DayTrading: Piątek 03.07.2015
Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015
Miedzy bogiem a prawdą to tam jest taki wielki trójkąt
:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A jakie to są dni ? Moim zdaniem za dużo się doktoryzujesz nad przyczynami ruchu podczas day tradingu.homar pisze:kurde odpuśćie jakieś świeczki i młotki w takie dni!!! chyba , że na delikatny skalp... dziś rynek jest układany przez dużych i AT nie musi się sprawdzić. WŁączcie myślenie... preferencja Sek i tyle. Część ludzi sprzedaje akcje jak media szumią o Grecji a fundy nawet jak nie chcą ich wywalać by nie zbić kursu to zabezpieczają krótkimi kontraktami... zwały nie zrobią raczej, nazwać to można upychaniem kontrolowanym... na małej płynności podnoszą kurs a potem powoli upychają. Oczywiście różnie może być ale mówimy o prawdopodobieństwie. W sumie Jesteśmy c.a. w połowie zakresu ruchu po poniedziałkowej luce, jak na taką checę z Grecją czy spadek o kilka % w tydzień to dużo? NIe, normalna rzecz.. więc prawdziwe problemy, które moga wyjść przy okazji Grecji nie są w cenach i tyle. Raczej zejdziemy kilka100 w dół niż w góręshogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu
Świeczki zostawiły fajne ślady i jak widać skalperzy już zarobili, a ja jeszcze czekam na więcej

Moim zdaniem dziś podciągną do gory ile się da, a po weekendzie zależnie od wyników referendum, będzie luka albo w jedną, albo w drugą strone.
Wybiło mi 2 eLki z zyskiem na DAXie, jak zwykle jest niedosyt. Chyba wystarczy w tym tygodniu, bo jeszcze coś spiepsze.
Brak ważnych danych, grecja narobi szumu w niedziele dopiero, spodziewam się jeszcze gry od bandy do bandy, dość wąsko niestety ale mogą to być łatwe pipsy
@
I w żadnym wypadku nie polecam grania o mój schemat, to tylko mój pogląd na tą chwilę.
@
I w żadnym wypadku nie polecam grania o mój schemat, to tylko mój pogląd na tą chwilę.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 12:11 przez Deveey, łącznie zmieniany 2 razy.
Też jeszcze liczę na większy zysk dzisiaj, ale może się skończyć na karze za pazerność ;-)Mpapiez pisze: Moim zdaniem dziś podciągną do gory ile się da, a po weekendzie zależnie od wyników referendum, będzie luka albo w jedną, albo w drugą strone.
I jeszcze dla ostrożności zwróćcie uwagę na coraz niższe szczyty
to weekend pelen wrażeń z luka Niedzelna 

I będzie jak zawsze - nikt z pozycją nie zostaje na weekend, a w poniedziałek będą wszyscy zarobieni na luce niezależnie od jej kierunku. 

karnak pisze:I będzie jak zawsze - nikt z pozycją nie zostaje na weekend, a w poniedziałek będą wszyscy zarobieni na luce niezależnie od jej kierunku.
-- Dodano: 03 lip 2015, 11:18 --
I będzie jak zawsze - nikt z pozycją nie zostaje na weekend, a w poniedziałek będą wszyscy zarobieni na luce niezależnie od jej kierunku.
Ja planowałem zostawić małą pozycję na weekend, ale zakładałem, że DAX będzie wyżej, więc raczej sobie odpuszczę. Chyba, że jakimś cudem DAX odbije się bardzo wysoko.
usd/jpy spred 14 - co to się dzisiaj dzieje w AM
... wyluzuj Zuza warkocze ...