Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Dzięki Raposo za odpowiedź. Czyli wygląda na to, że pieniądze są bezpieczne w 100%. A powiedz mi jeszcze jedną rzecz odnośnie unijnych/szwajcarskich gwarancji zwrotu pieniędzy w razie upadłości brokera (wolę dopytać nawet jeśli w obliczu powyższego nie powinny mieć one znaczenia) - obejmują one jedynie depozyty czy całą kwotę na rachunku, a więc także zyski?
Obejmują srodki ktore znajdowały sie na koncie w momencie zajścia "zdarzenia"
. W Banku jest to 100% sumy do wysokości 100 000 CHF.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam, mam pytanie. Ponad rok temu miałem konto real, w dolarze. Mały depozyt, który prawie wyzerowałem. Wiem, że konto zostaje zawieszone, jeżeli nie jest używane przez kilka miesięcy. Nie używam go od ponad roku. Ale jest jeszcze jedno. Zagubiłem login i hasło do tego konta. Czy pomimo tego istnieje możliwość, aby je odblokować, aktywować na nowo. Czy muszę otworzyć je na nowo. Dodam, że teraz interesuje mnie depo w PLN. Dzięki za odpowiedź.
Witaj,
Zgadza się. Konta w Dukascopy są dezaktywowane po 3 miesiącach. Oczywiście, możesz je aktywować ponownie poprzez dokonanie wpłaty. Jeśli nie znasz loginu to wymagany będzie kontakt z Account Managerem - jeśli nie wiesz kto nim jest to napisz na maila ogólnego lub podeślij mi swoje namiary na wiadomość prywatną (e-mail, telefon, imię i nazwisko), a przekażę polskiej obsłudze i ktoś się z Tobą na dniach skontaktuje.
Waluty zmienić nie można ale od razu pokierują Cię do otwarcia nowego rachunku w PLN i od razu na niego wpłacisz sobie środki.
Zgadza się. Konta w Dukascopy są dezaktywowane po 3 miesiącach. Oczywiście, możesz je aktywować ponownie poprzez dokonanie wpłaty. Jeśli nie znasz loginu to wymagany będzie kontakt z Account Managerem - jeśli nie wiesz kto nim jest to napisz na maila ogólnego lub podeślij mi swoje namiary na wiadomość prywatną (e-mail, telefon, imię i nazwisko), a przekażę polskiej obsłudze i ktoś się z Tobą na dniach skontaktuje.
Waluty zmienić nie można ale od razu pokierują Cię do otwarcia nowego rachunku w PLN i od razu na niego wpłacisz sobie środki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki, a czy w takim wypadku otwarcie konta w pln, będzie uproszczone, jeżeli już mam jedno konto u niech?
Dziś o godzinie 16:00 podczas publikacji wartości wskaźnika ISM na Eur/Usd pojawiła się luka na jakieś 12-14 pipsów. Teraz patrzę na wykres - luki brak, cena z 15:59 płynnie przechodzi w 16:00 (ta sama wartość zamknięcia jednej świecy i otwarcia kolejnej). Czy ktoś może mi wyjaśnić to, co widzę (a wcale mi się to nie podoba)?
Tak, będzie to otworzone niemalże od rękimaximus01 pisze:Dzięki, a czy w takim wypadku otwarcie konta w pln, będzie uproszczone, jeżeli już mam jedno konto u niech?

Było na to jakieś logiczne wytłumaczenie ale szczerze powiedziawszy nie pamiętam jakie więc jutro dam znać o co chodziZomG pisze:Dziś o godzinie 16:00 podczas publikacji wartości wskaźnika ISM na Eur/Usd pojawiła się luka na jakieś 12-14 pipsów. Teraz patrzę na wykres - luki brak, cena z 15:59 płynnie przechodzi w 16:00 (ta sama wartość zamknięcia jednej świecy i otwarcia kolejnej). Czy ktoś może mi wyjaśnić to, co widzę (a wcale mi się to nie podoba)?

Edit:
w tym przypadku mogło się na to złożyć wiele technicznych niuansów... Polecam napisać na oficjalny kanał (support@dukascopy.eu) z prośbą o wyjaśnienie z dokładnym przedstawieniem sytuacji, dzięki czemu otrzymasz szczegółowe wyjaśnienie co faktycznie się stało. Jeśli jest problem z angielskim to można podesłać do Account Managera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Witam,
Czy komuś też tak jak mi gdzieś od około 10 minut nie chcą ładować się wykresy? Tak ni z tego ni z owego, włączałem platformę kilkakrotnie ale na razie ciągle to samo. Pytam z ciekawości
Pozdrawiam
EDIT: Zwłaszcza od H1 w górę
Czy komuś też tak jak mi gdzieś od około 10 minut nie chcą ładować się wykresy? Tak ni z tego ni z owego, włączałem platformę kilkakrotnie ale na razie ciągle to samo. Pytam z ciekawości
Pozdrawiam
EDIT: Zwłaszcza od H1 w górę
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Niestety, mam to samo... od 1:55 naszego czasu do 10:20
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Czyli coś u nich. Pisałeś może do kogoś i masz jakieś info kiedy to naprawią, bo strach cokolwiek robić.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"