Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
No to mój Account Manager zapomniał mnie o tym poinformować
Trudno, odczekam
Dzięki raposo
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Kerad pisze:W przypadku zmiany dźwigni w DE to przez weekend będzie zmniejszona do 1:30.
1:90 na weekend mozna było jeszcze zaakceptować fajnie sie grało ale sie zesr...
pocieszająceraposo pisze: Do tego dochodzi cały czas obowiązująca promocja 100% bonusu od wpłaconego depozytu, czyli w Banku mamy możliwość otrzymania lewarowania 1:400 od wpłaconego depozytu, a w Europe 1:200.
chyba pora zamknąć konto
Z bonusem efektywny weekendowy lewar wynosić będzie 1:60. W Dukascopy Bank 1:120, czyli więcej niż standardowo będzie nam przysługiwać u innych brokerów. Jeśli komuś to nie będzie nadal wystarczać to nic tylko pozostaje zmienić rezydencję - wtedy i lewarowanie mu powrócitarfue pisze: 1:90 na weekend mozna było jeszcze zaakceptować fajnie sie grało ale sie zesr...
Widzisz, uczepiłeś się jakiegoś punktu w regulaminie zamiast dostrzec wachlarz możliwości jakie oferuje bonus. Mało tego, że oferuje go broker ECN, to dodatkowo podnosi Ci dwukrotnie dźwignię, jest w pełni wypłacalny, warunki do jego otrzymania nie są wygórowane (mamy aż rok na ich spełnienie), a dodatkowo można z niego korzystać wielokrotnie (jeśli raz go otrzymasz to później możesz wycofać środki, wpłacić go ponownie i bez gadania dostaniesz go drugi raz).tarfue pisze:pocieszające- Na ścisłych warunkach i zastrzeżeniem że w każdej chwili broker może dokonać zmiany jak mu się tylko zachce z tego co wiem wypocin w regulaminach nie chciało mi sie nawet czytać
chyba pora zamknąć konto
Naturalne jest, że w regulaminie zabezpieczane są interesy brokera przed nadużyciami i nie jest on pisany wprost pod klienta żeby mógł go oskubać jeśli wpadnie na jakąś bystrą myśl
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jesli bonus razem z wplata sobie odpłyną,
trzeba będzie go oddać s powrotem Dukasowi?
A swoja droga brokerzy, którzy spisali się po rycersku uzupełniając debety po frankowym huraganie, nie być objęci nowymi regulacjami.
A swoja droga brokerzy, którzy spisali się po rycersku uzupełniając debety po frankowym huraganie, nie być objęci nowymi regulacjami.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, 13:17 przez Hikari, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 
Jak tracisz depozyt to i bonus przepada. Nie trzeba nic dopłacać. A jak dokonasz nowej wpłaty to i na nowy bonus możesz liczyć.
Dukascopy umorzyło debety wszystkim (bylo tego bardzo mało) ale akurat to nie ma znaczenia, bo Europe zmianami jest objęte, a Bank nie.
Dukascopy umorzyło debety wszystkim (bylo tego bardzo mało) ale akurat to nie ma znaczenia, bo Europe zmianami jest objęte, a Bank nie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Propozycja w związku ze zmianami w prawie: niech Dukascopy umożliwi wybór dźwigni w godzinach 20-23 w piątek - 1:30, 1:60, 1:90. Dla niektórych te kilka godzin ma znaczenie (ktoś tu nawet chciał zamykać konto z tego powodu), a maksymalne 1:90 wciąż zabezpiecza Dukascopy przed nadmiernym weekendowym szaleństwem (przynajmniej do tej pory - w ocenie samego brokera - zabezpieczało).
Naturalne jest również że oczekuję zabezpieczania własnych interesów a nie wypocin w formie regulaminów w których broker zabezpiecza swojeraposo pisze: Naturalne jest, że w regulaminie zabezpieczane są interesy brokera
Widniejąca dzwignia to do której zmuszony jestem się odnieść to dalej 1:30 ( zmaknięcie rachunku )
No zgodaraposo pisze: Jeśli komuś to nie będzie nadal wystarczać to nic tylko pozostaje zmienić rezydencję - wtedy i lewarowanie mu powróci.
rapson ja nie będę z Tobą dyskutował rynek oceni stawiam że stracą cześć klientów - kolega wyżej chyba już się łudzi że pozostawią przynajmniej 1:90 dobry broker był ale niestety
Założę się, że nie znajdziesz przykładowego regulaminu innego brokera, a nawet instytucji finansowej, która nie zabezpiecza się w ten sposóbtarfue pisze: Naturalne jest również że oczekuję zabezpieczania własnych interesów a nie wypocin w formie regulaminów w których broker zabezpiecza swoje
Zgoda Tofikraposo pisze: rapson ja nie będę z Tobą dyskutował rynek oceni stawiam że stracą cześć klientów - kolega wyżej chyba już się łudzi że pozostawią przynajmniej 1:90 dobry broker był ale niestety
Sam bonus sprawia, że nie mamy do czynienia z lewarem 1:30, a z 1:60. W praktyce 90% traderów i tak nigdy nie korzysta z większej dźwigni ale mimo wszystko na siłę zawsze chce mieć ją jak największą. Pamiętajcie też, że przy wykorzystaniu lewaru w 100% Dukascopy blokuje możliwość otwarcia kolejnych pozycji, a dopiero przy 200% następuje Stop-Out.
Zrobiłem sobie małą symulację trzech scenariuszy, który obrazuje w czym rzecz i kogo te zmiany dotyczą. Załóżmy, że ktoś faktycznie boi się tych bardzo złych zapisów regulaminowych i nie chce skorzystać z bonusa
Na koncie mamy 2000 EUR i lewar 1:100.
1) Na weekend zostawiamy otwartą pozycję 0.5 lota na EUR/USD
2) Na weekend zostawiamy otwartą pozycję 1.0 lota na EUR/USD
3) Na weekend zostawiamy otwartą pozycję 1.3 lota na EUR/USD
Przy skorzystaniu z bonusu wolumen można pomnożyć razy 2. Rozumiem, że znajdą się osoby, które przy względnie małym depozycie potrafią skalpować wolumenem rzędu 1 lota i wyżej ale żeby zostawiać to na weekend...?
Te zmiany dotkną albo samobójców, albo osoby stosujące ostre piramidowanie średnio/długoterminowe.
Przy depozycie 5000 USD już można przenieść się do Banku, gdzie dostaniemy efektywny lewar 1:400 (1:120 weekendowo). Wystarczy samemu przeanalizować własne transakcje i zobaczyć czy faktycznie to deklasuje dla nas Dukasa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Hhahah gdzies tak będzie - co ponarzekać nie można ?raposo pisze: Zgoda Tofik. Tyle, że Ty już chyba po raz 5ty "zamykasz" konto
Ok niech będzie "reksio"
Pytanie o dźwignię, ale innej natury. Czy Dukascopy zmniejsza dźwignię wraz ze wzrostem kapitału (oczywiście chwilowo mnie to nie dotyczy
)? Jeśli tak, to jakie są progi i odpowiadające im poziomy lewarowania?