IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Pioterrr
Uczestnik
Uczestnik

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: Pioterrr »

Witam
Zgłosiłem wypłatę w Ironfx:
2015-04-29 na kwotę 29 000 pln
2015-05-19 na kwotę 32 000 pln

Pierwsza i druga wypłata ma status w trakcie.

Email od menadżera konta:
"
Witam Panie Piotrze ,
Aktualnie wszystkie są realizowane z opóźnieniem , w tej chwili nie jestem wstanie Panu udzielić informacji kiedy Pański wniosek zostanie zrealizowany.
4% jest pobierane w przypadku gdy klient nie wykonał jakiejkolwiek transakcji na rachunku handlowym.
"

Napisałem następnego emaila z pytaniem o przyczyny opóźnień jak rónież czy podona sytuacja jest w innych krajach.
Odpowiedzi brak...

Ta cała sytuacja jest trochę smutna ponieważ całe środki trzymam u jedngeo brokera którym jest ironfx.

Nie ma sensu traidować jak i tak nie wypłacą. a żeby wpłacić do innego brokera człowiek już nie ma kapitału.

Nie wspomnę o rachunkach , lekach...

Pozdrawiam

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sallesman »

Rzeczywiście sytuacja nie jest ciekawa. Wg mnie ten stan przecież wiecznie trwać nie powinien. Zapewne gdyby IronFx miałby się "wyłożyć", już by to nastąpiło. Sądzę że potężna baza klientów jaką posiada, może być motywacją dla silnego kapitałowo udziałowca, który przejmie tę firmę, i poukłada szybko kwestie finansowe. Osobiście mam tam kilka kont, ale póki co nawet nie zlecam wypłat, bo nie chcę się wkurzać i przepychać z konsultantami. Trading zaś większego sensu nie ma, bo przecież nie będę płacił podatku od środków których fizycznie nie mam. Pozostaje zatem czekać.
.........

Jeśli któryś z szanownych kolegów, otrzyma środki, fajnie było by gdyby taką informacją podzielił się z innymi, którzy też czekają.. :)

Pioterrr
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Pioterrr »

sallesman pisze:Rzeczywiście sytuacja nie jest ciekawa. Wg mnie ten stan przecież wiecznie trwać nie powinien. Zapewne gdyby IronFx miałby się "wyłożyć", już by to nastąpiło. Sądzę że potężna baza klientów jaką posiada, może być motywacją dla silnego kapitałowo udziałowca, który przejmie tę firmę, i poukłada szybko kwestie finansowe. Osobiście mam tam kilka kont, ale póki co nawet nie zlecam wypłat, bo nie chcę się wkurzać i przepychać z konsultantami. Trading zaś większego sensu nie ma, bo przecież nie będę płacił podatku od środków których fizycznie nie mam. Pozostaje zatem czekać.
.........

Jeśli któryś z szanownych kolegów, otrzyma środki, fajnie było by gdyby taką informacją podzielił się z innymi, którzy też czekają.. :)
Ja tak coś czuje że, wyłożyli się na franku, bonusach, chińczykach. Za wszelka cenne trzymają to w ukryciu a pensję i premię szefostwo wypłaca sobie za nasze pieniądze…

Pozdrawiam

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Trzeba mieć nadzieję że z tego impasu się wykaraskają..i będzie ok .. :)

Pozdrawiam również

macroscope
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: macroscope »

Nadzieja ? Jest matką głupich.

Trzeba działać, bo ani nadzór ani sądy cywilne nic nie pomogą. Po rozmowie z prawnikiem i człowiekiem, który organizuje doniesienie do prokuratury cypryjskiej zdecydowałem się aktywnie działać. Zgłoszenie sprawy karnej o oszustwo oraz bezprawne przetrzymywanie środków ma zdecydowanie największą szansę przynieść oczekiwany skutek. Nie ma co czekać na zwrot pieniędzy. Nie może być tak, że p. Siergii dostaje Rolexy od IronaFX , a klienci nie dostają pieniędzy. Nie może być tak, że wszyscy pracownicy dostają regularnie pensje, premie i nagrody z pieniędzy inwestorów. Jeżeli teraz się nie weźmiemy do roboty to prześpimy moment, w którym wyprowadzą pieniądze do innych spółek. Działajmy razem. W kolektywie jest siła. Piszcie do mnie na macroscope@o2.pl Nie wyrażam zgody na kontakt ze mną pracowników IronFX podszywających się na tym forum za kogoś innego, ani też IB, którzy liczą że wrócą czasy dojenia kasy i nie chcą aby IronFX miał teraz problemy natury prawnej.
sallesman pisze:Trzeba mieć nadzieję że z tego impasu się wykaraskają..i będzie ok .. :)

Pozdrawiam również

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

macroscope pisze:Nadzieja ? Jest matką głupich.
Działajmy razem. W kolektywie jest siła.
[/quote]
Wykłęty powstań ludu ziemi ..... jakos tak dziwnie zabrzmiało z tym kolektywem ........ od razu odebrało mi chęc na jakąkolwiek współprace..... taka agitka... zawodowa

lukaszg1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukaszg1 »

ja sie pisze trzeba dzialac. Slac wezwania do zaplaty pozwy o sadu poki jeszcze nie wyprowadzili z wydmuszki hajsu.

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Wróć Stalinie, bo Polska ginie :D

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Oczywiście chce, aby ujawniono więcej informacji na mój temat, i również te które świadczą o oszukiwaniu klientów.
... Jeśli zatem jesteś w stanie to wykazać to bardzo proszę, ale jeśli tego nie spełnisz, to masz jak w banku pozew za pomówienie mnie i bezpodstawne oskarżenia. Myślę że kilku prawników wystarczy żeby Ci dowalić tak jak na to zasługujesz.

Lansujesz się w idiotyczny sposób i szukasz naiwnych na swoje pseudo usługi..

Zatem czekam na Twoje dowody..

Awatar użytkownika
goral123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: goral123 »

Osobiście dostałem wypłatę po akcji SNB- niewysoką- ok 2200EURO 12 marca. Ale czekałem około 14 dni. Po telefonach dopiero coś ruszyło.

Teraz wypłacam całość zgromadzonych środków. Jestem ciekaw ile będe czekał.

Denerwuje mnie ta bezkarność brokerów :/

Chętnie się dołączę do grupy która stara się wypłacić środki.

ODPOWIEDZ