Spróbuj mierzyć swoje Fibo od początku do końca danego impulsu, nie szukaj na siłę zależności w każdych ruchach. Oczywiście zaraz przytoczysz X przykładów gdzie twoje Fibo perfekcyjnie zadziałało, niestety, prawda jest taka, że jesteś jak chorągiewka na wietrze - cena idzie dołem, ty masz mierzenie gdzie jeszcze dojdzie, cena zaczyna zawracać. ty serwujesz kolejne "oczywiste" mierznie z którego jasno wynika ile jeszcze ruchu do góry nas czeka. Spośród setek wykresów ileś pokryje się z rzeczywistym ruchem ceny, ale idę o duży zakład że % ten nie przekroczy połowy.
Masz wykres XAU i A/U z mierzeniami opartymi na początkowym impulsie nowego trendu. Xau widzę minimum na poziomach poniżej 990 (zresztą 23/04 wkleiłem podobnego screena z odpowiednim opisem), na A/U nie mam koncepcji, równie dobrze mogą wrócić na 0.92, jak i zejść na 0.62.
I pamiętajmy - FX to gra prawdopodobieństw, to że cena zaliczyła F161, wcale nie znaczy że pójdzie do F261. Trzeba obserwować, myśleć i reagować.
Cytat z DT:
Zobaczymy, co warte jest twoje słowohighend pisze:To mój naprawdę ostatni wpis na forum DT. Pamiętacie Dadasa?
On też stąd poszedł. Właśnie dlatego.
Wpadnę tu jeszcze tylko po to aby dokończyć zakład z Żabą.
Czy to on będzie zwyciężcą (edek 1.04), czy ja (edek 1.20).
tymczasem.

A co do Dadasa, to był zwykły oszołom z przerośniętym ego, z twoją reputacją na forum (a nie jest czego pozazdrościć) porównywanie się do niego to jak strzał w kolano.