Szukam brokera

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
mac
Gaduła
Gaduła

Szukam brokera

Nieprzeczytany post autor: mac »

Witam natchnolem sie ostatnio na oferte xtb z kontem profesional w modelu ecn (prawdziwy ecn w mt4 dziwne troche), troche testuje ten ich model , ale mam pytanie czy istnieje jakas alternatywa (chodzi mi o broka) ?
Jedyny problem jest w tym ze minimalny lot to 0,1 (pozniej normalnie podobno 0,11 0,12 .....) , czy istnieje ktos podobny lecz ktory by dawal mozliwosc otwarcia mniejszej pozycji (od 0,01)??
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Szukam brokera

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W Dukascopy możesz handlować od 1000 jednostek (0.01 lota), a nawet dobierać dokładny wolumen np. 1234 jednostki (odpowiednik 0,01234 lota ;) ). Platforma JForex, model ECN, wgląd w DoM, możliwość umieszczania swoich ofert w arkuszu zleceń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:W Dukascopy możesz handlować od 1000 jednostek (0.01 lota), a nawet dobierać dokładny wolumen np. 1234 jednostki (odpowiednik 0,01234 lota ;) ). Platforma JForex, model ECN, wgląd w DoM, możliwość umieszczania swoich ofert w arkuszu zleceń.
nie mialem jeszcze przyjemnosci skorzystanie z tej platformy ale z tego co wiem jest tam przejscie z mt4 , masz moze jakas wiedze co do niezawodnosci dzialania? oraz czy musze uzywac mt4 ich autorstwa czy moze byc np orginal z MQ lub innego broka? zalezy mi na wskaznikach paru co mam,
a co sadzisz o fx i xtraderze? troche spredy wysokie na paru parach ale troche potestowalem i zbyt daleki trailing , minimum bodajrze 3 pipsy od ceny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To najpierw sprecyzuj na czym Ci zależy :).

Piszesz, że chcesz brokera ECN, a potem, że dziwisz się jakoby na MT4 miało to działać - po częsci tak jest. Nie uraczysz na MT możliwości umiesczenia zleceń w arkuszu (a to duża przewaga ECNowskiego modelu). Zatem rozwiązaniem jest inna platforma - JForex możesz wypróbować szybko na demo i zobaczysz czy Ci odpowiada.

Dukascopy nie ma swojego MT4 w ogóle - i mieć nie będzie (powody powyżej ;) ). Jak bardzo chcesz to możesz na własną odpowiedzialność korzystać z mostu do JForex używając dowolnego MT4. Na filmiku który sam robiłem możesz zobaczyć jak to działa w praktyce:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... atrader-4/

Zatem jeśli zależy Ci na tej platformie to albo będziesz dokonywał analiz na niej, a zawierał transakcje gdzie indziej, albo musisz poszukać jeszcze innego brokera i pójść na jakiś kompromis.

XTrader - zapewne chodzi o autorską platformę XTB? Jeśli ktoś wprowadza limity odległości dla zleceń oczekujących to zapewne ECNem nie jest - przynajmniej ja się z tym nigdy nie spotkałem i na moją logikę tak być nie powinno. Więc albo zalogowałeś się na inny rodzaj konta, albo coś tu jest nie tak.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

mt4 w xtb nie posiada limitow , chodzilo mi o xtradera w fx pro z limitem odleglosci trailingu w pipsach dosc pokaznych, odleglosc 3 pipsy od ceny chyba ze to takie ograniczenie programu w co watpie . Co do mT4 wlasnie daltego cos mi w tym xtb sie nie podoba,, chyba ze sami maja jakis most i przezucaja na ....????? z xtradera w xtb nie korzystalem, zaraz bede sprawdzal dukasa

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W takim razie niewykluczone, że to jakieś ich ograniczenie "techniczne" - szczegółów zapewne dowiesz się u samej obsługi brokera.

Ideału nigdy nie znajdziesz - tyle mogę powiedzieć ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

zbinow3411
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbinow3411 »

Hej. Podpinam się do tematu, tez szukam brokera. Tylko ja chcę grac na indeksach, głównie DAX. Co polecacie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jaki kapitał?
Platforma dowolna czy MT4?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

grgr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grgr »

Moi drodzy,

wynoszę się właśnie od brokera zza oceanu (Axitrader), ponieważ swoimi durnymi regułami i kosztami wypłat pieniędzy doprowadzili mnie do czerwoności, a poza tym od dłuższego czasu przynosili mi zbyt wysoki "slippage". Zagraniczni brokerzy , to prawdziwy wrzód na d**ie, najzabawniejsze, jak mają konta w europie, na które można wysyłać przelew SEPA, ale oni już odesłać nie mogą, bo "ich bank nie obsługuje".

Miałem dostęp do statystyk generowanych przez serwis, który zbierał dane wszystkich klientów i pokazywał zarówno czas otwierania i zamykania transakcji (zapisywałem wartość średnią) jak i wartość slippage. Niestety nie wiadomo ile ludzi korzystało z konkretnych brokerów. W załączniku wrzucam moje zestawienie. Wartości jakie mi wyświetlał dotyczyły danych z ostatnich 2 tygodni, niestety nie robiłem tego regularnie więc wyciągnięta średnia jest tylko trochę obiektywna.

Sytuacja jest dość ciekawa, bo polscy brokerzy radzą sobie lepiej od zagranicznych (tych dobrych). Choć domniemam, że ma na to pewnie wpływ dużo mniejsza ilość użytkowników danego systemu u nas.

Także wybór pomiędzy Admiral markets, XTB i mbankiem. Z tego co wygrzebałem, XTB i AM oferują 1:200 i kolejno 30% i 50% margin level gdzie zamykają transakcję. mbank wypada tu dużo mniej atrakcyjnie, ze swoją dźwignią 1:100 i poziomem 80%. Dzisiaj jeszcze dotarło do statystyk bank zachodni wbk s.a. (ale to wartosci pewnie z jednego dnia, wiec mało wiarygodne).

Tak więc wbk narazie odpada, natomiast, z tych 3 (Admiral, mforex, xtb), to który według was byłby lepszym wyborem? Zważając oczywiście też na aspekty dźwigni, poziomu stop out, statystyk które udostępniam oraz swapów i spreadów. Koniecznie musi to być ECN z mt4. Nigdy wcześniej nie korzystałem z polskich brokerów, bo chyba nikt jeszcze ecn'a nie miał w ofercie, a z admiral markets na standardowym koncie miałem sporo problemów z ciągłym rozłączaniem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Przede wszystkim nie sugeruj się lewarem. KNF zadecydował już o ograniczeniu dźwigni do 1:100 od 16 lipca więc co zdążysz się nią nacieszyć to zaraz będziesz się wkurzał, że nagle jej nie masz. Zmiana dotyczy polskich brokerów ale nie do końca wiadomo czy nie obejmie też zagranicznych (dla polskich klientów) - czekamy.

To, że Twój broker nie obsługiwał SEPA nie jest regułą. Wielu znanych mi zagranicznych brokerów na życzenie realizuje tak przelewy i są one w pełni darmowe (np. FxPro).

Szybkość realizacji zleceń zależy od pingu do serwera brokera, jak i samego ich obciążenia. Zazwyczaj to pierwsze ma bardziej kluczowe znaczenie, bo duzi brokerzy zawsze mają "rezerwę". W przypadku polskich DM serwery zazwyczaj są w Warszawie więc tym samym ping jest niski. Jednak akurat Admiral Markets nie jest polski tylko estoński, a teraz przenoszą się do UK.

Ja sugeruję zastanowić się nad HFT Brokers - też polski DM, który miażdży wszystkich opłatami, a wspomniałeś, że na tym Ci zależy. Swapy korygowane na bieżąco wg stawek rynkowych. Na koncie MT4 STP zamkniesz się w opłatach (spread + prowizja uwzględniając rabat dla naszych klientów) na EUR/USD w okolicy 0,5 pipsa. U wymienionych przez Ciebie brokerów nie zejdziesz poniżej 1.0 pipsa. To daje spory zapas na slippage ale w praktyce nie mam sygnałów żeby było tam gorzej niż gdziekolwiek indziej - wręcz przeciwnie.

Z poślizgami jest taki problem, że dużo będzie zależeć od samej strategii, czyli instrumentu (na egzotykach poślizg jest bardziej prawdopodobny) i momentu zawierania transakcji (w okolicy danych makro czy nie, w dzień czy w nocy itd.).

Wstawione zestawienie wygląda fajnie ale brakuje tu właśnie takich informacji jak rodzaj instrumentu, godziny handlu, a nawet próba (ilość transakcji), bo wiadomo, że średnia wyciągnięta ze 100 pozycji nabierze większej wiarygodności niż przy 10 transakcjach, które będą np. na egzotykach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ