DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
27%
Bez zmian
6
16%
Spadek
21
57%

Liczba głosów: 37

megaFX
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Nieprzeczytany post autor: megaFX »

no i sprawdziło się... S&P 500 na nowych szczytach, edek leci w dół, ropa dołuje i ....jestem szczęśliwy :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:2 dni spadków edka (były do przewidzenia - retest 1.10xxx sie kłania - Kusus dobrze wykombinował. Fajnie, że przeprosił - szkoda, że nie mnie :) Ale spoko.

No więc 2 dni spadków edka, a wy już widzicie parytet czy niżej.... Spokojnie, opanować emocje :)
Nie przyszło nikomu do głowy, że rośnie powoli, a korekty są szybkie i gwałtowne? Zawsze tak było w każdym trendzie....
Przepraszam również i Ciebie. I nie życzę sobie więcej komentarzy typu "master antywskaźnik", "level pro gra pod prąd" itp itd i zaczepek skierowanych do mnie dobrze?
Zamykamy temat, dyskutujemy o FX, nie robimy śmietnika i pamiętamy, że każdy się myli - taki zawód tradera.
Czasem 2 dni są stratne, potem jest odwrotnie i tak w kółko.
Nie komentujemy głupio tylko analizujemy, wrzucamy analizy, pozycje + krótki komentarz, ewentualnie swoje zdanie i tyle. Koniec OT i koniec dyskusji z tym związanych.

Co do edka - możliwe jest odreagowanie ze 30 pipsów w górę ale ja aż tak krótkoterminowej analizy się nie podejmę ponieważ o 11 są dane i czort go wie jakie mogą być, zabuja to pewne. Ja drabinę dalej trzymam, mam dość odległy 50 pipsowy SL zabezpieczony na sporym plusie i się zobaczy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kera.p pisze:
Nowy123 pisze:Mocny optymizm w Europie po wypowiedziach Coeuré - ECB zwiększy QE?

Członek zarządu ECB, Benoît Coeuré zasygnalizował, że ECB może nie tylko sprowadzić stopę depozytową na jeszcze bardziej ujemne wartości, ale także, że możliwe jest w maju i czerwcu zwiększenie skali skupu obligacji w ramach prowadzonego programu QE, przed spodziewanym, wakacyjnym spadkiem płynności na rynku długu. W tej sytuacji pojawił się wyraźnie lepszy nastrój na rynkach akcji, obligacji (rentowności spadają), a euro osłabia się wobec głównych walut.

dziekuje za te ploty :)
Zwiększy to raz - a nie wiadomo czy nie obetną stopy depozytowej bo im się papiery kończą do skupu :d
Wtedy będą mogli skupować zgodnie z ustaleniami hehehe :564:
to ze sobie tak zagadal to tytlko mialo za zadanie oslabic Edka :) a skup moim zdaniem bez zmian bedzie qe :) moze stop zmniesza :) to tak jak Bullard i inne pajace z FED co sobie gadaj po godzinach :) pod big boys

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

megaFX pisze:no i sprawdziło się... S&P 500 na nowych szczytach, edek leci w dół, ropa dołuje i ....jestem szczęśliwy :)

ja tez za Edka i kabla i S sp500 wyzsej S dobierane

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

:) I o to chodzi. By się nie obrzucać błotem.

Ja to widzę jako odreagowanie dolara. A jak dolar rosnie, to wszystko spada (edek, surowce, złoto, itp). Standard.
sp500 rośnie jak się dolar umacnia (a to zawsze mnie dziwiło, no ale tak jest) :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

no to jak się pogodzili to teraz będą same profity :D
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

konn365
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: konn365 »

ciekawe czy za parę minut będzie świeczka w górę czy w dół :roll:

są jakieś przecieki..?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

PipsKong pisze:no to jak się pogodzili to teraz będą same profity :D
Ja się z nikim nigdy nie lubiłem kłócić.
Wszystko przez afere z fibo zewnętrznym, które nie każdemu się spodobało. A teraz co drugi stosuje, haha ;)
:D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

konn365 pisze:ciekawe czy za parę minut będzie świeczka w górę czy w dół :roll:

są jakieś przecieki..?

ja mowie ze bedzie gora na edku ;) do poki nie przebia 11030 mogae odbic i jak sie okaze ze wiekszego qe nie bedzie ze sobie gada tak jak bullard z FED :)

musza przebic 11030 a bedzie misiowato bardzo:)

konn365
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: konn365 »

Nowy123 pisze:
konn365 pisze:ciekawe czy za parę minut będzie świeczka w górę czy w dół :roll:

są jakieś przecieki..?

ja mowie ze bedzie gora na edku ;) do poki nie przebia 11030 mogae odbic i jak sie okaze ze wiekszego qe nie bedzie ze sobie gada tak jak bullard z FED :)

musza przebic 11030 a bedzie misiowato bardzo:)
ale jaja.. prawie nic się nie stało :d

Zablokowany