DayTrading: Wtorek 19.05.2015
Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015
no i sprawdziło się... S&P 500 na nowych szczytach, edek leci w dół, ropa dołuje i ....jestem szczęśliwy 

Przepraszam również i Ciebie. I nie życzę sobie więcej komentarzy typu "master antywskaźnik", "level pro gra pod prąd" itp itd i zaczepek skierowanych do mnie dobrze?highend pisze:2 dni spadków edka (były do przewidzenia - retest 1.10xxx sie kłania - Kusus dobrze wykombinował. Fajnie, że przeprosił - szkoda, że nie mnieAle spoko.
No więc 2 dni spadków edka, a wy już widzicie parytet czy niżej.... Spokojnie, opanować emocje
Nie przyszło nikomu do głowy, że rośnie powoli, a korekty są szybkie i gwałtowne? Zawsze tak było w każdym trendzie....
Zamykamy temat, dyskutujemy o FX, nie robimy śmietnika i pamiętamy, że każdy się myli - taki zawód tradera.
Czasem 2 dni są stratne, potem jest odwrotnie i tak w kółko.
Nie komentujemy głupio tylko analizujemy, wrzucamy analizy, pozycje + krótki komentarz, ewentualnie swoje zdanie i tyle. Koniec OT i koniec dyskusji z tym związanych.
Co do edka - możliwe jest odreagowanie ze 30 pipsów w górę ale ja aż tak krótkoterminowej analizy się nie podejmę ponieważ o 11 są dane i czort go wie jakie mogą być, zabuja to pewne. Ja drabinę dalej trzymam, mam dość odległy 50 pipsowy SL zabezpieczony na sporym plusie i się zobaczy.
to ze sobie tak zagadal to tytlko mialo za zadanie oslabic Edkakera.p pisze:Zwiększy to raz - a nie wiadomo czy nie obetną stopy depozytowej bo im się papiery kończą do skupuNowy123 pisze:Mocny optymizm w Europie po wypowiedziach Coeuré - ECB zwiększy QE?
Członek zarządu ECB, Benoît Coeuré zasygnalizował, że ECB może nie tylko sprowadzić stopę depozytową na jeszcze bardziej ujemne wartości, ale także, że możliwe jest w maju i czerwcu zwiększenie skali skupu obligacji w ramach prowadzonego programu QE, przed spodziewanym, wakacyjnym spadkiem płynności na rynku długu. W tej sytuacji pojawił się wyraźnie lepszy nastrój na rynkach akcji, obligacji (rentowności spadają), a euro osłabia się wobec głównych walut.
dziekuje za te ploty![]()
Wtedy będą mogli skupować zgodnie z ustaleniami hehehe

megaFX pisze:no i sprawdziło się... S&P 500 na nowych szczytach, edek leci w dół, ropa dołuje i ....jestem szczęśliwy
ja tez za Edka i kabla i S sp500 wyzsej S dobierane

Ja to widzę jako odreagowanie dolara. A jak dolar rosnie, to wszystko spada (edek, surowce, złoto, itp). Standard.
sp500 rośnie jak się dolar umacnia (a to zawsze mnie dziwiło, no ale tak jest)

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
no to jak się pogodzili to teraz będą same profity 

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
ciekawe czy za parę minut będzie świeczka w górę czy w dół
są jakieś przecieki..?

są jakieś przecieki..?
Ja się z nikim nigdy nie lubiłem kłócić.PipsKong pisze:no to jak się pogodzili to teraz będą same profity
Wszystko przez afere z fibo zewnętrznym, które nie każdemu się spodobało. A teraz co drugi stosuje, haha

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
konn365 pisze:ciekawe czy za parę minut będzie świeczka w górę czy w dół![]()
są jakieś przecieki..?
ja mowie ze bedzie gora na edku

musza przebic 11030 a bedzie misiowato bardzo:)
ale jaja.. prawie nic się nie stałoNowy123 pisze:konn365 pisze:ciekawe czy za parę minut będzie świeczka w górę czy w dół![]()
są jakieś przecieki..?
ja mowie ze bedzie gora na edkudo poki nie przebia 11030 mogae odbic i jak sie okaze ze wiekszego qe nie bedzie ze sobie gada tak jak bullard z FED
![]()
musza przebic 11030 a bedzie misiowato bardzo:)