BO & FBO
Re: BO & FBO
Dzięki. Stop zależy od pary i od sytuacji. W tym przypadku było to 22 pipsy. Tylko wchodziłem na dwa razy bo mi pierwszą pozycję wycieli na styk to ponowiłem. Ogólnie ostatnio staram się wejśc z małym stopem i dużym TP. Sporo nie wchodzi ale jakby mi weszło wszystko to, co mi aktualnie wisi, to bym wyszedł na tym bardzo ładnie.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
bfx, 3 x FBO się tworzy na nzdusd 
gratuluje transakcji, liczę na podobną właśnie na wyżej wspomnianej.

gratuluje transakcji, liczę na podobną właśnie na wyżej wspomnianej.
Nie musi byc 3
Ja siedzę w S na NZDUSD, jak na razie to co zrobili to za mało, żebym zmienił zdanie. Na TFach D1+ nic jeszcze nie ma. Oczywiście mogę się mylic.
Widzę spadki na parach z funtem: GBPCAD, GBPJPY i GBPAUD. Porobili kilka ładnych FBO i w ciekawych miejscach.

eresz pisze:bfx, 3 x FBO się tworzy na nzdusd![]()
teraz patrząc na TF tygodniowy czy D1 mogła by się pokazywać jakaś sytuacja do zmiany kierunku
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Zobaczymy, ja tego nie gram w tym tygodniu. Zamknie się W1 i MN1 to będzie czytelniej. Jest jeszcze jeden problem, nie widzę logicznego TP dla longów. Istniej też opcja, że wywalą w dół. Tymczasem dolecieli do mojego TP. 33% z 1%Raikart pisze:teraz patrząc na TF tygodniowy czy D1 mogła by się pokazywać jakaś sytuacja do zmiany kierunkueresz pisze:bfx, 3 x FBO się tworzy na nzdusd![]()

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Ale poleciałeś, gratulacje bfx. Wyższe interwały, jak się ma do nich cierpliwość potrafią się zrewanżować. 

bfx pisze:Zobaczymy, ja tego nie gram w tym tygodniu. Zamknie się W1 i MN1 to będzie czytelniej. Jest jeszcze jeden problem, nie widzę logicznego TP dla longów. Istniej też opcja, że wywalą w dół. Tymczasem dolecieli do mojego TP. 33% z 1%Raikart pisze:teraz patrząc na TF tygodniowy czy D1 mogła by się pokazywać jakaś sytuacja do zmiany kierunkueresz pisze:bfx, 3 x FBO się tworzy na nzdusd![]()
No tak zgadza sie, a jak siedzisz już w tym GBP/JPY ?
bo ja chyba wejde po otwarciu usa jak bedzie sytuacja
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Tak, zapakowalem sie w 4 pary z funtem. GBPCAD, GBPJPY, GBPAUD S i EURGBP L. Jakby chociaz jedno weszlo to bylo by super, bo TP sa duze. Zobaczymy. Najbardziej licze na GBPCAD.
Jeszcze GBP/CAD mogę zrozumieć ale dlaczego GBP/AUD? Możesz jakiś zrzut dać? BO jak spojrzę na D1 do średnio to wygląda. Wg mnie mogę iść dół nic nie stoi na przeszkodzie ale nie widzę jasnego przesłania
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Czesc Czerwinek. Fajnie że napisałeś, bo właśnie się zastanawiam czy nie mam jakiś urojeń z tym funtemczerwinek pisze:Jeszcze GBP/CAD mogę zrozumieć ale dlaczego GBP/AUD? Możesz jakiś zrzut dać? BO jak spojrzę na D1 do średnio to wygląda. Wg mnie mogę iść dół nic nie stoi na przeszkodzie ale nie widzę jasnego przesłania

Z jednej strony czuję się w miarę bezpiecznie bo chocby wszystkie pozycje nie weszły to strata wyniesie około 5%. Wystarczy jedno TP i będę sporo na plus bo na wszystkich jest R>20.
GBPAUD jest najmniej pewna z tego co pootwierałem ale widzę tam S to gram. Silnym potwierdzeniem do S było właśnie to, że wiedzę S na kilku parach z funtem. Zaznaczyłem trochę na wykresie ale oprócz tego jest jeszcze sporo innych rzeczy które przyczyniają się do takiej oceny. Nie chce o tym na razie pisac, bo są to własne pomysły i nie wiem czy mam rację.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.