Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

btw. mam targety ujka na 150 i rzeznika na.... 260 okolice ;)
:D
only UP + korekty.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

highend pisze:
JAREK67 pisze: Że nie można tak od czapy przykładać sobie mierzeń, bo to nie ma sensu ?
popatrz na mój wykres SP500, uważasz, że jest "od czapy" przyłożony? :564:
Tak uważam. Możesz mi powiedzieć dlaczego poziom "100" przyłożyłeś tam gdzie przyłożyłeś?

Nie wiem jakiego ruchu ma to być ekspansja?
A może jednak tak to powinno wyglądać?
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

JAREK67 pisze: Tak uważam. Możesz mi powiedzieć dlaczego poziom "100" przyłożyłeś tam gdzie przyłożyłeś?
inaczej:

najniższa swieca DOJI - FIbo 0 - Fibo 38.

najpierw tam przyłozyłem F100 (na jej szczycie) i rozciągałem do góry (skokowo o F68, F50 i w koncu F38 - na jej szczytach) obserwując reakcje innych poziomów....
W szczególności F161... F261 i F423. Sam sprawdz i zobaczysz i sie zdziwisz :d :564: .

a F100 aktualny... sam wyszedł - wcale go tam nie szukałem.

JAREK67
Maniak
Maniak

highend pisze:
JAREK67 pisze: Tak uważam. Możesz mi powiedzieć dlaczego poziom "100" przyłożyłeś tam gdzie przyłożyłeś?
inaczej:

najniższa swieca DOJI - FIbo 0 - Fibo 38.

najpierw tam przyłozyłem F100 (na jej szczycie) i rozciągałem do góry (skokowo o F68, F50 i w koncu F38 - na jej szczytach) obserwując reakcje innych poziomów....
W szczególności F161... F261 i F423. Sam sprawdz i zobaczysz i sie zdziwisz :d :564: .

a F100 aktualny... sam wyszedł - wcale go tam nie szukałem.

Będę kończył bo widzę, że tu jakiś kosmos odchodzi.
Tak to sobie możesz przykładać gdzie chcesz. Zawsze coś się zgra. A gdzie jest odniesienie impulsów do korekt ? Ekspansje zewnętrzne, wewnętrzne?
Pomiar musi mieć jakieś logicznie uzasadnione minimum 2 punkty zaczepienia. A ty "sobie rozciągasz".
Chłopie zrozum to fibo 38 to czysty przypadek, bo sobie tak akurat rozciągnąłeś. Fibo 38,6 to 38,6% ze 100%.
Jeżeli 100% wcale nie szukałeś :shock: to cała ta konstrukcja jest jednym wielkim przypadkiem.
Proponuję poczytać trochę o geometrii Fibonacciego, teorii fal, bo tu jakieś gusła wyczyniasz.
Maskara.
:shock:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Spoglądam na wypociny geometrii Fibo w innym wydaniu i sobie myślę że to zawsze będzie wychodziło, rynek jest harmoniczny. Natomiast przykładanie na pałę 0-100 i szukając zniesień 161,8 i 261,8 jest trochę niepoważne. Osoba MP też tak robiła zaklinała że to musi wyjść, bo tak ktoś pokazał i skończyła jak skończyła. Mam wielki szacunek do zniesień i geometrii Fibo tych tradycyjnych i tego się będę trzymał. Szukanie i dopasowywanie według innych norm polecam tylko odważnym.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

JAREK67 pisze: Będę kończył bo widzę, że tu jakiś kosmos odchodzi.
Tak to sobie możesz przykładać gdzie chcesz. Zawsze coś się zgra. A gdzie jest odniesienie impulsów do korekt ? Ekspansje zewnętrzne, wewnętrzne?
Pomiar musi mieć jakieś logicznie uzasadnione minimum 2 punkty zaczepienia. A ty "sobie rozciągasz".
Chłopie zrozum to fibo 38 to czysty przypadek, bo sobie tak akurat rozciągnąłeś. Fibo 38,6 to 38,6% ze 100%.
Jeżeli 100% wcale nie szukałeś :shock: to cała ta konstrukcja jest jednym wielkim przypadkiem.
Proponuję poczytać trochę o geometrii Fibonacciego, teorii fal, bo tu jakieś gusła wyczyniasz.
Maskara.
:shock:
Masz punkty zaczepienia: od F0 do F38. Nie ma "gdzie chcę". Tylko trzeba trochę inaczej na to popatrzeć.
Wiesz tak sobie rozciągałem na wielu instrumentach i ten dziwny przypadek działał prawie za każdym razem.
So? :)
Nikogo nie namawiam do słuchania mnie i moich "guseł" :D :)
Co więcej - pisałem Ci, że najpierw w tym miejscu było F100 zaczepione i zachęciłem do samodzielnego sprawdzenia. Jak Ci się nie chce to nie zobaczysz tego. Potem leciały kolejne i kolejne.... ;)

a geometria fibo się pokrywa. Czyli narysujesz F0 - F100, a potem na tym narysujesz F0 i F68 dasz w miejscu 100, to się późniejsze zewnętrzne zazębią (F161 wczesniejsze będzie F100 nowe). Dlatego rozciągam.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2015, 22:08 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

krystian74 pisze:Spoglądam na wypociny geometrii Fibo w innym wydaniu i sobie myślę że to zawsze będzie wychodziło, rynek jest harmoniczny. Natomiast przykładanie na pałę 0-100 i szukając zniesień 161,8 i 261,8 jest trochę niepoważne. Osoba MP też tak robiła zaklinała że to musi wyjść, bo tak ktoś pokazał i skończyła jak skończyła. Mam wielki szacunek do zniesień i geometrii Fibo tych tradycyjnych i tego się będę trzymał. Szukanie i dopasowywanie według innych norm polecam tylko odważnym.
MPapież akurat ode mnie wziął F161 i F261
a skończył jak skończył przez przelewarowanie eLki na DAXie. Miał dobry pomysł, ale się pospieszył i zaryzykował zbyt wielką pozycję.
I tutaj targety fibo nie miały nic do rzeczy.
Skądinąd miał pecha bo jak go wycięło to potem dax wywalił do góry mocno.
Czyli u niego definitywnie zawinił MM, a on miał z tym problem od zawsze. Za duża pozycja do depo, zły SL.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2015, 22:18 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

JAREK67
Maniak
Maniak

highend pisze: MPapież akurat ode mnie wziął F161 i F261
Kolega widzę nie dość, że ignorant to jeszcze megaloman.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Jarku - to się wszystko zgadza na tym rysunku :)
i ja dokładnie stosuję to samo, tylko nieco po swojemu. Ale jak odpowiednio przyłożysz F0-F100, to impuls F161 wychodzi tam gdzie ma wyjść..... Jak odpowiednio mniej przyłożysz to na miejscu F161 dużego wyleci F423.... jeden czort ;)

a czemu ignorant? Zapytaj Mpapieża lub poczytaj jego dziennik skąd zapożyczył wyznaczanie targetów na TP ;)
rysował fibo na jednej świecy i sobie ustawiał TP1 na F161, a TP2 na F261. Tyle. Jego wtopa jak już pisałem nie ma z tym kompletnie NIC wspólnego.

JAREK67
Maniak
Maniak

highend pisze:Jarku - to się wszystko zgadza na tym rysunku :)
i ja dokładnie stosuję to samo, tylko nieco po swojemu. Ale jak odpowiednio przyłożysz F0-F100, to impuls F161 wychodzi tam gdzie ma wyjść..... Jak odpowiednio mniej przyłożysz to na miejscu F161 dużego wyleci F423.... jeden czort ;)

a czemu ignorant? Zapytaj Mpapieża lub poczytaj jego dziennik skąd zapożyczył wyznaczanie targetów na TP ;)
rysował fibo na jednej świecy i sobie ustawiał TP1 na F161, a TP2 na F261. Tyle. Jego wtopa jak już pisałem nie ma z tym kompletnie NIC wspólnego.
Błaźnisz się kolego.
Ale na tym dziadowskim forum takie rzeczy przechodzą niezauważone. Kiedyś to było nie do pomyślenia.
Takie czasy. Można pisać co się chce.
EOT

ODPOWIEDZ