DayTrading: Piątek 03.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
57%
Bez zmian
6
26%
Spadek
4
17%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pik pisze:
karnak pisze:I będzie jak zawsze - nikt z pozycją nie zostaje na weekend, a w poniedziałek będą wszyscy zarobieni na luce niezależnie od jej kierunku. :)

-- Dodano: 03 lip 2015, 11:18 --

I będzie jak zawsze - nikt z pozycją nie zostaje na weekend, a w poniedziałek będą wszyscy zarobieni na luce niezależnie od jej kierunku. :)

Ja planowałem zostawić małą pozycję na weekend, ale zakładałem, że DAX będzie wyżej, więc raczej sobie odpuszczę. Chyba, że jakimś cudem DAX odbije się bardzo wysoko.
wystarczy ze miszcz bedzie trzepal leszczy razem z grubasami pod swoj tajny algorytm :mrgreen: :mrgreen: wiecej do szczescia nie potrzeba temu kabaretowi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Lolo »

Na DAX to dzis takie klepanie kotka za pomoca mlotka.
Range okolo 60 Puntow i tak do konca nie wiadomo long czy short.
Handel tylko na M1 mozliwy.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Jak zwykle możliwości są 2 L lub S bo to ,że będzie luka to raczej wszyscy są zgodni. Poprzednia luka na DAX ~500 pipsów to mało jak na taki dym z grecja i co on może zwiastować. Jak referendum bedzie na nie to mamy conajmniej powtórkę z zeszłego tygodnia.

Z drugiej strony jakie by to nie było to referendum, to nie znaczy ,ze tak się stanie i prawdziwa luka powstanie jak grecja naprawde wyleci z Euro. Niby rynek juz to zdyskontuje zawczasu, ale skoro tak czemu czasowe "niedogadanie sie" spowodowało aż taki ruch ostatnio.

Pozatym dziwne ,ze na DAX luka była w tą samą stronę co na edku.

karnak pisze:I będzie jak zawsze - nikt z pozycją nie zostaje na weekend, a w poniedziałek będą wszyscy zarobieni na luce niezależnie od jej kierunku. :)

Co do gry pod weekendową luke , myslicie ,że to bezpieczne założyć dodatkowe konto u broka i zostawić S czy L na weekend. Bo mimo małej kwoty na takim koncie to przy dużej luce to i tak jak by grać bez Stop Lossa, czy brok nie zrobi w takim przypadku mega minusa i nie skompensuje sobie tego z innego konta ???

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

shogomad pisze:
Co do gry pod weekendową luke , myslicie ,że to bezpieczne założyć dodatkowe konto u broka i zostawić S czy L na weekend. Bo mimo małej kwoty na takim koncie to przy dużej luce to i tak jak by grać bez Stop Lossa, czy brok nie zrobi w takim przypadku mega minusa i nie skompensuje sobie tego z innego konta ???

Moim zdaniem Brok nie ma prawa czegoś takiego zrobić, ale warto sprawdzić dokładnie regulamin, a najpewniej zrobić to u brokera, u którego ktoś już to przetestował, żeby nie było zdziwienia ;-)

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

na gbpaud, euraud co sie nie wejdzie na mikro korekcie to 20-30 pip do przodu bez stresu , :) fajny trend

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

flogopit2 pisze:usd/jpy spred 14 - co to się dzisiaj dzieje w AM
Nie tylko u nich...w XM to samo.

-- Dodano: 03 lip 2015, 12:39 --
Venomouss pisze:na gbpaud, euraud co sie nie wejdzie na mikro korekcie to 20-30 pip do przodu bez stresu , :) fajny trend
rzeczywiście, genialny...czemu wcześniej nie mówiłeś. Do głowy mi nie przyszło nawet popatrzeć na niego :P

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Wyskoczyłem z DAX'a...
Miałem sporą pozycje uzbieraną, a to cholerstwo nie chce wybić i jeszcze co raz niższe szczyty robi.
Szkoda nerwów.

Ps. EUR/AUD można łapać pod korektę :wink: .

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

pik pisze:
shogomad pisze:

Moim zdaniem Brok nie ma prawa czegoś takiego zrobić, ale warto sprawdzić dokładnie regulamin, a najpewniej zrobić to u brokera, u którego ktoś już to przetestował, żeby nie było zdziwienia ;-)
Gdzieś chyba czytałem ,że frankowiczom nieszęsnym podczas "czarnego poniedziałku" jakiś brok tak zrobił, stąd moje wątpliwości czy warto. Bo w sumie czemu by nie zostawić np. 1 lota ze stanem konta i minimalnym marginem potrzebnym do otwarcia tylko. RR może być niesamowite jak się trafi kierunek :mrgreen:

Ewentualnie konto u nowego broka, najlepiej jakiegoś MM z gwarancją "nieminusowania", tyle że u MM to się z kursem dzieją cuda w takich momentach i nasza zwycięzka luka może zostać "przyshapeowana" w pierwszych sekundach handlu w poniedziałek MMerskim knotem :?

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Deveey »

Mpapiez pisze:Wyskoczyłem z DAX'a...
Miałem sporą pozycje uzbieraną, a to cholerstwo nie chce wybić i jeszcze co raz niższe szczyty robi.
Szkoda nerwów.

Ja czekam na tego daxa na S, chociaż teraz zaczął robić nieco wyższe szczyty, on sam nie wie czego chce,
euro/aud faktycznie ciekawy, chociaż nie wiem czy to już nie koniec tej mini korekty.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze:Wyskoczyłem z DAX'a...
Szkoda nerwów.

Dobrze zrobiłeś, nawet na m1 nie ma tam teraz struktur na małą pozycje. Konsolka - można od biedy potradować range ok 20 pips, ale po co się stresować :D. Ewentualnie buy stop i sell stop sobie ustawić na wybicie 11084 i 11111.

Zablokowany