DayTrading: Środa 03.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 cze 2015, 00:00

Wzrost
15
43%
Bez zmian
5
14%
Spadek
15
43%

Liczba głosów: 35

Mpapiez

Re: DayTrading: Środa 03.06.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

klimokrates pisze:
Ok powiedzmy, że dobrze wyznaczyłeś opór, twoje czerwone kreski się nie przecięły, rozumiem, że jak się przetną to spadek. I pytanie ostatnie, skąd wiesz, że to już jest szczyt ? Bo jest wysoko ?

Piszesz, że dziś loteria i wszystko zależy od jednego gościa, zakładacie, że może coś powiedzieć, co poprowadzi nas na 1.1350 ? albo, że dziś tam będziemy ? Czy żelbeton syfit zbrojenie itd?
Nie twierdzę że jest szczyt - tego nie wie nikt - zagrałem pod high ostatniego swinga.
Na razie pozwoliło mi to już wskoczyć na BE.

Co do draghiego - ja widze 2 opcje:

- Potwierdza to co powiedział jego kolega na kolacyjce dla znajomych o przyspieszeniu i zwiększeniu QE

LUB

- Informuje że poziom inflacji i poprawa wskaźników go zadawala i nie planuje zwiększać ani przyspieszaćQE

Jeżeli będzie pierwsza opcja, edek się tak szybko zwali na ryj, że wszystkim elkowiczom klapki pospadają, a karnakowi wykres wywali na druga stronę.

Jeżeli będzie druga opcja, to ktoś bardzo szybko zarobi to whiskey za 500 zł :wink: ... - nie dziś, ale za kilka dnia.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Poza tym ten wczorajszy strzał (a w zasadzie jego dynamika) są dla mnie tragicznie niewyjaśnialne. Po pierwsze skąd u licha aż 250 pipsów i dlaczego przed ECB. To mnie najbardziej zastanawia bo albo chłopaki dzisiaj szykują coś po czym byłby ostry wystrzał i nie chcieli robić 500 pipsów jednego dnia. Albo to wał i spadniemy. Ja uważam, że tydzień zakończymy czarnym korpusem ale karnak, highend czy inni zaraz mnie wyśmieją pewnie ;[

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Kusus pisze:Poza tym ten wczorajszy strzał (a w zasadzie jego dynamika) są dla mnie tragicznie niewyjaśnialne. Po pierwsze skąd u licha aż 250 pipsów i dlaczego przed ECB. To mnie najbardziej zastanawia bo albo chłopaki dzisiaj szykują coś po czym byłby ostry wystrzał i nie chcieli robić 500 pipsów jednego dnia. Albo to wał i spadniemy. Ja uważam, że tydzień zakończymy czarnym korpusem ale karnak, highend czy inni zaraz mnie wyśmieją pewnie ;[
Nikt nie ma zamiaru wyśmiewać, tylko po co mówić o czymś, czego nie ma, na razie to jest wróżenie.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

bumerang20
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bumerang20 »

ponizej 1.10... napewno juz nie zejdzie nawet po mocnej korekcie

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kusus pisze:Poza tym ten wczorajszy strzał (a w zasadzie jego dynamika) są dla mnie tragicznie niewyjaśnialne. Po pierwsze skąd u licha aż 250 pipsów i dlaczego przed ECB. To mnie najbardziej zastanawia bo albo chłopaki dzisiaj szykują coś po czym byłby ostry wystrzał i nie chcieli robić 500 pipsów jednego dnia. Albo to wał i spadniemy. Ja uważam, że tydzień zakończymy czarnym korpusem ale karnak, highend czy inni zaraz mnie wyśmieją pewnie ;[
Spoko, ja jestem po twojej stronie.
Bardzo często na dzień przed posiedzeniem ECB lub FED'u, kierunek był przeciwny do kierunku po wystąpieniach.

Jeżeli instytucje szukają płynności po ECB, to tylko wyobraź sobie ile ludzi już siedzi w elkach :wink: .
Naprawdę jest komu sprzedawać.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

Edek ORGR? może ktos potwierdzić (lewe ramie takie see)

Ed na M15 wyszedł z flagi
Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 08:34 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Odreagowanie takiego ruchu musi być ,pytanie jak mocne. W dłuższej perspektywie ( 2 dni ) oczywiście nowe szczyty, ale ponieważ tutaj day trading i scalping to na razie S. Przy tych fibo bede patrzył co robi wykres i podpinałsie odpowiednio ( tak może nawet zmieniał kierunki )
2015-06-03 08_29_15-Program Manager.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

klimokrates pisze:
MERLIN pisze:żeby edek poszedł wyżej to musi poradzić sobie z formacją pro-spadkową typu BAT :wink:
A kiedy wg Ciebie sobie poradzi ? jak pójdzie powyżej tego poziomu 100 ?
Są dwie takie formacje na które trzeba uważać Nietoperz PRZ 88.6-100 jak pęknie to formacja zanegowana ALE występuje też MOTYL (zmodyfikowany) który jest podobny w budowie do Nietoperza a PRZ 113-161,8 :wink: widać jeszcze 2 potencjalne formacje jedna na spory UP druga na Glebę ,wszystko w budowie :wink:

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

shogomad pisze:Odreagowanie takiego ruchu musi być ,pytanie jak mocne. W dłuższej perspektywie ( 2 dni ) oczywiście nowe szczyty, ale ponieważ tutaj day trading i scalping to na razie S. Przy tych fibo bede patrzył co robi wykres i podpinałsie odpowiednio ( tak może nawet zmieniał kierunki )
2015-06-03 08_29_15-Program Manager.png
jak Draghi cos powie o powiększeniu QE to już widzę 'oczywiście nowe szczyty' przez 2 dni......

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Na topie trwa walka
Widać na 1m poszły większe wolumeny - na razie podąż górą
Mała Ska w załączniku na BE może nie wybije już ...

Właśnie wybiło co do pipa... :d

-- Dodano: śr 03-06-2015, 7:59 --

Widać że na Topie pojawiło się wiele sprzedających... na większych wolumenach więc z Lkami tak łatwo też nie będzie

Jak dla mnie to trzeba czekać - niech pokażą kierunek...
Dragi wiadomo będzie ochładzał Edka - jemu zależy na podniesieniu gospodarki więc tańsza waluta to większa sprzedaż - export...

Spojrzałem na Bundy 10Y - są martwiące bo szaleją dalej - rosną rentowności chwilowo hmmmm - UP :?: :?: :?:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Zablokowany