GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Kolejne wejscie niestety na - sam wtopiłem na nim :D
lekko naciągane bo wczesniej była krata no tak ale system to system zdarzy sie najlepszemu;] 8) pozdrówka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Ja też dziś wtopiłem prawie 30 pipsów :/ Dziś zły dzień na pipczenie
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

indykirich$$$
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: indykirich$$$ »

NIe taki zły bo odrana to mozna skosić tyle kasy ze hej zgodnie z sygnałami ale
nawet nieźle dzisiaj było screen z dzisiejszymi pozycjami w załączniku :) :)
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, 18:59 przez indykirich$$$, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Kuguar pisze:lekko naciągane bo wczesniej była krata no tak ale system to system
Laguerre pokazywało raczej ruch w góre. Przecinało 0,45 od dołu. Straty szkoda. Mnie wywaliło dzisiaj dwa razy na EJ, szczęśliwie na BE. A było tak pięknie :shock:
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Popatrz ile dobrych wejsc filtruje laguerre :)
Ja dzisiaj z wejsc "poszkolnych" na mały minus :D
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lemurek »

Laguerre to fajny wskaznik przy odpowiednio długich trendach, wiec powinien byc uzywany w połączeniu z czyms co pokazuje siłę trendu np. ADX. Wowczas zaleznie od sily bylby wykorzystywany z roznymi parametrami, im slabszy trend (np. konsolidacja) tym niższy społczynnik Laguerra powinien byc uzywany (bardziej czuły). Najlepiej zrobic sobie "tęczę" Laguerrów i na historii zobaczyc jak to działa.

Pozdr,L.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Laguerre własnie w mocnym trendzie bedzie pokazywał podobnie jak stoch wyprzedanie wykupienie rynku co daje dużo fałszywych sygnałów -jeśli stosowalibyśmy ten jeden wskaźnik a jeśli zrobić z tego tęcze to oczywiscie odrazu jest lepiej :) pzdrówko 8)

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lemurek »

To inaczej go interpretujesz niż ja - dla mnie sygnalem rozpoczęcia trendu wzrostowego jest przekroczenie ok. 0,2 w górę. i dopóki rosnie do 1,0 i dopóki trzyma się 1,0 _cały czas_ jest trend wzrostowy. Dopiero powrót z 1,0 i przekroczenie 0,8 to sygnal zakonczenia trendu. Nie używam go jak oscylatora. Działa to na w miare duzych TF np H4. Samodzielnie stosowany daje czasem błędne sygnały i stąd dobre jest cos co okresla siłę trendu, np ADX albo przyspieszenie średniej z CCI. Przy końcu trendu (czyli gdy krzywe ADX się zbiegają albo MA na CCI przeszła przez punkt przegięcia i zaczyna hamować) opóźnienia Laguerra sa zbyt duze i lepiej stosowac Laguerra o wiekszej czułości albo w ogóle wiać z rynku. To tak z moich obserwacji :lol:

Pozdr,L.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Kuguar pisze:Kolejne wejscie niestety na - sam wtopiłem na nim
Wejście jest oznaczone różową strzałką?

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Co trader to inna interpretacja ale ok każdy sposób jest dobry :)
Wejście jest oznaczone różową strzałką?
Tak troche sie przeliczyłem bo wczesniej sie zrobiła krata na zółtych i pomarańczowych i wszedłem dosyć ryzykownie :) pzdr
ładny L na ejku wejscie zgodnie z tęczą i przecieciem sie snajpera idealny sygnał bo żółte nie wychodziły z kraty :) pzdr

ODPOWIEDZ