Ustawa z dnia 5 grudnia 2014 r. o zmianie ustawy o obrocie instrumentami finansowymi oraz Dz.U. 2015 poz. 73.MarcinPOL pisze:Czy może ktoś przytoczyć dokładnie treść ustawy zakazującej lewarowanie ponad 1:100 ?
1:100 Nowa rzeczywistość tuż tuż!
Re: 1:100 Nowa rzeczywistość tuż tuż!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Moim zdaniem niewiele to zmieni, zawodowcy i tak będą zarabiać, a początkujący i ci co zerowali depo w 1 dzień i tak to zrobią. Lewar 1:100 jest tak samo zabójczy jak 1:500.
Problem to jest chyba tylko dla tych, co lubią budować piramidy
.
Problem to jest chyba tylko dla tych, co lubią budować piramidy

To problem osób, którzy nie chcą zamrażać na koncie brokera dużych kwot.Mpapiez pisze:Moim zdaniem niewiele to zmieni, zawodowcy i tak będą zarabiać, a początkujący i ci co zerowali depo w 1 dzień i tak to zrobią. Lewar 1:100 jest tak samo zabójczy jak 1:500.
Problem to jest chyba tylko dla tych, co lubią budować piramidy.
Nie rozumiem tego ograniczenia. Chyba lobby GPW chce zniszczyć Forex i CFD.
Sam handluję na DAX. Jak spojrzałem to u obecnego brokera zagranicznego mam lewar 1:200 na DAX.
Sam handluję na DAX. Jak spojrzałem to u obecnego brokera zagranicznego mam lewar 1:200 na DAX.
-
- Gaduła
Jesli mozesz to wyraz to w kwotach: zamrozony kapital, wartosc punktu i przy jakiej wielkosci lota dla DAX.MarcinPOL pisze:Nie rozumiem tego ograniczenia. Chyba lobby GPW chce zniszczyć Forex i CFD.
Bo np Admiral ma 1lot to zamrozone jakies 260zl jak dobrze pamietam, 1euro/pips i jest to minimalna wielkosc pozycji jaka mozna otworzyc. Z tego co pamietam inni brokerzy mieli w swojej ofernie mniejsze pozycje dla indeksow ale niektorzy sie z tego wycofali.
O właśnie Admiral.Marek12578 pisze:Jesli mozesz to wyraz to w kwotach: zamrozony kapital, wartosc punktu i przy jakiej wielkosci lota dla DAX.MarcinPOL pisze:Nie rozumiem tego ograniczenia. Chyba lobby GPW chce zniszczyć Forex i CFD.
Bo np Admiral ma 1lot to zamrozone jakies 260zl jak dobrze pamietam, 1euro/pips i jest to minimalna wielkosc pozycji jaka mozna otworzyc. Z tego co pamietam inni brokerzy mieli w swojej ofernie mniejsze pozycje dla indeksow ale niektorzy sie z tego wycofali.
na razie spośród ponad dziesięciu zagranicznych brokerów , u których mam konta real poinformował mnie tylko markets.com (u nich mam nieaktywne konto ale maja mnie w bazie...) tutaj mail zwrotny na moje zapyttanie do hot forexa (tam mam troche kasy) " Dear Client,
Thank you for contacting us.
We do not have any official announce from CySEC regarding the leverage for Polish clients.
As long as there is not such restriction from the regulatory authority we will be able to offer leverage up to 1000.
If there is any update regarding this matter, we will post and inform our clients through our website.
Please note that Based on the Account Opening Agreement
30.4 If the Company determines that a force majeure event occurred, without prejudice to any
other rights of the Client under the account opening agreement, the company may:
c. decrease leverage and/or (Leverage is a ratio of amount used in a transaction to the
required deposit)
Do not hesitate to contact us if you have further queries."
Thank you for contacting us.
We do not have any official announce from CySEC regarding the leverage for Polish clients.
As long as there is not such restriction from the regulatory authority we will be able to offer leverage up to 1000.
If there is any update regarding this matter, we will post and inform our clients through our website.
Please note that Based on the Account Opening Agreement
30.4 If the Company determines that a force majeure event occurred, without prejudice to any
other rights of the Client under the account opening agreement, the company may:
c. decrease leverage and/or (Leverage is a ratio of amount used in a transaction to the
required deposit)
Do not hesitate to contact us if you have further queries."
Masz rację. Na razie większość zagranicznych brokerów, o dziwo, o tym nawet nie wie. Pytałem dwóch cypryjskich to jeden pierwsze co o tym usłyszał i sam skontaktuje się z KNFem, a drugi czeka na rozwój wydarzeń. Ale niektórzy już planują ograniczenie lewaru i niebawem takie informacje na pewno też zostaną rozesłane.
Kto się nie dostosuje, ten zapewne trafi na czarną listę. Czy będą inne sankcje nie wiadomo... Czas pokaże.
Kto się nie dostosuje, ten zapewne trafi na czarną listę. Czy będą inne sankcje nie wiadomo... Czas pokaże.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
@Raposo przed chwila tez dowiadywałem sie w fxpro. no i tak jak piszesz nic nie wiadomo.. natomiast zapytałem czy Japończyków w związku z ich kagańcem na 1:50 obsługują i Pani na czacie mowiła ze mają sporo klientów z Japonii i lewar jest taki jaki oni oferują maksymalny czyli 1:500 .. chyba, ze w Japonii cos sie zmieniło miedzyczasie a tego nie wiem.. 

FxPro jest właśnie tym pierwszym brokerem o którym wspomniałem
. Być może będzie tak, że oleją KNF i ich listę ostrzeżeń, a lewar zostanie. Zobaczymy.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu