IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

jackub

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Sanczez pisze:To adamsokolik w końcu był, czy go nie było? bo się pogubiłem

Edit: Wcześniej coś wrzucał o zrobieniu nowych zdjęć "Ironików", teraz tego posta nie widze
Pan Adam zaprezentował niezwykle niski poziom kultury osobistej w ostatnich postach i zostały usunięte, jak sądzę...

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

Spróbujcie pisać do FCA w sprawie wiszących wypłat, jak każdy napisze to zmotywuje do FCA do działania, po za tym podziała to odstraszajaco na Iron.

TradingFX
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: TradingFX »

Po pierwsze Urbański ma prowizje od klienta i darmowe wycieczki na mecze Barki sponsorowanie przez Iron to oczywiście, że będzie podtrzymywał dobre słowo o Ironie a co potem Iron zrobi z klienta kasa to już ma to w dupie.

Po drugie Iron odsprzedał cześć swoich akcji Izraelowi, tylko czekać jak ogłoszą bankructwo. Nawet pracownicy już srają na Brokera ledwie zipiącego.

Czym więcej zgłoszeń zażaleniowych o nie wypłacalności brokera do regulacji CySEC tym lepiej.

http://www.cysec.gov.cy/en-GB/complaints/cifs/

jackub

TradingFX pisze:Po pierwsze Urbański ma prowizje od klienta i darmowe wycieczki na mecze Barki sponsorowanie przez Iron to oczywiście, że będzie podtrzymywał dobre słowo o Ironie a co potem Iron zrobi z klienta kasa to już ma to w dupie.

Po drugie Iron odsprzedał cześć swoich akcji Izraelowi, tylko czekać jak ogłoszą bankructwo. Nawet pracownicy już srają na Brokera ledwie zipiącego.

Czym więcej zgłoszeń zażaleniowych o nie wypłacalności brokera do regulacji CySEC tym lepiej.

http://www.cysec.gov.cy/en-GB/complaints/cifs/
Wydaje się że kolega myli narodowość wiekszościowego udziałowca w firmie z miejscem rejestracji firmy "Sources close to IronFX deny Teddy Sagi / Playtech acquisition rumours"
Wprawdzie Teddy Sagi jest izraelczykiem ale firma jest zarejestrowana na Wyspie Man, a nie w Izraelu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

TradingFX pisze:Po pierwsze Urbański ma prowizje od klienta... (ciach)
kilka lat temu Urbański zachwalał alpari... ma facet do brokerów ;)

macroscope
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: macroscope »

Witam. Czy komuś udało się odzyskać pieniądze już ? Mam problem z tymi wypłatami już ponad trzy miesiące. To jest pokaźna kwota sześciocyfrowa. Cały czas mój opiekun zwodzi mnie tylko. Sprawa była też w renomowanej firmie windykacyjnej i u kilku prawników. Niestety nikt z nich nic mi nie pomógł. Szukam cały czas jakiegoś kontaktu do osoby, która skutecznie pomoże mi w odzyskaniu pieniędzy. Jeżeli komuś się udało to proszę niech napisze do mnie w jaki sposób to się stało. Godziwie zapłacę za każdą informację.

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć tylko, że pisanie do FCA, CySec czy innych instytucji nie przynosi żadnych skutków. CySec odpisał mi w ogóle po 2 miesiącach czekania, że przyjęli zgłoszenie i będą rozpatrywali 6 miesięcy. :shock: Pozew o zapłatę zgłoszony na częściową kwotę ( tak mi poradził prawnik) zawisł w sądzie na poziomie sprzeciwu IronFX od nakazu. Data kolejnej rozprawy nie została nawet wyznaczona. To jest cyrk, szkoda pieniędzy.

Czytałem tutaj o przygotowaniu dokumentacji do prokuratury cypryjskiej. Pomysł wydaje się niezły ale czy ktoś może uwiarygodnić tego człowieka który to organizuje ?
Robek86 pisze:Spróbujcie pisać do FCA w sprawie wiszących wypłat, jak każdy napisze to zmotywuje do FCA do działania, po za tym podziała to odstraszajaco na Iron.

jackub

Pierwsza wiadomość odnosi sie do Ironfx, twierdzą że są w świetnym stanie finansowymm...
http://leaprate.com/2015/05/leaprate-tv ... legal-aid/
Nie wiem czy się śmiać czy płakać

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

[quote="macroscope"]Szukam cały czas jakiegoś kontaktu do osoby, która skutecznie pomoże mi w odzyskaniu pieniędzy.

...takich osób niestety nie ma;
zlecaj co tydzień małe kwoty, to może część odzyskasz... choć pewności też nie ma :(

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

Dostałem wiadomość od FCA:

"Dear Rob,

Thank you for your email. I understand you are having some trouble withdrawing money from your account with Iron FX. I appreciate that this must be frustrating so I hope I can point you in the right direction.

Our role

I should explain that we, the Financial Conduct Authority (FCA) are the UK's financial body set up by the government to regulate financial services. We protect consumers by setting standards that regulated firms and individuals must meet and we seek to take action if they don't.

What you can do next

If you believe that Iron FX have not treated you fairly and have taken longer than is reasonable to carry out your request you can make a formal complaint about this. You can write a complaint letter to Iron FX. We expect them to acknowledge this promptly and also give you a final response within eight weeks. If you do not receive a final response or you are unhappy with their response you can take this to the Financial Ombudsman Service to look into. I have included more information here about the complaints procedure for your consideration:

http://www.fca.org.uk/consumers/complai ... o-complain

What we can do about this

We regulate the industry as a whole rather than look into individual complaints but we still take all complaints seriously. We welcome any information that suggests a firm is not following our rules and guidance. We carefully consider the information you provide and value it.

I hope this helps.

Kind Regards

Jacqueline Renner-Thomas
Associate/CCC/Authorisations Division"

Jak będzie kuźwa frustrujące, Iron ostro przegina i ma u nich licencje, więc kurde ten tekst jest trochę idiotyczny, pozostaje napisać tam jeszcze raz w odpowiednie miejsce i pogonić ich. Masakra :/

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wątpię w skuteczność tej drogi ponieważ licencję FCA ma IronFX Global UK Limited (Wielka Brytania), a Ty trzymasz środki w IronFX Limited (Cypr).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ