Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Dzięki Raposo za odpowiedź. Czyli wygląda na to, że pieniądze są bezpieczne w 100%. A powiedz mi jeszcze jedną rzecz odnośnie unijnych/szwajcarskich gwarancji zwrotu pieniędzy w razie upadłości brokera (wolę dopytać nawet jeśli w obliczu powyższego nie powinny mieć one znaczenia) - obejmują one jedynie depozyty czy całą kwotę na rachunku, a więc także zyski?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Obejmują srodki ktore znajdowały sie na koncie w momencie zajścia "zdarzenia" ;). W Banku jest to 100% sumy do wysokości 100 000 CHF.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

maximus01
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: maximus01 »

Witam, mam pytanie. Ponad rok temu miałem konto real, w dolarze. Mały depozyt, który prawie wyzerowałem. Wiem, że konto zostaje zawieszone, jeżeli nie jest używane przez kilka miesięcy. Nie używam go od ponad roku. Ale jest jeszcze jedno. Zagubiłem login i hasło do tego konta. Czy pomimo tego istnieje możliwość, aby je odblokować, aktywować na nowo. Czy muszę otworzyć je na nowo. Dodam, że teraz interesuje mnie depo w PLN. Dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Zgadza się. Konta w Dukascopy są dezaktywowane po 3 miesiącach. Oczywiście, możesz je aktywować ponownie poprzez dokonanie wpłaty. Jeśli nie znasz loginu to wymagany będzie kontakt z Account Managerem - jeśli nie wiesz kto nim jest to napisz na maila ogólnego lub podeślij mi swoje namiary na wiadomość prywatną (e-mail, telefon, imię i nazwisko), a przekażę polskiej obsłudze i ktoś się z Tobą na dniach skontaktuje.

Waluty zmienić nie można ale od razu pokierują Cię do otwarcia nowego rachunku w PLN i od razu na niego wpłacisz sobie środki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

maximus01
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: maximus01 »

Dzięki, a czy w takim wypadku otwarcie konta w pln, będzie uproszczone, jeżeli już mam jedno konto u niech?

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Dziś o godzinie 16:00 podczas publikacji wartości wskaźnika ISM na Eur/Usd pojawiła się luka na jakieś 12-14 pipsów. Teraz patrzę na wykres - luki brak, cena z 15:59 płynnie przechodzi w 16:00 (ta sama wartość zamknięcia jednej świecy i otwarcia kolejnej). Czy ktoś może mi wyjaśnić to, co widzę (a wcale mi się to nie podoba)?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

maximus01 pisze:Dzięki, a czy w takim wypadku otwarcie konta w pln, będzie uproszczone, jeżeli już mam jedno konto u niech?
Tak, będzie to otworzone niemalże od ręki ;).
ZomG pisze:Dziś o godzinie 16:00 podczas publikacji wartości wskaźnika ISM na Eur/Usd pojawiła się luka na jakieś 12-14 pipsów. Teraz patrzę na wykres - luki brak, cena z 15:59 płynnie przechodzi w 16:00 (ta sama wartość zamknięcia jednej świecy i otwarcia kolejnej). Czy ktoś może mi wyjaśnić to, co widzę (a wcale mi się to nie podoba)?
Było na to jakieś logiczne wytłumaczenie ale szczerze powiedziawszy nie pamiętam jakie więc jutro dam znać o co chodzi :).

Edit:
w tym przypadku mogło się na to złożyć wiele technicznych niuansów... Polecam napisać na oficjalny kanał (support@dukascopy.eu) z prośbą o wyjaśnienie z dokładnym przedstawieniem sytuacji, dzięki czemu otrzymasz szczegółowe wyjaśnienie co faktycznie się stało. Jeśli jest problem z angielskim to można podesłać do Account Managera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Witam,

Czy komuś też tak jak mi gdzieś od około 10 minut nie chcą ładować się wykresy? Tak ni z tego ni z owego, włączałem platformę kilkakrotnie ale na razie ciągle to samo. Pytam z ciekawości

Pozdrawiam

EDIT: Zwłaszcza od H1 w górę
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Niestety, mam to samo... od 1:55 naszego czasu do 10:20
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Czyli coś u nich. Pisałeś może do kogoś i masz jakieś info kiedy to naprawią, bo strach cokolwiek robić.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

ODPOWIEDZ