DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
27%
Bez zmian
6
16%
Spadek
21
57%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Kusus pisze:
klimokrates pisze:
atlanticos pisze:na edku h4 warto zwrocic uwage na czerwona ciagla TL jak istotnym jest wsparciem - jest tez na niej mozliwosc zbudowania rgr'a ale to musialoby jeszcze troche potrwac.... i tu sie zgadzam z Nowym - jak to pusci to piwnica, a ze pejsy musza dobrac wyzej S i do tego jeszcze jutro FOMC to powinnismy teraz 1-2 dni zostac IMO powyzej tej TL...

https://www.tradingview.com/x/ht1I4yXi/
W końcu się doczekałem, jak to jest, że jedną linie dajesz po knotach jedną po korpusach ? Czym się kierujesz ?
IMO nie ma to znaczenia i zaba nie zwraca na to uwagi tylko jedynie kreuje sobie trend, flage, kanał w ogolnym pojeciu tego slowa nie zwracajac wiekszej uwagi na detale typu wystajaca swieczka.

Ale moze niech sam sie wypowie bo moge byc w bledzie.
Adwokat ? Nie mogę się zgodzić, ma znaczenie bo jak już kiedyś tłumaczyłem możesz mieć knot na 60 pips a wtedy to daje zupełnie inne linie i zupełnie inne kanały, można przez to też źle zinterpretować ruch.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

klimokrates pisze:
W końcu się doczekałem, jak to jest, że jedną linie dajesz po knotach jedną po korpusach ? Czym się kierujesz ?
czerwona TL jest po knotach...nigdy nie daje po korpusach... tyle ze ona jest po knotach 1 i 3 punktu stykowego :D :564:

https://www.tradingview.com/x/3veVOdzF/

czarnymi strzalkami pokazalem Ci punkty po ktorych jest ciagnieta ta TL...
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 11:43 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

klimokrates pisze:na edku h4 warto zwrocic uwage na czerwona ciagla TL jak istotnym jest wsparciem - jest tez na niej mozliwosc zbudowania rgr'a ale to musialoby jeszcze troche potrwac.... i tu sie zgadzam z Nowym - jak to pusci to piwnica, a ze pejsy musza dobrac wyzej S i do tego jeszcze jutro FOMC to powinnismy teraz 1-2 dni zostac IMO powyzej tej TL...

https://www.tradingview.com/x/ht1I4yXi/

IMO nie ma to znaczenia i zaba nie zwraca na to uwagi tylko jedynie kreuje sobie trend, flage, kanał w ogolnym pojeciu tego slowa nie zwracajac wiekszej uwagi na detale typu wystajaca swieczka.

Ale moze niech sam sie wypowie bo moge byc w bledzie.

Adwokat ? Nie mogę się zgodzić, ma znaczenie bo jak już kiedyś tłumaczyłem możesz mieć knot na 60 pips a wtedy to daje zupełnie inne linie i zupełnie inne kanały, można przez to też źle zinterpretować ruch.
Nie zgadzam się.
Jeśli np. dolna banda przebiega po dołkach i widzę flagę spadkową to górną przeciągam od top'u w sposób równoległy lub na odwrót. Rynek to szumy i ma wiele falsów które dotyczą nie tylko pojedynczych pipsów ale i na większych TF'ach mogą sięgać po kilkadziesiąt. Zaletą tego jest to, że daje Ci to także obraz tego w którym miejscu cena jest gaszona lub nieakceptowana przez popyt / podaż.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

USDTRY RGR?
Na dziennym. Lewe ramie i głowa jest. Czekam aż narysuje prawe ramie i wtedy.... Sell usdtry i sell usdpln i buy Edek :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

megaFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: megaFX »

No to panowie, rozpoczynamy bessę na amerykańskiej giełdzie :569:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

megaFX pisze:No to panowie, rozpoczynamy bessę na amerykańskiej giełdzie :569:
Nie miałbym nic przeciwko.... Ale sp500 wybił góra konsole kilkumiesięczna.... Chyba, ze to zmyłka ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

z jakich fusów to wynika
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

jen-yy pisze:

z jakich fusów to wynika
bo jest wysoko i wyzej juz byc nie moze :564:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Kusus pisze: Zaletą tego jest to, że daje Ci to także obraz tego w którym miejscu cena jest gaszona lub nieakceptowana przez popyt / podaż.
Ok wszystko cacy ale wtedy nie masz pewności. Jak otwieram transakcje i leci 60 pips nie w tym kierunku co trzeba to chyba coś jest nie tak, prawda ? Pytanie moje brzmi, jak w takim razie wyznaczacie opory i wspracia? Czy nazywacie to "obszar" wsparc ? Gdzie w takim razie jest dla Ciebie opór lub wsparcie na H4? Chodzi mi o to, ze część tutaj piszących mówi później, że AT nie działa. Jak ma działać jak raz opór jest tu lub tu (patrz obrazek). Nigdzie, w żadnej książce nie spotkałem się by ktoś wyznaczał po knotach, zwłaszcza Japonia, bo dla nich liczy się korpus. Na platformie masz guzik wykres liniowy, wyznacz po tym wsparcia i opory, zupełnie inne spojrzenie. W załączniku 2 wersje, jak dla mnie po knotach zbyt wiele znaków zapytania. :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Zablokowany