[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

dlaczego uważasz, że dzieje się coś złego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

a paniczne zachowanie jest dobre? ta para już od dobrych kilku sesji nie może się zdecydować. Po takim hardkorze jak mieliśmy wczoraj na Wall Street, to japońce powinni dojechać tą parkę, a dziś powinna kuleć co najwyżej w okolicach 104.

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Ogólnie sytuacja na rynku jest bardzo zagmatwana, dlatego sam już nie zawieram długoterminowych , bo właściwie za pomocą AT ciężko mi już przewidzieć co będzie jutro ;/ Teraz wzięły górą emocje polityczne, znowu jest szansa na uchwalenie dofinansowania w USA , ktoś kosi kasę i to ładną ;/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

ja nie wiem czy to jest paniczne zachowanie czy nie, możliwe, ale przecież na takich ruchach jest okazja zarabiania najwięcej, no chyba, że inwestuje się długoterminowo tylko z wykorzystaniem jakiś mocnych trendów...

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

na indeksach; dolar 2% w górę , jen 1 % w dół , a przecież powinno być na odwrót ehh , na dziennym interwale nie widzę w historii takiej zwyżki dolca :?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

majek pisze:powinno być
niezly tekst, sterujesz kursem :?:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

jasonbourne pisze:
majek pisze:powinno być
niezly tekst, sterujesz kursem :?:
nie , ale chciałbym :wink:

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Dla osób, które zawierają od dłuższego czasu krótkie pozycje, tak jak ja - takie zachowanie na pewno powinno być niepokojące. Chodzi tu o dużą dysproporcję jaką możemy zauważyć patrząc na ostatnie dni, tzn.
DJIA w dół o 7%, dolar w dół o 300 pips
DJIA trochę w górę, dolar w górę o ponad 200 pips

Widać, że dolar idzie w górę nieproporcjonalnie do giełdy, danych, itd. Oznacza to, że albo w najbliższym czasie dolar szykuje się do wybicia albo ktoś go sztucznie winduje, co zakończy się do końca tygodnia przebiciem 103,5.

Powiem szczerze, że coraz więcej wskazuje na ten pierwszy scenariusz - np. pewnie to, że impulsem w górę może być dowolna akcja banku centralnego czy przyjęcie głupawego planu Paulsona. Złapałem SL na 105,6 i pewnie spróbuję wejść jak tylko średnie na małym interwale dadzą sygnał w dół. Jeżeli nie dadzą to nie mam zielonego pojęcia, co się wydarzy po przebiciu 107.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Z dzisiejszego zachowania dolara nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Amerykanie łatwo przechodzą ze skrajności w skrajność. Jeśli chodzi o wykres to można dostrzec tendecję malejącą bo po prostu kolejne szczyty są coraz niżej. Tutaj istotniejszy jest aspekt psychologiczny. Czy kongresmeni, którzy głosowali przeciw planowi Paulsona w czwartek zmienią swoje stanowisko? Czy zostaną do tego zmuszeni (oby nie tak jak w filmie "Wróg publiczny")?

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

teraz spekulują aby wpompować już więcej niż 700mld, plan Paulsona ma być zmodyfikowany, przyjęcie go na pewno spowoduje entuzjazm na giełdach, ale w dłuższym terminie przyjęcie tego rozwiązania to katastrofa dla ich waluty, jak to wielu ekonomistów ostrzega. Zresztą chyba każdy wie , kto miał ekonomię w szkole czy na studiach, że nadmierne drukowanie pieniądza skraca tylko drogę do jego destrukcji

edit: jeszcze taka ciekawostka; wczoraj z wall street wyparowało 1,2 biliona $ , ta kwota robi wrażenie

ODPOWIEDZ