Szukam brokera

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Szukam brokera

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Powiedz mi może jakie konkretnie instrumenty Cię interesują?

Z podanych największą ilość ma mForex. Jeśli jednak zależy Ci np. na dużo większej ilości i zróżnicowaniu (np. CFD na akcje z różnych rynków) to warto pomyśleć nad HFT. Na koncie Active Multi Equity mają łącznie ponad 500 instrumentów więc pod względem platform z MT4 ciężko ich przebić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

raposo pisze:Powiedz mi może jakie konkretnie instrumenty Cię interesują?
Nie sprecyzowałem, głównie waluty i od czasu do czasu indeksy.
O ile dobrze się orientuję w ofercie HFT to tylko najpopularniejsze waluty oferują w modelu STP. Coś się zmieniło?

Chester90
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Chester90 »

Witam,

korzystając z istniejącego tematu chciałem Was prosić o pomoc w poleceniu brokera, który spełnia takie warunki:

- pewność wypłaty środków,
- konto w PLN,
- duża dźwignia na indeksach i towarach,
- mikroloty na tych instrumentach,
- platforma MT4 (chociaż nie jest to warunek konieczny)
- brak rekwotowań
- model działania NDD czy STP czy ECN bez znaczenia, ale niskie koszty by się przydały (1.0/1.5 pkt na DAX) ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak, w modelu STP jest 37 par walutowych + metale.
Przy CFD na indeksy i inne instrumenty nie sugerowałbym się modelem rynkowym, bo i tak broker będzie stroną transakcji. Czy to nasz czy też jego dostawca z którym współpracuje.

W mForex są 44 pary, w Dukascopy podobnie. W FxPro ok. 70 ale 16 z nich nie ma na ECN więc wychodzi na to, że ciężko będzie spotkać model STP/ECN z ilością par większą niż 40-50.

-- wt 19-05-2015, 10:48 --
Chester90 pisze: - duża dźwignia na indeksach i towarach,
- mikroloty na tych instrumentach,
- platforma MT4 (chociaż nie jest to warunek konieczny)
- brak rekwotowań
- model działania NDD czy STP czy ECN bez znaczenia, ale niskie koszty by się przydały (1.0/1.5 pkt na DAX) ;)
Co dla Ciebie znaczy "duża dźwignia" w przypadku indeksów?
Mikroloty czyli od 0.01 czy start może być od 0.05?
Model jak wyżej wspomniałem, w przypadku indeksów i innych CFD nie będzie miał większego znaczenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Chester90
Bywalec
Bywalec

raposo pisze: Co dla Ciebie znaczy "duża dźwignia" w przypadku indeksów?
Mikroloty czyli od 0.01 czy start może być od 0.05?
Model jak wyżej wspomniałem, w przypadku indeksów i innych CFD nie będzie miał większego znaczenia.
Właśnie dlatego napisałem, że model nie ma znaczenia. Mikroloty, czyli minimalna pozycja to 0.01 i dalej jej wielokrotności 0.05 odpada z powodu zarządzania kapitałem. Duża dźwignia, czyli ok 1:200 najlepiej chociaż domyślam się, że będzie ciężko znaleźć takiego brokera. Oczywiście dźwignia w odniesieniu do indeksów, a nie ta nominalna.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Będzie nawet bardzo ciężko ;). Mało który broker oferuje 0.01 na indeksach. Minimum wynosi zazwyczaj 0.05 lota (z krokiem 0.01 - i tu już jest nawet jakiś szerszy wybór) lub 1 kontrakt (odpowiednik 0.1 lota). Jak nawet znajdziesz kogoś, kto oferuje mniej to jestem przekonany, że odbije to sobie w prowizji ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Chester90
Bywalec
Bywalec

Ok, rozumiem, a w takim razie kogo byś polecił z tych brokerów oferujących min 0.05 i później co 0.01? Chodzi o wysoką efektywną dźwignię, bo jak sprawdzałem to dźwignia np. 1:300 dotyczy tylko FX, a już na indeksach jest dużo mniejsza...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

No wtedy wybór masz większy ale lewar wszędzie jest taki sam.
LMAX, mForex, XTB, HFT, Admiral... Tyle z tych bardziej znanych. Od 1 kontraktu zaczyna się handel w TMS, Dukascopy, XM, Aliorze, Bossie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ