herezje" i wręcz admin forum powinien zbanować cały wątek - to nie widze przeszkód.... Myślałem, że mamy wolność słowa, każdy publikuje to co widzi (nie obrażając innych). A inni sobie to czytają bądź nie czytają. Nikt nikogo nie przymusza.
A to, że moje malowidła kłócą się i zaburzają obraz wieloletnim traderom (jak np. Jarek) to już na to nic nie poradzę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a co do GOLD: leci na 1043...(wówczas platyna po 915 będzie) ale jeszcze musi wrócić na 1143 (ta końcówka 43 to przypadkiem wyszła) - czyli odbić od F261 ;), analogicznie platyna imho wraca na opór może nawet 1025, aby spaśc niżej ;)
Zobaczymy! Ja nie wróżka :D :D :P

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Czy złotówka się umacnia?
czy EUR PLN zobaczymy na 3.66 ?
nie mogę rozgryźć tej pary, wcześniej byłem za wzrostem do 4.40 - 4.50 (osłabianie PLN), ale teraz sam nie wiem? :)
Sami zobaczcie. Może ktoś się ustosunkuje.
Ja chętnie zobaczę inne prognozy....
z pewnością te całe fiba 161, 261... to przypadek... podpasowanie, dopasowanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Złoto. Tak jak na Platynie brakuje mi 915 poziomu, tak na złocie -> 1040 do zaliczenia.
Co potem?

Należy generalnie wziąć pod uwagę iż złoto jest cały czas w trendzie wzrostowym, od końca 2011 roku jest po prostu potężna korekta.

Na wykresie pokazałem jak to widzę. Co będzie - zobaczymy.

Demoniczny
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Demoniczny »

Złotówka / Euro na 3,66? (czemu? z jakiego powodu?)

Rosjanie z Ukrainą ostatnio nie szaleją, zaś strefa euro ma problem z Grecją i czym dłużej będzie się to ciągło tym euro z wysokim prawdopodobieństwie będzie słabło.
Złotówka nie umacnia się co do funta brytyjskiego i dolara amerykańskiego, przy czym szwajcar ostatnio potaniał.
Zaś samo euro osłabia się w stosunku do większości walut.

Według mojego prywatnego uznania, gdy strefę euro opuści Grecja, to będzie można liczyć na ogólne odwrócenie trendu na wzrost.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

highend pisze:
JAREK67 pisze: Błaźnisz się kolego.
Ale na tym dziadowskim forum takie rzeczy przechodzą niezauważone. Kiedyś to było nie do pomyślenia.
Takie czasy. Można pisać co się chce.
EOT
Forum jest po to aby dyskutować (m.in pisać co się chce), tutaj akurat jest mój dziennik i pokazuję mój punkt widzenia.
Jak Ci on nie pasuje to żegnam :)
Znów mam coś dla Ciebie...
People laughing.png

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a kto powiedział, ze ja jestem jakiś inny? Jestem taki sam jak każdy człek :)
krytykować każdy potrafi. Ja lubię konstruktywnie
używam sobie fibo które maluję na pojedynczych świecach (lub łączę kilka świec razem), obserwuję poziomy reakcji i widze jak porusza się cena pomiędzy liniami f161, 261 i 423...
Ja to po prostu widzę. A skoro każdy widzi wykresy po swojemu - to bardzo dobrze i tak ma być :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Jeśli ktoś dalej nie rozumie tego co ja tu wyczyniam to może ten rysunek kangura to wyośli...

mamy trzy prostokąty.

poziomy FIBO wyznaczają kolejne ruchy pary

widać dlaczego trend pod koniec przyspiesza? od FIBO 261 do F423 prostokąt jest "chudy" :D

Jeśli nadal ktoś tego nie rozumie z poniższych prostokątów to sorry, prościej nie umiem już wyjaśnić.

acha - tutaj fibo jest rozciągnięte, ale wciąż na jednej tu akurat białej świecy od F0-F68....

bo cena sobie wędruje to tu to tam ;) :mrgreen:

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Hmm... jeśli chodzi o wyoślanie, to jesteś (niestety) coraz w tym lepszy.

Odpowiedz mi na jedno zasadnicze pytanie - co cię skłoniło do wyrysowania Fibo od szczytu (to rozumiem) do 3/4 zakresu świecy (tego za cholerę pojąć nie potrafię)?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze:Hmm... jeśli chodzi o wyoślanie, to jesteś (niestety) coraz w tym lepszy.

Odpowiedz mi na jedno zasadnicze pytanie - co cię skłoniło do wyrysowania Fibo od szczytu (to rozumiem) do 3/4 zakresu świecy (tego za cholerę pojąć nie potrafię)?
zakres świecy jest cała objęta tylko, ze od F0 do F68 (zamiast F100).

czemu niestety?

porównaj:

F0 do F100, a zasięg F161

F0 do F68, a zasięg F100

Będzie to samo? :)

Czy jest NAKAZ rysowania fibo od F0 do F100 bo akurat na F100 mi łapie wskaźnik myszy? Think Different.

Po prostu cena wyłazi mi poza F423 gdy rysuję na jednej świecy F0-F100... zatem potrzebowałbym kolejnego poziomu FIBO. Radzę sobie w ten sposób, że rozciągam początek i kolejny Fibo mam z automatu. Przecież to zupełny banał jest.

ODPOWIEDZ