GMMA in Color
tramp pisze:Witam
nie wiem ja wy ale moze wystarczy wrzucic troche wieksze MA np 270
no to milej zabawy
Tramp
Na jaki TF sugerujesz MA 270 ?? na M5 bo gmma na M5 śmiga świetnie, chyba ze MA ma zastąpić LSR. Bo już nie wiem o co chodziło Tobie

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
Jeżeli używacie EMA Crossover Signa, to w szablonie "Trend Follower 5 Minute System" jest błąd w parametrach EMA Crossover Signal (strzałka sygnalizująca przecięcie się EMA 4 z EMA 8 ). U mnie był taki błąd.
Jest:
Fast 5
Slow 12
Powinno być: Szybka (Fast) EMA to 4 a wolna (Slow) EMA to 8.
Różnica w sumie jest niewielka czasami daje to 2-3 świeczki.
W załączniku Leguerre2_ACS1 z dwoma liniami. Możnaby może to zastosować do wejść i wyjść.
Lemurek, może masz jakiś pomysł na parametry do takiego zastosowania tego wskaźnika. Pisałeś wcześniej o "tęczy" Leguerrów. Dlatego Ciebe o to pytam.
Jest:
Fast 5
Slow 12
Powinno być: Szybka (Fast) EMA to 4 a wolna (Slow) EMA to 8.
Różnica w sumie jest niewielka czasami daje to 2-3 świeczki.
W załączniku Leguerre2_ACS1 z dwoma liniami. Możnaby może to zastosować do wejść i wyjść.
Lemurek, może masz jakiś pomysł na parametry do takiego zastosowania tego wskaźnika. Pisałeś wcześniej o "tęczy" Leguerrów. Dlatego Ciebe o to pytam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys
Krys
Ponieważ wieje trochę nudą na rynku to postanowiłem potestować automat Trend Follower.
Przetestowałem różne ustawienia pod względem pary EURJPY i najlepiej wygląda to przy:
TP 150
SL 100
TS - brak
MACD: 8,18,6
Niestety jak sam autor tego EA napisał, automat rzadko zawiera transakcję, przy moich ustawieniach średnio raz na miesiąc
Gdy zmienimy MACD na 5,35,5 transakcji jest więcej ale zmniejsza się skuteczność. Myślę, że gdyby ktoś umiał zmienić lub zastąpić czymś innym wskaźnik MFI to byłoby super. Ja niestety jeszcze wiedzy programowania nie pojołem
.
Wyniki w załączniku. Kod źródłowy tutaj: http://codebase.mql4.com/source/10667
Przetestowałem różne ustawienia pod względem pary EURJPY i najlepiej wygląda to przy:
TP 150
SL 100
TS - brak
MACD: 8,18,6
Niestety jak sam autor tego EA napisał, automat rzadko zawiera transakcję, przy moich ustawieniach średnio raz na miesiąc

Gdy zmienimy MACD na 5,35,5 transakcji jest więcej ale zmniejsza się skuteczność. Myślę, że gdyby ktoś umiał zmienić lub zastąpić czymś innym wskaźnik MFI to byłoby super. Ja niestety jeszcze wiedzy programowania nie pojołem

Wyniki w załączniku. Kod źródłowy tutaj: http://codebase.mql4.com/source/10667
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder jest jak cymbał - musi grać 

-
- Stały bywalec
-
- Stały bywalec