DayTrading: Piątek 03.07.2015
Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015
Jak Bóg da to wysiądę przy 11110-11120 na wypadek jak byśmy jednak byli w konsoli przed weekendem.
A może wszyscy poszli sobie już na lunch?
I kolejne 2h będziemy tak dryfować
I kolejne 2h będziemy tak dryfować

Mpapiez pisze:Ja Panowie przeleciałem wykres DAX'a w lewo, i szukałem sytuacji takiej żeby młotek na H1 nie został zrealizowany.
Na nasze szczęście nie znalazłem- tak duży pin bar zawsze wywalał go do góry, więc stop loss kawałek pod młotkiem i kupywać
.
Jak zwalą się w dół - to cóż - ja nieźle oberwe i sie mocno zdziwiei zaczne weekend.
raczej bezpieczniejsze Ski z góry a jeśli w ciągu dnia zeszliby mocniej to Lka z dołu na pdbitkę przed close... ale tak na prawdę lepiej już zacząć weekend i poczekać na pn, bo można wejść w coś i się ubabrać niepotrzebnie
....i wystartowali

EDIT 30 sekund później :
...shit snowu czerwony engulf

EDIT 30 sekund później :

Spokojnie, to chyba teraz ;-)shogomad pisze:....i wystartowali![]()
![]()
EDIT 30 sekund później :
shogomad pisze:....i wystartowali![]()
![]()
EDIT 30 sekund później :
Może to bylo wykasowanie małych sl?
Bo już się gubię w tym co się dzieje, moje "żydowskie serce" nie chce mi dać weekendu, głodny jestem kilku pipsów z tego ruchu.
I ja się pytam dlaczego musieli mnie wykasować jak miałem większą pozycję

No ale może chociaż mała premia wpadnie na weekend
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:45 przez Deveey, łącznie zmieniany 1 raz.
pik pisze:Spokojnie, to chyba teraz ;-)shogomad pisze:....i wystartowali![]()
![]()
EDIT 30 sekund później :
ważna M5...na razie sliczna

kurde odpuśćie jakieś świeczki i młotki w takie dni!!! chyba , że na delikatny skalp... dziś rynek jest układany przez dużych i AT nie musi się sprawdzić. WŁączcie myślenie... preferencja Sek i tyle. Część ludzi sprzedaje akcje jak media szumią o Grecji a fundy nawet jak nie chcą ich wywalać by nie zbić kursu to zabezpieczają krótkimi kontraktami... zwały nie zrobią raczej, nazwać to można upychaniem kontrolowanym... na małej płynności podnoszą kurs a potem powoli upychają. Oczywiście różnie może być ale mówimy o prawdopodobieństwie. W sumie Jesteśmy c.a. w połowie zakresu ruchu po poniedziałkowej luce, jak na taką checę z Grecją czy spadek o kilka % w tydzień to dużo? NIe, normalna rzecz.. więc prawdziwe problemy, które moga wyjść przy okazji Grecji nie są w cenach i tyle. Raczej zejdziemy kilka100 w dół niż w góręshogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu
homar pisze:kurde odpuśćie jakieś świeczki i młotki w takie dni!!! chyba , że na delikatny skalp... dziś rynek jest układany przez dużych i AT nie musi się sprawdzić. WŁączcie myślenie... preferencja Sek i tyle. Część ludzi sprzedaje akcje jak media szumią o Grecji a fundy nawet jak nie chcą ich wywalać by nie zbić kursu to zabezpieczają krótkimi kontraktami... zwały nie zrobią raczej, nazwać to można upychaniem kontrolowanym... na małej płynności podnoszą kurs a potem powoli upychają. Oczywiście różnie może być ale mówimy o prawdopodobieństwie. W sumie Jesteśmy c.a. w połowie zakresu ruchu po poniedziałkowej luce, jak na taką checę z Grecją czy spadek o kilka % w tydzień to dużo? NIe, normalna rzecz.. więc prawdziwe problemy, które moga wyjść przy okazji Grecji nie są w cenach i tyle. Raczej zejdziemy kilka100 w dół niż w góręshogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu
Zgodzę się trochę, natomiast moim zdaniem mimo to okolice 111.90 są w zasięgu
Proponuję uwagę przy tym poziomie i pierwsze sygnały do odwrócenia zaakceptować i zabrać zyski
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:50 przez Deveey, łącznie zmieniany 1 raz.
Sporo racji, ale jednak DAX najmocniej zareagował na Grecję, a Grecja w cenie zaczęła się pojawiać od początku spadków (luka była wynikiem tego, że w tamtym tygodniu ustawiali się, że spokojnie się dogadają) Jak mówiłem ostatnio, moim zdaniem temat Grecji jest wyczerpany. Jeżeli nie pojawią się problemy na podobnym poziomie indeksy powinny odbić w górę.homar pisze:kurde odpuśćie jakieś świeczki i młotki w takie dni!!! chyba , że na delikatny skalp... dziś rynek jest układany przez dużych i AT nie musi się sprawdzić. WŁączcie myślenie... preferencja Sek i tyle. Część ludzi sprzedaje akcje jak media szumią o Grecji a fundy nawet jak nie chcą ich wywalać by nie zbić kursu to zabezpieczają krótkimi kontraktami... zwały nie zrobią raczej, nazwać to można upychaniem kontrolowanym... na małej płynności podnoszą kurs a potem powoli upychają. Oczywiście różnie może być ale mówimy o prawdopodobieństwie. W sumie Jesteśmy c.a. w połowie zakresu ruchu po poniedziałkowej luce, jak na taką checę z Grecją czy spadek o kilka % w tydzień to dużo? NIe, normalna rzecz.. więc prawdziwe problemy, które moga wyjść przy okazji Grecji nie są w cenach i tyle. Raczej zejdziemy kilka100 w dół niż w góręshogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu