Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

No to mój Account Manager zapomniał mnie o tym poinformować ;) Trudno, odczekam :P Dzięki raposo
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Kerad pisze:W przypadku zmiany dźwigni w DE to przez weekend będzie zmniejszona do 1:30.

1:90 na weekend mozna było jeszcze zaakceptować fajnie sie grało ale sie zesr...
raposo pisze: Do tego dochodzi cały czas obowiązująca promocja 100% bonusu od wpłaconego depozytu, czyli w Banku mamy możliwość otrzymania lewarowania 1:400 od wpłaconego depozytu, a w Europe 1:200.
pocieszające :) - Na ścisłych warunkach i zastrzeżeniem że w każdej chwili broker może dokonać zmiany jak mu się tylko zachce z tego co wiem wypocin w regulaminach nie chciało mi sie nawet czytać

chyba pora zamknąć konto :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

tarfue pisze: 1:90 na weekend mozna było jeszcze zaakceptować fajnie sie grało ale sie zesr...
Z bonusem efektywny weekendowy lewar wynosić będzie 1:60. W Dukascopy Bank 1:120, czyli więcej niż standardowo będzie nam przysługiwać u innych brokerów. Jeśli komuś to nie będzie nadal wystarczać to nic tylko pozostaje zmienić rezydencję - wtedy i lewarowanie mu powróci ;).
tarfue pisze:pocieszające :) - Na ścisłych warunkach i zastrzeżeniem że w każdej chwili broker może dokonać zmiany jak mu się tylko zachce z tego co wiem wypocin w regulaminach nie chciało mi sie nawet czytać

chyba pora zamknąć konto :)
Widzisz, uczepiłeś się jakiegoś punktu w regulaminie zamiast dostrzec wachlarz możliwości jakie oferuje bonus. Mało tego, że oferuje go broker ECN, to dodatkowo podnosi Ci dwukrotnie dźwignię, jest w pełni wypłacalny, warunki do jego otrzymania nie są wygórowane (mamy aż rok na ich spełnienie), a dodatkowo można z niego korzystać wielokrotnie (jeśli raz go otrzymasz to później możesz wycofać środki, wpłacić go ponownie i bez gadania dostaniesz go drugi raz).

Naturalne jest, że w regulaminie zabezpieczane są interesy brokera przed nadużyciami i nie jest on pisany wprost pod klienta żeby mógł go oskubać jeśli wpadnie na jakąś bystrą myśl ;). Każda rozsądna firma tak robi. Co innego czy sama nadużywa bez powodu takich zapisów czy też mimo wszystko zachowuje się fair w stosunku do swoich klientów. To już pozostawiam samodzielnej ocenie. Mogę tylko dodać, że promocja trwa już pół roku, wszyscy są z niej zadowoleni i bardzo wiele osób z niej skorzystało. Skorzystało nawet dwu czy trzykrotnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Jesli bonus razem z wplata sobie odpłyną, :mrgreen: trzeba będzie go oddać s powrotem Dukasowi?
A swoja droga brokerzy, którzy spisali się po rycersku uzupełniając debety po frankowym huraganie, nie być objęci nowymi regulacjami.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, 13:17 przez Hikari, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak tracisz depozyt to i bonus przepada. Nie trzeba nic dopłacać. A jak dokonasz nowej wpłaty to i na nowy bonus możesz liczyć.
Dukascopy umorzyło debety wszystkim (bylo tego bardzo mało) ale akurat to nie ma znaczenia, bo Europe zmianami jest objęte, a Bank nie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Propozycja w związku ze zmianami w prawie: niech Dukascopy umożliwi wybór dźwigni w godzinach 20-23 w piątek - 1:30, 1:60, 1:90. Dla niektórych te kilka godzin ma znaczenie (ktoś tu nawet chciał zamykać konto z tego powodu), a maksymalne 1:90 wciąż zabezpiecza Dukascopy przed nadmiernym weekendowym szaleństwem (przynajmniej do tej pory - w ocenie samego brokera - zabezpieczało).

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

raposo pisze: Naturalne jest, że w regulaminie zabezpieczane są interesy brokera
Naturalne jest również że oczekuję zabezpieczania własnych interesów a nie wypocin w formie regulaminów w których broker zabezpiecza swoje ;)
Widniejąca dzwignia to do której zmuszony jestem się odnieść to dalej 1:30 ( zmaknięcie rachunku )
raposo pisze: Jeśli komuś to nie będzie nadal wystarczać to nic tylko pozostaje zmienić rezydencję - wtedy i lewarowanie mu powróci ;).
No zgoda :) ale .. co znaczy w ogóle słowo „powróci” ? Gdyby broker podchodził do klienta z pełną powagą wszelkie zmiany były by poprzedzone stosownym wyprzedzeniem umożliwiając klientowi dostosowanie się do zmian 14 dni to minimum Tymczasem co niektórzy w temacie piszą że w ogóle nikt ich nie poinformował albo zapomniał ??

rapson ja nie będę z Tobą dyskutował rynek oceni stawiam że stracą cześć klientów - kolega wyżej chyba już się łudzi że pozostawią przynajmniej 1:90 dobry broker był ale niestety :( Zobaczymy jak to dalej bedzie szkoda

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

tarfue pisze: Naturalne jest również że oczekuję zabezpieczania własnych interesów a nie wypocin w formie regulaminów w których broker zabezpiecza swoje ;)
Założę się, że nie znajdziesz przykładowego regulaminu innego brokera, a nawet instytucji finansowej, która nie zabezpiecza się w ten sposób ;). Zwykłe szukanie dziury w całym. Dukascopy to chyba jeden z najbardziej fair brokerów w stosunku do klientów i jeśli też klienci są fair w stosunku do niego to wszyscy są szczęśliwi. Z bonusów korzysta więcej niż 50% klientów i nie doszły do mnie żadne głosy niezadowolenia.
raposo pisze: rapson ja nie będę z Tobą dyskutował rynek oceni stawiam że stracą cześć klientów - kolega wyżej chyba już się łudzi że pozostawią przynajmniej 1:90 dobry broker był ale niestety :(
Zgoda Tofik ;). Tyle, że Ty już chyba po raz 5ty "zamykasz" konto :). Pamiętajmy, że to nie Dukascopy zdecydowało o ograniczeniu lewarowania dla Polaków, natomiast politykę zarządzania ryzykiem (w tym ograniczenia lewaru) mają niezmienną od samego początku, co zresztą niejednokrotnie okazało się słuszne.

Sam bonus sprawia, że nie mamy do czynienia z lewarem 1:30, a z 1:60. W praktyce 90% traderów i tak nigdy nie korzysta z większej dźwigni ale mimo wszystko na siłę zawsze chce mieć ją jak największą. Pamiętajcie też, że przy wykorzystaniu lewaru w 100% Dukascopy blokuje możliwość otwarcia kolejnych pozycji, a dopiero przy 200% następuje Stop-Out.

Zrobiłem sobie małą symulację trzech scenariuszy, który obrazuje w czym rzecz i kogo te zmiany dotyczą. Załóżmy, że ktoś faktycznie boi się tych bardzo złych zapisów regulaminowych i nie chce skorzystać z bonusa :).

Na koncie mamy 2000 EUR i lewar 1:100.
1) Na weekend zostawiamy otwartą pozycję 0.5 lota na EUR/USD -> Margin rośnie z 500 EUR do 1666 EUR -> wykorzystanie dźwigni poniżej 100% -> nic się nie dzieje.
2) Na weekend zostawiamy otwartą pozycję 1.0 lota na EUR/USD -> Margin rośnie z 1000 EUR do 3333 EUR -> wykorzystanie dźwigni powyżej 100% ale poniżej 200% -> w ostatnich godzinach handlu w piątek nie możemy otwierać kolejnych pozycji, wszystko wraca do normy w niedzielę.
3) Na weekend zostawiamy otwartą pozycję 1.3 lota na EUR/USD -> Margin rośnie z 1300 EUR do 4333 EUR -> przekroczyliśmy 200% -> działa Stop-out, otwiera się partial hedge.

Przy skorzystaniu z bonusu wolumen można pomnożyć razy 2. Rozumiem, że znajdą się osoby, które przy względnie małym depozycie potrafią skalpować wolumenem rzędu 1 lota i wyżej ale żeby zostawiać to na weekend...? :) Przy 1.3 lota luka weekendowa na 50.0 pips powoduje stratę na -30% konta (25 stycznia = 60 pips, 22 marca = 47 pips).
Te zmiany dotkną albo samobójców, albo osoby stosujące ostre piramidowanie średnio/długoterminowe.
Przy depozycie 5000 USD już można przenieść się do Banku, gdzie dostaniemy efektywny lewar 1:400 (1:120 weekendowo). Wystarczy samemu przeanalizować własne transakcje i zobaczyć czy faktycznie to deklasuje dla nas Dukasa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

raposo pisze: Zgoda Tofik ;). Tyle, że Ty już chyba po raz 5ty "zamykasz" konto :)
Hhahah gdzies tak będzie - co ponarzekać nie można ? ;) ( tofik juz stare :) )

Ok niech będzie "reksio" ;) jeszcze zobaczę jak to jest z tą zmianą tej rezydencji o której pisałeś ;)

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Pytanie o dźwignię, ale innej natury. Czy Dukascopy zmniejsza dźwignię wraz ze wzrostem kapitału (oczywiście chwilowo mnie to nie dotyczy ;) )? Jeśli tak, to jakie są progi i odpowiadające im poziomy lewarowania?

ODPOWIEDZ