Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Tak jak myślałem, rysujesz Fibsa tak żeby ci pasował. To jest jeden z podstawowych błędów początkujących traderów (nie po liczbie postów na Nawi poziom ich wiedzy się ocenia), rysowanie czegokolwiek pod własny scenariusz który z reguły zakłada reakcję na poziomach bardzo bliskich od aktualnej ceny. Jest to poniekąd normalne z psychologicznego punktu widzenia, chęć zajęcia "dobrej" pozycji / posiadania racji jest na tyle duża że trzeba to uzasadnić odpowiednimi malunkami / mierzeniami z których jasno i niezbicie wynika że to jest właśnie ten moment. Osobiście wyleczyłem się z tego typu "spojrzenia" na rynek po ok półtora roku gry na FX, niektórym zajmie to pięć lat, inni będą iść tym torem do końca swojej bytności na tym rynku.

Spróbuj mierzyć swoje Fibo od początku do końca danego impulsu, nie szukaj na siłę zależności w każdych ruchach. Oczywiście zaraz przytoczysz X przykładów gdzie twoje Fibo perfekcyjnie zadziałało, niestety, prawda jest taka, że jesteś jak chorągiewka na wietrze - cena idzie dołem, ty masz mierzenie gdzie jeszcze dojdzie, cena zaczyna zawracać. ty serwujesz kolejne "oczywiste" mierznie z którego jasno wynika ile jeszcze ruchu do góry nas czeka. Spośród setek wykresów ileś pokryje się z rzeczywistym ruchem ceny, ale idę o duży zakład że % ten nie przekroczy połowy.

Masz wykres XAU i A/U z mierzeniami opartymi na początkowym impulsie nowego trendu. Xau widzę minimum na poziomach poniżej 990 (zresztą 23/04 wkleiłem podobnego screena z odpowiednim opisem), na A/U nie mam koncepcji, równie dobrze mogą wrócić na 0.92, jak i zejść na 0.62.

I pamiętajmy - FX to gra prawdopodobieństw, to że cena zaliczyła F161, wcale nie znaczy że pójdzie do F261. Trzeba obserwować, myśleć i reagować.

Cytat z DT:
highend pisze:To mój naprawdę ostatni wpis na forum DT. Pamiętacie Dadasa?
On też stąd poszedł. Właśnie dlatego.
Wpadnę tu jeszcze tylko po to aby dokończyć zakład z Żabą.
Czy to on będzie zwyciężcą (edek 1.04), czy ja (edek 1.20).
;) tymczasem.
Zobaczymy, co warte jest twoje słowo :D
A co do Dadasa, to był zwykły oszołom z przerośniętym ego, z twoją reputacją na forum (a nie jest czego pozazdrościć) porównywanie się do niego to jak strzał w kolano.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nie pasują mi te Twoje oba wykresy kangura i golda - nie idą dobrze między liniami.
Widać, że nadal tego nie widzisz o co kaman....
Ułatwisz sobie rysując prostokąty :D :D :D

Nic nie dopasowuję - świeca jest świecą, czasami jest za krótka i tyle...

myślę, że dołki to

gold: 1040 (lub nawet to co juz było 1070)
kangur: albo już mamy dołek albo co najwyżej 0.72xxxx (tak jak na moim wykresie).

Dalej już ni chu chu nie spadamy.

A co do Dadasa - to jest zajebisty gość i to on wymyślił DSWS, bez niego nie miałbym mojego "fibo".

a co do forum DT - nie będę tam nic pisał bo i po co? Skoro ciągle piszą "antywskaźnik". Heh.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, 17:11 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Pisałem o sp500 że target 2200-2500... ale że czekam na wybicie szczytu zanim wejdę w L.
Przecież mogę się mylić hmmm? :)

pisałem o edku, ze 1.08 uważam za chwilowe wsparcie i nie będę szukał L, po czym dzisiaj do południa odkryłem, że to jest jednak dołek aktualnego spadku od 1.14 i ma szansę na UP do 1.10500 i napisałem na forum :)
przyznać się do błędu ktoś tam w ogóle potrafi? Same "zawodoFcy".

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Highend, nie bądź pipa, wracaj na DT.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZbychuM pisze:Highend, nie bądź pipa, wracaj na DT.
Nie ma opcji. Po co. Lepiej w ciszy i spokoju.

makonak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: makonak »

To następny, wyśmiany i opluty.
Nikomu nie napisał teraz masz wchodzić teraz, tylko dzielił się tym jak to teraz (czas rzeczywisty) widzi. Żenujące są wpisy: pisałem w niedzielę że coś tam spadnie i we wtorek pisze " w niedzielę o tym pisałem"

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

highend
To najważniejszy przekaz dla ciebie.
c.ajto pisze: Spróbuj mierzyć swoje Fibo od początku do końca danego impulsu,
Jeśli źle zaczynasz to na pewno nie skończysz dobrze.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Obaj nie kumacie nadal o co kaman.
Niewazne czy jest f0 f100 czy f0 f68 jako jedna swieca....
Musialbym np na interwale 2m dac f0f100 a na 1m dac f0f68 aby efekt byl ten sam.

A tak w ogole to obecnie odwoluje moje projekcje wzrostow na sp500 i dax. Nie bralem L - czekalem. One sie kiedys sprawdza ale cosik sie zanosi jednak na korekte ;)
Kto bral S. Zarobil.
Apple nie wybilo szczytu i leci jutro $10 w dol.
Docelowy target spadku: $80 za akcje. Niemozliwe? ;)
Negacja - wybicie $133 na up chwilowo nierealna.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Jesli chodzi o targety na zloto i platyne to jestem mega ciekawy czy to juz dolki czy jeszcze jedna ciekawa noc bedzie.... czytalem ze przy cenie nizszej niz $1080 na platynie zupelnie nie oplaca sie jej wydobywac.... wiec te spadki sa tylko papierowe imho.... i korekta pierdyknie noca ;) jak w ostatni poniedzialek.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rzeźnik mega spadkowa herezja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tutaj już w ogóle nie jest fibo zawieszone nigdzie żadne :569: :twisted: :twisted:
zgadzają się tylko 0, 23, 38, 50, 161, 261, 423

Jak to możliwe? chyba by było za łatwo gdyby zawsze pasowało idealnie od F0-F100? ;)
aaahhh wystarczy sobie cofnąć na weekly i FIBO 100 odnalezione :D ale to zadanie dla chcących ;)

inspiracja: wpis kolegi FREAKOUT na forum DT odnośnie możliwych spadków rzeźnika.
wcześniej miałem narysowane dalsze wzrosty (220-260 nawet) - ale ja przecież antywskaźnik, więc nie ma bata :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ