Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Rozumiem Twoje argumenty, ale takie prawo klienta, by patrzeć na produkt, który dostaje, i go oceniać, bez rozważania wewnętrznych problemów czy natłoku zadań jego producenta.
CTradera znam od 2012 czy 2013 roku i od początku wydał mi się całkiem przyjazny (choć wtedy nie miał choćby opcji przesuwania SL na BE, za którą tak teraz płaczę :) ), ale nie wiem, co było wcześniej, bo mnie na tym rynku nie było. Jednak historia historią, ale wszyscy patrzymy na bieżące możliwości różnych platform.
Nakładanie wykresów w Dukascopy... gapiłem się na platformę dziesięć minut i dalej nie wiem :(
Co do trailing step, widziałem tego posta, ale wydaje mi się, że nie odpowiada na moje pytanie, a przynajmniej ja nie widzę w jaki sposób.
A co do rodzajów zleceń - tylko zlecenia bid/offer będą realizowane bez poślizgu, prawda?
Pozdro.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nakładanie wykresów w Dukascopy... gapiłem się na platformę dziesięć minut i dalej nie wiem
Co do trailing step, widziałem tego posta, ale wydaje mi się, że nie odpowiada na moje pytanie, a przynajmniej ja nie widzę w jaki sposób.
A co do rodzajów zleceń - tylko zlecenia bid/offer będą realizowane bez poślizgu, prawda?
1) Załącznik - teraz wątpliwości nie będzie :twisted: .
2) Link na PW.
3) Tak, wtedy zlecenia trafiają do arkusza zleceń i tym samym sam stajesz się dostawcą płynności. Margin jest blokowany od momentu ich ustawienia, mimo, że są to zlecenia oczekujące.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

O, dzięki, jak szybko :D
Screen wiele wyjaśnia - nie ma u mnie takiego guziczka. Tych dwóch zapętlonych strzałeczek też nie. Sprawdziłem aktualizacje - mam najnowszą wersję. Może w Dukascopy Europe wprowadzają to wolniej, a może nie zasłużyłem ;) Ale ważne, że jest, pewnie i u mnie w swoim czasie się pojawi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Screen z dema Dukascopy Europe. Zmiany zawsze wprowadzane są najpierw na demie, a jak wszystko gra to wchodzą na real. Zazwyczaj to kwestia kilku dni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Hej.
Mam jeszcze kilka pytań dotyczących różnic między Dukascopy Bank i Europe.
1. W Europe konto instant (oparte na skanach dokumentów) można otworzyć do pewnej kwoty. Co jeśli po otwarciu konta w ten sposób zarobi się więcej niż wynosi ten limit? Trzeba dosłać dokumenty pocztą czy nie ma to znaczenia?
2. Jeśli po otwarciu takiego konta (instant) dośle się dodatkowe środki i przekroczy się w ten sposób limit, trzeba dosłać dokumenty?
3. Rozumiem, że gwarancje depozytu w DB i DE działają na zasadzie podobnej do naszego BFG? Czy niezależnie od tego pieniądze klientów są trzymane na oddzielnych kontach i nie są wykorzystywane przez brokera do bieżącej działalności, zapewnienia mu płynności finansowej itd? Jeśli tak, to pieniądze powinny być zawsze (nawet przy upadłości brokera) bezpieczne w 100% niezależnie od unijnych czy szwajcarskich regulacji i gwarancji, prawda?

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Czy w Dukascopy jest możliwość ustalenia mniejszego Trailing Stopa niż 10 pips? Na przykład TS 5 pips.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
ZomG pisze:Hej.
Mam jeszcze kilka pytań dotyczących różnic między Dukascopy Bank i Europe.
1. W Europe konto instant (oparte na skanach dokumentów) można otworzyć do pewnej kwoty. Co jeśli po otwarciu konta w ten sposób zarobi się więcej niż wynosi ten limit? Trzeba dosłać dokumenty pocztą czy nie ma to znaczenia?
2. Jeśli po otwarciu takiego konta (instant) dośle się dodatkowe środki i przekroczy się w ten sposób limit, trzeba dosłać dokumenty?
Zyski nie mają tu znaczenia. Istotna jest suma wpłat klienta. Limit wynosi 7500 EUR. Jeśli założysz konto i wpłacisz 5000 EUR, a potem zarobisz 3000 EUR (czyli masz 8000) to nie musisz robić nic. Jeśli natomiast w późniejszym czasie dopłacisz 2500 EUR to już będzie trzeba dosłać dokumenty pocztą. To kwestie regulacyjne.
ZomG pisze:3. Rozumiem, że gwarancje depozytu w DB i DE działają na zasadzie podobnej do naszego BFG? Czy niezależnie od tego pieniądze klientów są trzymane na oddzielnych kontach i nie są wykorzystywane przez brokera do bieżącej działalności, zapewnienia mu płynności finansowej itd? Jeśli tak, to pieniądze powinny być zawsze (nawet przy upadłości brokera) bezpieczne w 100% niezależnie od unijnych czy szwajcarskich regulacji i gwarancji, prawda?
https://www.dukascopy.com/europe/pl/for ... rotection/
Staranne zarządzanie przez Dukascopy Europe IBS AS ryzykiem kontrahenta i ryzykiem kredytowym
Dukascopy Europe IBS AS deponuje środki pieniężne klientów oddzielnie od własnych środków pieniężnych.

Dukascopy Europe IBS AS używa środków pieniężnych klientów tylko i wyłącznie w celu zabezpieczenia transakcji na instrumentach finansowych zgodnie z umową podpisaną przez klienta i Dukascopy Europe IBS AS.

Środki pieniężne należące do klienta Dukascopy Europe IBS AS nie mogą być wykorzystane do zaspokojenia roszczeń wierzyciela wobec Dukascopy Europe IBS AS. Wymóg ten stosuje się również w przypadku niewypłacalności Dukascopy Europe IBS AS.
Czy w Dukascopy jest możliwość ustalenia mniejszego Trailing Stopa niż 10 pips? Na przykład TS 5 pips.
Minimum dla TS wynosi 10 pips. Przy TP i SL nie ma ograniczeń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam.
O której godzinie będę miał naliczone punkty swapowe przy ustawieniu platformy JForex?
- Strefa czasowa platformy ( CAT ( UTC + 2 godziny ))
- Czas rozpoczęcia dnia GMT ( UTC )

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
krystian74 pisze:Witam.
O której godzinie będę miał naliczone punkty swapowe przy ustawieniu platformy JForex?
- Strefa czasowa platformy ( CAT ( UTC + 2 godziny ))
- Czas rozpoczęcia dnia GMT ( UTC )
Cytując informacje ze strony Dukascopy:
Procedura Rolowania
Polityka overnight opisuje codzienny proces rolowania, który ma na celu dostosowanie wszelkiej istniejącej ekspozycji do kolejnego dnia handlowego. Proces ten jest również nazywany "position roll", "carry" lub "overnight swap". Proces jest niezbędny, aby uniknąć pełnej dostawy gotówki dla handlowanych walut. Codziennie na koniec dnia, o 21:00 GMT lub o 22:00 GMT [w zależności od sezonu], wykonywana jest procedura rozliczeniowa. Para transakcji "rollover" zostanie zaksięgowana dla każdej otwartej pozycji - istniejąca ekspozycja zostanie zamknięta dla mijającego dnia handlowego po cenie rozliczeniowej i równocześnie otwarta dla nowego dnia handlowego po cenie rozliczeniowej +/- koszty overnight w pipsach, jak ukazano to w tabeli. Transakcje te są oznaczone jako "rollover close" oraz "rollover open" i można je zobaczyć w raporcie portfela i w raporcie dziennym. Dodatkowo klienci mogą zobaczyć wpływ przeniesienia (ang. "carry") w raporcie pozycji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Dzięki za odpowiedz :)

ODPOWIEDZ