DayTrading: Piątek 03.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
57%
Bez zmian
6
26%
Spadek
4
17%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015

Post autor: shogomad »

Jak Bóg da to wysiądę przy 11110-11120 na wypadek jak byśmy jednak byli w konsoli przed weekendem.

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Deveey »

A może wszyscy poszli sobie już na lunch?
I kolejne 2h będziemy tak dryfować ;)

homar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: homar »

Mpapiez pisze:Ja Panowie przeleciałem wykres DAX'a w lewo, i szukałem sytuacji takiej żeby młotek na H1 nie został zrealizowany.
Na nasze szczęście nie znalazłem :wink: - tak duży pin bar zawsze wywalał go do góry, więc stop loss kawałek pod młotkiem i kupywać :).

Jak zwalą się w dół - to cóż - ja nieźle oberwe i sie mocno zdziwie :mrgreen: i zaczne weekend.

raczej bezpieczniejsze Ski z góry a jeśli w ciągu dnia zeszliby mocniej to Lka z dołu na pdbitkę przed close... ale tak na prawdę lepiej już zacząć weekend i poczekać na pn, bo można wejść w coś i się ubabrać niepotrzebnie

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

....i wystartowali :564: :564: :564:

EDIT 30 sekund później :

...shit snowu czerwony engulf :shock:

pik
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: pik »

shogomad pisze:....i wystartowali :564: :564: :564:

EDIT 30 sekund później :

Spokojnie, to chyba teraz ;-)

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

EDIT 30 sekund później :

Może to bylo wykasowanie małych sl?
Bo już się gubię w tym co się dzieje, moje "żydowskie serce" nie chce mi dać weekendu, głodny jestem kilku pipsów z tego ruchu.

I ja się pytam dlaczego musieli mnie wykasować jak miałem większą pozycję :(
No ale może chociaż mała premia wpadnie na weekend
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:45 przez Deveey, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

pik pisze:

EDIT 30 sekund później :

Spokojnie, to chyba teraz ;-)

ważna M5...na razie sliczna :roll:

homar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: homar »

shogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu :mrgreen:
kurde odpuśćie jakieś świeczki i młotki w takie dni!!! chyba , że na delikatny skalp... dziś rynek jest układany przez dużych i AT nie musi się sprawdzić. WŁączcie myślenie... preferencja Sek i tyle. Część ludzi sprzedaje akcje jak media szumią o Grecji a fundy nawet jak nie chcą ich wywalać by nie zbić kursu to zabezpieczają krótkimi kontraktami... zwały nie zrobią raczej, nazwać to można upychaniem kontrolowanym... na małej płynności podnoszą kurs a potem powoli upychają. Oczywiście różnie może być ale mówimy o prawdopodobieństwie. W sumie Jesteśmy c.a. w połowie zakresu ruchu po poniedziałkowej luce, jak na taką checę z Grecją czy spadek o kilka % w tydzień to dużo? NIe, normalna rzecz.. więc prawdziwe problemy, które moga wyjść przy okazji Grecji nie są w cenach i tyle. Raczej zejdziemy kilka100 w dół niż w górę

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

homar pisze:
shogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu :mrgreen:
kurde odpuśćie jakieś świeczki i młotki w takie dni!!! chyba , że na delikatny skalp... dziś rynek jest układany przez dużych i AT nie musi się sprawdzić. WŁączcie myślenie... preferencja Sek i tyle. Część ludzi sprzedaje akcje jak media szumią o Grecji a fundy nawet jak nie chcą ich wywalać by nie zbić kursu to zabezpieczają krótkimi kontraktami... zwały nie zrobią raczej, nazwać to można upychaniem kontrolowanym... na małej płynności podnoszą kurs a potem powoli upychają. Oczywiście różnie może być ale mówimy o prawdopodobieństwie. W sumie Jesteśmy c.a. w połowie zakresu ruchu po poniedziałkowej luce, jak na taką checę z Grecją czy spadek o kilka % w tydzień to dużo? NIe, normalna rzecz.. więc prawdziwe problemy, które moga wyjść przy okazji Grecji nie są w cenach i tyle. Raczej zejdziemy kilka100 w dół niż w górę

Zgodzę się trochę, natomiast moim zdaniem mimo to okolice 111.90 są w zasięgu

Proponuję uwagę przy tym poziomie i pierwsze sygnały do odwrócenia zaakceptować i zabrać zyski
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:50 przez Deveey, łącznie zmieniany 1 raz.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: pik »

homar pisze:
Sporo racji, ale jednak DAX najmocniej zareagował na Grecję, a Grecja w cenie zaczęła się pojawiać od początku spadków (luka była wynikiem tego, że w tamtym tygodniu ustawiali się, że spokojnie się dogadają) Jak mówiłem ostatnio, moim zdaniem temat Grecji jest wyczerpany. Jeżeli nie pojawią się problemy na podobnym poziomie indeksy powinny odbić w górę.

Zablokowany